BL: a Qarabag mestere tudja, a legjobb meccsükkel nyerhetnek az FTC ellen

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.08.02. 17:35
null
Gurban Gurbanov tudja, a legjobb formájukat kell hozniuk a Ferencváros ellen (Fotó: AFP, archív)
Megtartotta a szerdai, Ferencvárosi TC elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés előtti sajtótájékoztatóját az azeri Qarabag vezetőedzője, Qurban Qurbanov, aki nagy tisztelettel nyilatkozott Sztanyiszlav Csercseszovról, s arról is beszélt, hogy tökéletesen kell játszaniuk a játékosainak, ha nyerni szeretnének.

 

„Jó csapat ellen játszunk, amelynek kiváló, rendkívül tapasztalt vezetőedzője van, aki az orosz futball egyik vezéralakja. Csercseszov edzőként és játékosként is hosszú karriert tudhat maga mögött. Nagyon óvatosnak kell lennünk a csapatával szemben, amelyben rendkívüli a támadópotenciál, ráadásul a védekezése is jó. Hiszem, hogy a játékosaim képesek győzni holnap, ám ehhez a tökéletesen kell szerepelnünk, a legjobb meccsünket kell játszanunk” – nyilatkozta Qurban Qurbanov a football-plus.az munkatársának kérdésére.

A portál írásából kiderül, hogy az azeri médiában az FTC–Qarabag párharcot Qurbanov és Csercseszov külön összecsapásának is kikiáltották.

„Mostanában igyekeztem távol maradni a sajtótól. De igen, már az első napoktól kezdve sokat beszéltek rólunk. Szerintem annyira nem érdekes a találkozásunk. Persze, nagyon szuper lesz megismerni még egy olyan edzőt, akinek más a gondolkodása és a játékstílusa, mint az enyém. Biztosan fontos tapasztalatokat szerezhetek” – reagált Qurbanov a felvetésre.

Kiderült az is, hogy a mester három játékosára nem számíthat a Ferencváros ellen.

„Vannak más labdarúgóink is, akikkel kapcsolatban amúgy is azt érezzük, hogy szerezhetnének több tapasztalatot. Persze, nem jön jól a nélkülözésük, de a labdarúgás a küzdelemről és a játékról szól. A Bajnokok Ligája nagy verseny, több energiát veszít az ember, mint más mérkőzéseken, hiszen jóval nagyobb érzelmek uralkodnak a játékosokban. Hétvégén kezdődik a bajnokságunk, ám a helyzetünk ellenére sem kértük a nyitó meccsünk halasztását.”

BAJNOKOK LIGÁJA 2022–2023
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

BAJNOKI ÁG
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Augusztus 3., szerda
18.00:
Qarabag (azeri)–Ferencvárosi TC – élőben az NSO-n!
VISSZAVÁGÓK
Augusztus 9., kedd
20.00: Ferencvárosi TC–Qarabag (azeri) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik