BL: A játékosok büszkék lehetnek magukra – Szerhij Rebrov

BABJÁK BENCE (Kijev)BABJÁK BENCE (Kijev)
Vágólapra másolva!
2020.12.08. 23:53
null
Rebrov szerint játékosai Kijevben és Torinóban játszottak legjobban (Fotó: Török Attila)
A Dinamo Kijev elleni 1–0-s vereséget követően érhetően bosszúsan és némileg csalódottan értékelt Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a kijevi Olimpiai Stadion sajtótermében.



SZAVAZÁS

Értékelje a Ferencváros játékosainak Dinamo Kijev elleni teljesítményét!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Az öltözőben azt mondtam a játékosaimnak, hogy büszkék lehetnek magukra, és nincs miért szégyenkezniük. A mostani meccsen is jól futballoztunk, és a BL-csoportkör egészét tekintve sem vallottunk szégyent. Korábban szinte senkinek sem volt tapasztalata ezen a szinten, ám a meccsek során egyénileg és csapatként is felnőttünk ahhoz a szinthez, amelyet ez a sorozat megkövetel. Ami a Dinamo elleni meccset illeti, nagyon kiélezett kilencven perc volt, az ilyen találkozókon nehéz sok helyzetet kialakítani. Nekünk mégis sikerült három-négy ziccert teremteni, sajnos egyiket sem tudtuk kihasználni. Ugyanakkor visszanéztem az esetet, amikor Aissa Laidouni passza után az ellenfél kezében akadt el a labda, és érzésem szerint azért tizenegyest kellett volna ítélni a javunkra. Összességben jól játszottunk, most már az év hátralévő bajnoki meccseire kell összpontosítanunk.”

Az ukrán edző hozzátette, némileg a fagyos talaj is megnehezítette a Ferencváros helyzetét, rendre három-négy passz kellett azoknál a helyzeteknél, amelyeket alapesetben egy-két átadással old meg a csapata.

„Természetesen nem emiatt kaptunk ki. A Dinamo nagyon zártan védekezett, jól megszervezte a hátsó sorait. Ugyanakkor nem gondolom, hogy a hazai együttes védekező felállásban futott ki a pályára, szerintem a mi érdemünk volt, hogy az első félidőben nem engedtünk lehetőséget a vetélytársnak. Ez a meccs is jól mutatja a fejlődésünket, csapatként sokkal jobban futballoztunk, mint a Dinamo elleni budapesti meccsen. Érzésem szerint Torinóban és most, Kijevben nyújtottuk a legjobb teljesítményt a csoportkörben.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
G-CSOPORT
DINAMO KIJEV (ukrán)–FERENCVÁROS 1–0
(0–0)
Kijev,
Olimpiai Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Ekberg (svéd)
DINAMO KIJEV: Buscsan – Kedziora, Zabarnij, D. Popov, Mikolenko – Saparenko, Szidorcsuk (Andrijevszkij, 91.), Harmas (Sepeljev, 70.) – Cihankov (Lednev, 86.), Verbic (G. Rodrigues, 86.), C. De Pena (Szupriaha, 70.). Vezetőedző: Mircea Lucescu
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 80.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratin (Isael, 74.), Somália – Uzuni (Baturina, 74.), Tokmac Nguen (F. Boli, 86.), Zubkov (Mak, 80.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: D. Popov (60.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz) 0–3 (C. Ronaldo 13., 52. – mindkettőt 11-esből, McKennie 20.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Juventus65114–41015
2. Barcelona65116–51115
3. Dinamo Kijev61144–13–94
4. FERENCVÁROS6155–17–121

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította:Babják Bence (szöveg), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik