BL: két nap alatt az összes jegy elkelt, 30 ezer néző előtt játszhat a Fradi

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.01. 19:53
null
A Ferencváros is tömött lelátók előtt játszhat szerdán a Tofiq Baramov Stadionban (Fotó: FK Qarabag)
A Ferencváros szerdán telt ház, mintegy 30 ezer néző előtt lép pályára a Qarabag FK vendégeként Azerbajdzsán fővárosában, Bakiban a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában.

 

A Ferencváros elleni szerdai BL-selejtezőre készülő Qarabag sajtófőnöke, Gündüz Abbaszade hétfő napközben arról nyilatkozott az azeri sajtóban – többek között a banker.az is idézte –, hogy nagyon nagy az érdeklődés a szerdai mérkőzés iránt, amelyre 28 ezer jegyet eladtak.

Azóta annyit változott a helyzet azeri kollégánk, az Qafqazinfo.az-nál dolgozó Elsevar Mammad szerint, hogy az összes jegyet eladták a meccsre, így közel 30 ezer szurkoló előtt léphetnek pályára a csapatok a hivatalosan 31200 néző befogadására alkalmas (de ennél valamennyivel kevesebb jegyet árultak a BL-meccsre) Tofiq Baramov Stadionban.

„Két nap alatt az összes jegy elkelt. Az azeri futball nem jó, de a Qarabag jó nemzetközi meccseket hoz Azerbajdzsánba, ezért a szurkolók nemzeti csapatként tekintenek a klubra. Qarabag neve nagy Azerbajdzsánt jelent, ideértve az örmények által megszállt területeket, ezért is szereti mindenki a csapatot. És nagyon tisztelik a klub edzőjét, Gurban Gurbanovot, akit az azeri labdarúgás emblematikus alakjaként tartanak nyilván” – mondta a Nemzeti Sportnak Elsevar Mammad.

A Qarabaggal kapcsolatos friss hír egyébként az is, hogy hosszabbított a csapattal a brazil kulcsember, az 1.2 millió eurós becsült értékével a csapat legértékesebb játékosának számító 26 éves szélső, Kady, aki tavaly érkezett az azeri klubhoz, és most új, öt évre szóló szerződést írt alá. Kady a BL-selejtezőben idén négy meccsen négy gólt és egy gólpasszt jegyzett.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Szerda

18.00:
Qarabag (azeri)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik