A Bayern-védő hazatért, Guardiola várja C. Ronaldót - ÉLŐ felvezető

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.22. 09:26
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén kedd este az Atlético Madrid a Vicente Calderónban a Chelsea-t fogadja. Kövesse a játéknap történéseit folyamatosan frissülő, élő felvezetőnk segítségével! A mérkőzés online tudósítását itt találja meg!

19.47: Ezzel mára véget ért élő felvezetésünk, hamarosan kezdődik azonban folyamatosan frissülő tudósításunk. Maradjanak velünk! 19.47: Ezzel mára véget ért élő felvezetésünk, hamarosan kezdődik azonban folyamatosan frissülő tudósításunk. Maradjanak velünk!

19.45: MEGVANNAK A KEZDŐCSAPATOK:

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–CHELSEA (angol)
A KEZDŐCSAPATOK
ATLÉTICO:
Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Gabi, Mario Suárez – Raúl García, Diego, Koke – Diego Costa.
CHELSEA: Cech – Azpilicueta, Cahill, Terry, A. Cole – Mikel, David Luiz – Ramires, Lampard, Willian – F. Torres

19.00: ELINDULT A CHELSEA – A londoniak útra keltek a stadionhoz, a képen épp Fernando Torres húzza bőröndjét az angolok csapabuszához.

18.50: EGY KIS KITEKINTÉS. Kijelölték a játékvezetőket a második számú európai kupasorozatban, az Európa-ligában. A Benfica–Juventus elődöntőt török bíró vezeti, a Sevilla–Valencia mérkőzést pedig szlovén. Részletek itt!

18.45: MÉG KÉT ÓRA A KEZDÉSIG!

18.15: MÁSFÉL ÓRA MÚLVA MEGLESZNEK A KEZDŐCSAPATOK IS – Önök szerint kik lesznek ott a pályán a kezdő sípszónál?

17.50: BLANC SEM KÉR AZ MU-BÓL – Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője is sajtótájékoztatót tartott kedden, és leszögezte: hallani sem akar a Manchester Uniteddel kapcsolatos pletykákról, melyek számára „irrelevánsak”.

17.45: MÉG HÁROM ÓRA A KEZDÉSIG!

17.30: A CHELSEA-SZURKOLÓK JÓ HANGULATBAN VANNAK – Az alábbi felvétel is ezt bizonyítja.

17.15: ROBBEN VICCELŐDÖTT – Arjen Robben, a Bayern München szélsője kiütné idegenben a Real Madridot, hogy a németországi visszavágónak már ne legyen tétje. „Egy 5–0 nem lenne rossz” – mondta viccelődve a holland válogatott középpályása.

17.00: TUDTA? – Fernando Torres lett az Atlético Madrid legfiatalabb csapatkapitánya 19 évesen. A válogatott csatár 214 spanyol bajnokin 84 gólt szerzett a fővárosi klub színeiben.

16.30: JÖN A BABA! – Valamivel délután kettő óra előtt landolt a Bayern München gépe Madridban, Daniel Van Buyten azonban postafordultával indult is vissza Németországba. Hogy miért? Felesége hamarosan életet ad harmadik gyermeküknek, így a 36 éves védő hazatért, hogy kedvese mellett lehessen az örömteli pillanatokban.

16.05: MANCHESTER UNITED? NEM! – Guardiola sajtótájékoztatóján természetesen a spanyol edzőnek szegezték a kérdést, hogy ő lesz-e a ma menesztett David Moyes utódja a Manchester Unitednél. A Bayern München sajtósa azonban közbevágott: „Mondják meg Angliában mindenkinek, hogy nem!” – jött a magabiztos válasz.

Guardiola reméli, CR játszani fog ellenük (Fotó: Reuters)
Guardiola reméli, CR játszani fog ellenük (Fotó: Reuters)

16.00: GUARDIOLA VÁRJA CRISTIANO RONALDÓT – Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője is megtartotta meccs előtti sajtótájékoztatóját. „A Real Madrid az egyik legerősebb együttes a BL-ben. Remélem, Cristiano Ronaldo játszani fog. Jó a csapatom, de képesek vagyunk még többre."

15.40: EGY KIS STATISZTIKA – Az Atlético Madrid szezonbeli tíz Bajnokok Ligája-meccsén mindössze öt gólt kapott. A „matracosok” eddigi Chelsea elleni három tétmérkőzésén 13 találat esett. Vajon kedden is gólparádé lesz, vagy szoros meccsen egy gól dönt?

15.25: PLETYKAERDŐ, III. – A Tuttosport szerint a Bayern München vezetőedzője, Pep Guardiola a legesélyesebb arra, hogy átvegye a nyáron Ryan Giggstől a Manchester United irányítását.

BL-elődöntő után MU-kispad? (Fotó: elmundo.es)
BL-elődöntő után MU-kispad? (Fotó: elmundo.es)

Az angoloknál közben már Carlo Ancelottit és José Mourinhót is szóba hozták a „vörös ördögökkel”, így végre kijelenthetjük, minden BL-elődöntőben szereplő csapat trénere esélyes az MU menedzseri pozíciójára.

15.07: CSAPATKÉNT AZ ATLÉTICO MINDENT VISZ – Filipe Luís, az Atlético brazil védője sem mehetett el szó nélkül a ma esti mérkőzés mellett.

„Ez lehet életünk legnagyobb meccse. A másik három csapat egy-egy szupersztárral verekedte el magát az elődöntőig, nálunk azonban nincs senki, aki kiemelkedne a mezőnyből. Mindenki belead apait, anyait, csapatként egyértelműen az Atlético a legjobb" – mondta a „matracosok” védője.

14.49: KI A JOBB? – Az @fdndootballnews jóvoltából szinte minden szempont alapján összevethetjük az este főszereplőit. STATISZTIKAZUHATAG ITT»

14.34: NOSZTALGIÁRA FEL – Bizony, volt, amikor Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője, és Fernando Torres, a Chelsea csatára egy csapatban futballozott.

Nosztalgiára fel! (Fotó: twitter.com/AS_Historia)
Nosztalgiára fel! (Fotó: twitter.com/AS_Historia)

14.23: ANCELOTTI IS MEGLEPŐDÖTT – Ancelotti Moyes menesztéséről: „Meglepődtem Moyes elküldésén. Sajnálom, hogy mennie kellett, de ilyen a futballedző élete, ha nem szerepel elég jól a csapat, akkor menesztenek. Biztos vagyok benne, hogy kap másik csapatot és másik lehetőséget – ettől függetlenül mindig rossz érzés, amikor kirúgnak egy trénert. Kicsit meg is lep ez, mert a Manchester United nem erről híres."

14.16: BL-ELŐDÖNTŐSTŐL BL-ELŐDÖNTŐSHÖZ – Az El Confidencial szerint a Real Madrid szerződtetni szeretné Ashley Cole-t. A madridiak állítólag már tárgyaltak is a játékossal, aki két évre kötelezné el magát a blancókhoz.

14.01: TORRES HAZATÉRT – Fernando Torres hét év után futballozhat újra korábbi „otthonában”, a Vicente Calderónban.

Bár most az ellenfelet erősíti a spanyol, a „matracosok” drukkerei alig várták, hogy újra láthassák egykori kedvencüket, és már a reptéren megrohamozták a Chelsea támadóját.

Torres hazatért (Fotó: marca.com)
Torres hazatért (Fotó: marca.com)

13.47: A BAYERN OLYAN, MINT A BARCA – Carlo Ancelotti is megragadta a mikrofont.

„A Bayern hasonló felfogásban játszik, mint a Barcelona. Összeszedettnek kell lennünk, és pont úgy kell futballoznunk, mint a katalánok ellen. A Bayern már megnyerte a bajnokságot, nem csoda, ha a bajorokat tartják sokan esélyesebbnek. Egy biztos azonban, jobban akarjuk a BL-győzelmet, mint bármelyik csapat” – mondta Ancelotti.

Ancelotti szerint a Bayern egy kicsit olyan, mint a Barca (Fotó: Reuters)
Ancelotti szerint a Bayern egy kicsit olyan, mint a Barca (Fotó: Reuters)

„Holnap döntjük el, hogy Cristiano Ronaldo játszhat-e. Csak akkor fogom a pályára küldeni, ha újra százszázalékos formában van. Marcelo állapota javul, de holnap még Coentraóval kezdünk" – tette hozzá az olasz mester.

13.31. IDEJE ELŐRELÉPNI – Xabi Alonso, a blancók középpályása is felbukkant csapata sajtótájékoztatóján kedden, és ha már arra járt, értékelt.

„Az elmúlt három évben mindig ott voltunk az elődöntőben, most eljött az ideje, hogy még egyet előrelépjünk. Kemény meccs lesz, ezt mindenki tudja, nincs favorit. Tökéletes meccset kell játszanunk holnap” – mondta Alonso.

13.12: CR ÉS BALE IS BEVETHETŐ – Paul Bryan, az uefa.com Madridban tartózkodó szakértője a reggeli edzésen látottakra alapozva állítja, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale is újra százszázalékos formában van, így a madridi duó bevethető lesz holnap a Bayern ellen.

CR játszhat, Bale padozik? (Fotó: Reuters)
CR játszhat, Bale padozik? (Fotó: Reuters)

A Marca szerint a walesi holnap csak a padon kezd, és így néz ki majd a Real kezdője:
Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao – Modric, Xabi Alonso – Di María, Isco, Cristiano Ronaldo – Benzema.

12.57: NEHÉZ VÉDŐNEK LENNI GUARDIOLÁNÁL – Az uefa.com beszámolója szerint Pep Guardiola a belső védőkkel, Dantéval és Jerome Boatenggel külön foglalkozott a müncheniek keddi edzésén, a spanyol ordított, nevetett, suttogott és ugrált, a játékosok pedig itták minden szavát.

12.42: MÁR MEGINT TELE – Az Atléticónál természetesen minden jegy elfogyott az esti, Chelsea elleni meccsre. Ebben a szezonban már hetedik alkalommal telik meg csordultig a Vicente Calderón Stadion. Összesen egyébként 55 ezer drukkerre számítanak a szervezők, ebből 3 ezer lesz „kék".

12.29: MEDVE A REPTÉREN – Egy pillanatra felejtsük el David Moyes menesztését, történnek sokkal fontosabb dolgok is a nagyvilágban. Például a Bayern München hivatalos Twitter-oldalán tudatta, hogy Berni, a kabalamedve sem marad otthon, a csapattal együtt utazik Madridba. Nagy kő esett le a szívünkről.

Berni is ott lesz Madridban (Fotó: twitter.com/FCBayern)
Berni is ott lesz Madridban (Fotó: twitter.com/FCBayern)

12.13: CSAK TORREST NE – Gabi, a „matracosok” középpályása a magánéletben kedveli Fernando Torrest, de köszöni szépen, a pályán nem szeretne összefutni korábbi csapattársával.

„Torres képességei pont az ilyen meccseken jönnek ki igazán. Nem tudom, Mourinho a kezdőbe nevezi-e, de én jobban örülnék, ha nem játszana, így legalább egy kicsit megkönnyítené a dolgunkat” – mondta Gabi a Marcának.

12.00: STATISZTIKA EBÉDRE – A Chelsea legutóbbi 15 BL-meccsén nem szenvedett vereséget spanyol csapattól. Nem túl jó előjel a madridiaknak...

11.52: GIGGS SZÍNRE LÉP – Nem annyira BL, de jó tudni. A Manchester United labdarúgócsapata hivatalos honlapján közleményben tudatta: a kedden távozó David Moyes utódja ideiglenesen, játékos-edzőként Ryan Giggs lesz. BŐVEBBEN ITT»

11.44: SPANYOL? AZT MÁR NEM! – A keddi meccset megelőző sajtótájékoztatón José Mourinho ismét alkotott. A portugál szakember nem volt hajlandó spanyolul válaszolni az egyik újságíró kérdésére, mikor megkérte rá, inkább megvárta a tolmácsot, majd angolul felelt.


11.29: PEP, A ZSENI – A 2008-ban a stoplist szögre akasztó Ronald de Boer jó véleménnyel van a Bayern vezetőedzőjéről, és ennek most hangot is adott.

„Guardiola egy zseni, már játékosként is látszott, hogy milyen intelligens. Testfelépítése miatt sosem tudta felvenni a harcot a nagy, erős játékosokkal, ezért furfangosnak kellett lennie. Mindig egy lépéssel az ellenfél előtt járt, nem csoda, hogy ilyen kiváló edző lett" – áradozott kedvencéről De Boer.

11.16: PLETYKÁLJUNK – A Daily Express állítja, a Real Madrid francia gólvágója, Karim Benzema a nyáron elhagyja a blancókat az Arsenal kedvéért, az így összeszedett pénzből pedig Carlo Ancelottiék Luis Suárezt szeretnék Madridba csábítani.

11.01: BOLDOG, BOOOLDOG.... – Két Chelsea-játékos is szülinapozik. John Obi Mikel, valamint David Luiz is ma töltötte be a 27. életévét. A kérdés már csak az, hogy kapnak-e madridi győzelmet a torta mellé este.

10.47 PEP ÉS A VÍZ – Pep Guardiola érkezése óta egészen különleges babonái vannak a Bayern München edzőinek és játékosainak. Az egyik ilyen szokás, hogy a bajorok mindig küldenek egy buszt abba a városba, ahol játszanak. A járművön egyetlen müncheni futballista sincs, van viszont egy rakat étel és ital.

A Bayern vízszállítója (Fotó: marca.com)
A Bayern vízszállítója (Fotó: marca.com)
10.32: TIPPRE FEL! – Szerintünk így áll fel este a két csapat. Ön mit tippel? Írja meg nekünk a kommentek közt!


ATLÉTICO MADRID (spanyol)–CHELSEA (angol)
Madrid, Vicente Calderón Stadion. Időpont: 20.45 (Tv: Sport1) Vezeti: Eriksson (sved)
A VÁRHATÓ KEZDŐK
ATLÉTICO: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís – R. García, Gabi, Tiago, Koke – D. Villa, D. Costa
CHELSEA: P. Cech – Azpilicueta, Terry, Cahill, D. Luiz – Ramires, Lampard – Willian, Oscar, Schürrle – F. Torres

10.21: CR TELJES POMPÁJÁBAN – A Király-kupa-döntőt sérülés miatt kihagyó madridi klasszis már edzeni is tud, így nagy valószínűséggel szerda este is találkozhatunk vele a Santiago Bernabéu Stadionban.

10.08: SZAVAZZUNK! Ideje véleményt nyilvánítani! Ön szerint a mai párharcból melyik csapat jut a Bajnokok Ligája döntőjébe?

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut a BL-döntőbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

9.54: MOYES HELYETT SIMEONE? – Az angol lapok másodpercekkel David Moyes menesztése után már azt boncolgatják, hogy ki válthatja a már nem annyira „Chosen One”-t. Egyelőre persze nehéz komolyan venni ezeket a pletykákat, de a The Guardian azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy az Atléticóval szárnyaló Diego Simeone ül le a nyáron a „vörös ördögök" kispadjára.

9.47: KIRÁLYI SEGÍTSÉG A KIRÁLYIAKNAK – Ő királyi fensége Fülöp, Asztúria hercege sem hagyja ki a madridi csapatok BL-meccseit, a Marca szerint az Atlético és a Real Madrid találkozóján is megjelenik János Károly spanyol király fia.

9.38: ELŐDÖNTŐT A BÍRÓNAK – Sorozatban a harmadik évben vezethet BL-elődöntőt Howard Webb, a 2010-es vb-döntő játékvezetője a Real-Bayern összecsapáson. Az Atlético Madrid–Chelsea mérkőzést a svéd Jonas Eriksson dirigálja. BŐVEBBEN A JÁTÉKVEZETŐKRŐL ITT»

9.27: NAGY UTAZÁS – Már tegnap délután útra keltek a londoniak. Az egyetlen meglepetés Eden Hazard jelenléte volt, ugyanis tegnap még egész Anglia arról beszélt, hogy a belga nem játszhat a BL-elődöntőben.

A CHELSEA UTAZÓ KERETE
Kapusok:
Petr Cech, Mark Schwarzer, Hilário
Mezőnyjátékosok: David Luiz, Gary Cahill, John Terry, Ashley Cole, Nathan Ake, Cesar Azpilicueta, Tomas Kalas, Marco Van Ginkel, Ramires, Frank Lampard, Oscar, John Mikel Obi, Eden Hazard, Willian, André Schürrle, Fernando Torres, Demba Ba.

Buszos túra Madridba (Fotó: dailymail.co.uk)
Buszos túra Madridba (Fotó: dailymail.co.uk)

9.19: FELKÉSZÜLT – Diego Simeone mindenre felkészült. Az argentin vezetőedző azt a lehetőséget sem zárta ki, hogy pályára kell lépnie kedden, így a fiával gyakorolt egy kicsit az edzésen.

9.13: AZ ATLÉTICO A CÍMLAPON – A „matracosok” vezetőedzője, Diego Simeone sem vette támadásba a mikrofonok előtt az ellenfelet, inkább arról beszél, hogy miben hasonlít a két csapat. Courtois pedig a Barcát is belekeverte. ATLÉTICO-NYILATKOZATOK ITT»

9.06: JOSÉ, A SZERÉNY – Tegnap a szerénységéről jól ismert José Mourinho elmondta a szokásos sajtótájékoztatón, hogy bár sokak szerint ő a jobb, munkásságát nem lehet összehasonlítani Simeonééval, aki nála sokkal tapasztalatlanabb. MÉG TÖBB MOU-OKOSSÁG ITT»

9.00: Húsvét után másnaposságtól és olcsó kölniszagtól mentes BL-napot kívánunk mindenkinek! Ma este az Atlético Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a Chelsea-t fogadja!

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 22. (kedd)

20.45: Atlético Madrid–Chelsea (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik