BL: akár 20 ezer szurkoló előtt is játszhat a Fradi a Slavia ellen

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.08.04. 11:41
null
Hosszú idő után játszhat ismét közel telt ház előtt a Ferencváros (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Peter Stöger többször kiemelte már, mekkora lökést ad csapatának    a szurkolók buzdítása,    és a hangulatra a jelek szerint szerda este sem lesz panasz a Slavia Praha elleni BL-selejtezőn. Ebben a naptári évben – a korábbi, járványügyi korlátozások után – először játszhat akár húszezer szurkoló előtt is az FTC.

Az ulloi129.hu kedd kora esti híre szerint addig több mint tizenhétezer jegy fogyott el elővételben (egész pontosan 17 682) a Ferencváros–Slavia Praha BL-selejtező-mérkőzésre, így a kezdő sípszó pillanatában akár húszezer hazai szurkoló (vendégdrukkerek továbbra sem lehetnek a nemzetközi kupameccseken) buzdíthatja a magyar bajnokcsapatot. A szervezett szurkolói csoportok élőképpel is készülnek a meccsre. A Fradi idénybeli első bajnoki mérkőzésén, múlt héten a Kisvárda elleni vereség alkalmával 6139-en foglaltak helyet a lelátón.

Ha csak a Fradi csehek elleni kupamúltjából indulunk ki, alighanem nagy szüksége is lesz a a csapatnak a szurkolók buzdítására. Nem sok babér termett ugyanis a Ferencvárosnak a nemzetközi kupaporondon, ha cseh vetélytárssal hozta össze a sorsolás.

A zöld-fehérek 1993. január 1. óta négyszer mérkőztek cseh együttessel: 1999-ben az UEFA-kupa első fordulójában maradt alul a gárda, az FK Teplice előbb hazai pályán, küzdelmes mérkőzésen győzte le 3–1-re a Stanko Poklepovic edzette együttest, majd idegenben csikart ki döntetlent olyan találkozón, amelyen lapunk tudósítója szerint nem volt elég csak küzdeni, a sok kihagyott ferencvárosi helyzet miatt 1–1 lett a vége – továbbjutott tehát a cseh rivális; 2004-ben ennél is fájdalmasabb pofont kapott a László Csaba vezette Fradi, mert miután a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában az első, budapesti meccset az exslaviás Robert Vágner góljával 1–0-ra megnyerte, idegenben hosszabbítást követően kikapott 2–0-ra a Sparta Prahától, amely így a főtáblára került.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

BAJNOKI ÁG
20.00: Ferencváros–Slavia Praha (cseh) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00:
Dinamo Zagreb (horvát)–Legia Warszawa (lengyel)
NEM BAJNOKI ÁG

19.00: Szpartak Moszkva (orosz)–Benfica (portugál)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik