Az Atlético uruguayi védői elintézték a Juventust

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.20. 20:47
null
Diego Godín góljával kétgólos lett az Atlético előnye a Juventus ellen (Fotó: AFP)
Az Atlético uruguayi középhátvédjeinek góljaival 2–0-ra legyőzte a Juventust a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a június 1-jei döntőnek is otthont adó madridi Wanda Metropolitanóban.

A Juventus nem védekezni ment az Atlético Madrid otthonába, Paulo Dybala és Mario Mandzukic mellett természetesen – a Wanda Metropolitanót a Real Madrid játékosaként alaposan megismerő – Cristiano Ronaldo is kezdett.

Diego Simeone nem tette be a csatársorba a Juventusszal a 2015-ös BL-finálé megjáró Álvaro Moratát, helyette Diego Costa kezdett, amit gyorsan megbánhatott az argentin tréner, hiszen a brazil-spanyol futballista a 8. percben kipontozta magát a visszavágóról egy olyan butasággal, amire ezen a szinten talán csak Costa képes: egy Juventus-szabadrúgás előtt valamilyen okból átlépte a játékvezető által a sorfal kijelölésére húzott habcsíkot, amiért villant is a sárga lap.

A szabadrúgást ezek után elvégző Cristiano Ronaldo eltalálta a kaput, de Jan Oblak kipaskolta a léc alól a labdát.

A lendületes kezdést követően kissé leült a meccs, a 27. percben aztán megint Felix Zwayer játékvezető és Diego Costa került a középpontba. Az Atlético bal szélen meglóduló csatára Mattia De Sciglio szorongatásában a Juventus büntetőterületére érve elesett, a német a tizenegyespontra mutatott, aztán jelezte, hogy a VAR segítségével újravizsgálják az esetet. A visszajátszásból kiderült, De Sciglio még korábban ért hozzá Costához, így szabadrúgás következett, amelyből Antoine Griezmann a rövid sarkot célozta meg, de Wojciech Szczesny résen volt.

A kőkemény csatában a szünet előtt még Thomas Partey is kapott sárgát az Atléticóból Dybala megrúgásáért, ezért Torinóban ő sem léphet pályára.

A második félidő eleje a hazaiaké volt. Az 50. percben Diego Costa a labdával együtt lefutotta Leonardo Bonuccit, és miután a kapujából kifutva fél útnál Szczesny elcsúszott, Costa csúnyán eltörte a labdát, amely a kapu mellé csorgott. Percekkel később Griezmann emelt kapura, a lengyel a lécre ütötte a labdát, majd a kipattanót Costa elől Giorgio Chiellini tisztázta az üres kapuból.

Fájdalmas lett Cristiano Ronaldo visszatérése Madridba (Fotó: AFP)
Fájdalmas lett Cristiano Ronaldo visszatérése Madridba (Fotó: AFP)

Az 58. percben jött Costa helyére Morata, az Atlético pedig továbbra is a gyors rohamokban bízhatott, ám ezek csak akkor rejtettek veszélyt, ha Griezmann volt az egyik alkotó. A Juve ezzel szemben lassan építgette a támadásait, beívelésekből, szögletekből próbált veszélyeztetni.

A 70. percben úgy tűnt, megszerezte a vezetést az Atlético: Filipe Luís beívelése után Morata gólt fejelt, de mivel Chiellini elesett mellette, újra jött a VAR. A legtöbb kameraállásból nem látszott, mi történt, aztán előkerült egy felvétel, az Atlético kapuja mögül, amelyről már látható volt a lökés. Zwayer ez alapján elvette a találatot – a Juventust másodszor is megmentette a videobíró.

A 78. percben már nem kellett a VAR: az Atlético szöglete után Morata középre stukkolta a labdát, amely Mandzukicról éppen José María Giménez elé került. Az uruguayi elcsúszott, de estében, hét méterről, laposan a kapu jobb oldalába lőtt (1–0).

A Juventust sokkolta a találat, ráadásul öt perccel később, a 83. percben újabb Atlético-gól született, méghozzá a másik uruguayi középső védő által! Griezmann szabadrúgásból ívelt a kapu elé, a labda oldalra pattant, éppen Diego Godín elé, aki kiszorított helyzetből megcélozta a kaput. A labda – mily gyönyör az Atlético szurkolóinak – Cristiano Ronaldón megpattanva jutott a Juventus hálójába (2–0).

A Juventus ezután tudta csak az Atléticóra erőltetni az akaratát, a 89. percben Filippo Bernardeschi lövését nagy bravúrral kellett Oblaknak védenie.

Gól ebből nem született, vagyis a spanyol csapat csalóka előnnyel utazhat az olasz bajnok otthonába, ahol március 12-én lesz a visszavágó.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–JUVENTUS (olasz) 2–0 (0–0)
Madrid,
Wanda Metropolitano, 67 193 néző. V: Felix Zwayer (német)
Atlético: Oblak – Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís – Saúl, Koke (Á. Correa, 67.), Rodri, Partey (Lemar, 61.) – Griezmann, Diego Costa (Morata, 58.). Vezetőedző: Diego Simeone
Juventus: Szczesny – De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic (Emre Can, 72.), Bentancur, Matuidi (Cancelo, 84.) – Dybala (Bernardeschi, 80.), Cristiano Ronaldo, Mandzukic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző:
Giménez (78.), Godín (83.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EXTRA: DIEGO SIMEONE GÓLÖRÖME



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik