BL: Van még bennem tartalék – Kristoffer Zachariassen

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.08.02. 10:00
null
Fotó: Árvai Károly
Kristoffer Zachariassen a Slovan elleni BL-párharc mindkét meccsén betalált, a bajnokságban a Puskás Akadémia ellen pedig a 94. percben az ő góljával győztek a zöld-fehérek 1–0-ra.

 

– Ez az igazi Kristoffer Zachariassen?
– Ha arra céloz, hogy korábban nem mindig ment így a játék, igen, ez az eredményesség jobban rám vall, mint a Magyarországra érkezésem utáni – felelte lapunknak Kristoffer Zachariassen, a Fradi 28 esztendős norvég középpályása, aki 2021 nyarán érkezett az Üllői útra. – Némi időre volt szükségem, hogy beilleszkedjek, most azonban már tökéletes állapotban érzem magam.

– A fejesekkel nincs gondja mostanában, Pozsonyban a Slovan elleni BL-selejtezőn és vasárnap a Puskás Akadémia ellen is így talált a kapuba. Mindig is az erőssége volt?
– Odahaza, Norvégiában is voltak fejes góljaim. Nem azt mondom, hogy ebben vagyok a legerősebb, de nem is meglepetés, hogy ezt a kettőt fejjel szereztem. A felcsútiak ellen tökéletes beadás érkezett a bal oldalról, Pászka Lóránd mesterien tekert középre, csak arra kellett figyelnem, hogy a kapus mozgásával ellentétes irányba fejeljem a labdát.

– Visszanézte azóta a gólt?
– Még aznap este a telefonomon. Valóban szép volt, akárcsak az egész akció, korszerű támadás volt. Az indítás, a beadás és a befejezés is jól sikerült.

– Az, hogy a kilencvennegyedik percben szerzett gólt, különlegesebbé tette?
– Hazai pályán, saját közönségünk előtt találtam be, ez még inkább felejthetetlenné varázsolta a gólörömöt, az érzést. Ráadásul a klubnál mondták előtte, hogy legutóbb két éve vertük meg a Puskás Akadémiát, ezért is volt fontos a jó rajt.

– Élete legjobb formájában van?
– Nehéz kérdés... Közelítek a legjobbamhoz, de azért van még bennem tartalék. Egy biztos, jól érzem magam a bőrömben, fitt vagyok, kis túlzással szét tudnám tépni a mezt magamon, tele vagyok energiával. Jól sikerült a felkészülésünk, sokat tudok futni, frissen várom a meccseket. Kell is az energia, hiszen szerdán itt az újabb kihívás.

– Hétfőn elemezték a szerdai BL-selejtezős ellenfelet, a Qarabag csapatát. Meddig tartott a videózás?
– Nem néztem az órát, de nagyjából annyi információt sűrített bele a szakmai stáb ezúttal az elemzésbe, mint máskor három nap alatt szokott.

– Mit láttak a felvételeken?
– Az azeri bajnok kifejezetten támadó futballt játszik, nem szeret védekezni. Játékosai akkor élvezik a játékot, ha helyzeteket alakítanak ki, ha mehetnek előre, ha irányítják a mérkőzést. Koncentráltnak kell lennünk, hogy szerdán nehogy ránk erőltessék az akaratukat. Nem jártam még Azerbajdzsánban, ez lesz az első alkalom, bízom benne, jó emlékekkel térek haza.

– Mit gondol, a Qarabag a Ferencváros ellen is támadó stílusban futballozik, vagy óvatosabb üzemmódra vált?
– Szerintem nem fogja vissza magát. Hazai pályán kezdi a párharcot, alighanem sok néző lesz a lelátón, és ahogyan mondtam, akkor jók, ha támadhatnak. Meg lennék lepve, ha más taktikát választanának az azeriek. A vezetőedzőjük kétezernyolc óta ül a kispadon, azaz tökéletesen ismeri a csapatot, a közeget. A játékosok kívülről tudják, mit vár tőlük a szakmai stáb, az összeszokottsággal biztosan nem lesz problémájuk.

– Az azeri bajnoknak számos légiósa van, három brazil születésű mellett két montenegrói, grúz, kolumbiai, zöld-foki-szigeteki, francia, spanyol, ghánai és szenegáli. Európai futballt játszanak?
– Modern stílusban futballoznak, nem véletlenül kilencszeres bajnok a Qarabag. A legutóbbi bajnokságban egyetlenegyszer szenvedett vereséget és mindössze tizenhárom gólt kapott. A legjobbunkat kell nyújtanunk a továbbjutáshoz.

– A döntetlennel elégedett lenne Bakiban?
– Ha a saját futballunkat tudjuk játszani, nem feltétlenül. Egyben vagyunk, jó erőben várjuk az összecsapást, az önbizalmunk is rendben van.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Szerda
, 18.00: Qarabag (azeri)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
A visszavágót augusztus 9-én rendezik az Üllői úton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik