Nyert a Bayern és a City, Münchenben csoportdöntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 20:00
null
Moszkvában jobban használta ki helyzeteit a Bayern (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának 5. fordulójában a CSZKA Moszkva hazai pályán 3–1-es vereséget szenvedett a címvédő Bayern Münchentől. A Manchester City hazai pályán 4–2-es győzelmet aratott a Viktoria Plzen ellen.

CSZKA MOSZKVA–BAYERN MÜNCHEN 1–3

Német labdabirtoklási fölénnyel és orosz helyzetekkel kezdődött a mérkőzés: a CSZKA nemcsak szögletekben (5–0) múlta felül a Bayernt az első félidőben, hanem lövési kísérletekben is (5–1). Ennek ellenére a címvédő müncheniek vezettek a szünetben, miután első helyzetüket értékesítették.

A 17. percben Thomas Müller futott el a bal oldalon, és pontosan tálalt Arjen Robben elé, aki nyolc méterről a kapu jobb oldalába bombázott. 0–1

A gól nem tett jót a mérkőzésnek: a nagy havazásban a Bayern visszafogottan játszott, a gólon kívül szinte csak egy ígéretes támadása akadt, ráadásul annak során megsérült Philipp Lahm, akinek a helyére Thiago Alcántara állt be. A CSZKA előtt adva volt a lehetőség a szépítésre, ám Ahmed Musa nagy helyzetben gyengén lőtt a hosszabbításban.

Szünet után felpörögtek az események, előbb kétszer is egyenlíthettek volna Honda Keiszuke révén a hazaiak, ám a japán támadó előbb Manuel Neuerre vezetve a labdát választott rossz megoldást, majd három méterről nem találta meg a kapuba vezető utat.

A Bayern München, név szerint Mario Götze parádés góllal büntette meg az eltékozolt lehetőségeket. A Dortmundtól érkező apró támadó Wernbloom, Zuber, A. Berezuckij és Ignasevics között két csellel tisztára játszotta magát, majd ballal a bal alsóba lőtt a tehetetlen Akinfejev mellett. 0–2

A félidő közepén villámgyors gólváltás következett, méghozzá mindkettő tizenegyesből, három perc alatt – amihez foghatóra az Infostrada szerint még nem volt példa (mármint értékesítettre). Előbb a Dante kezezése miatt megítélt büntetőt váltotta gólra Honda Keiszuke, majd Götze kapufája után Robben felvágása miatt jött a tizenegyes, ami után viszont Thomas Müller passzolt a kapuba. Higgadtságra egyik oldalon sem lehetett panasz. 1–3

Az első félidő eseménytelensége után egész jó meccs kerekedett az erőfelmérőből, s az izgalmat tovább fokozhatta volna a második félidőre felpörgő Zoran Tosics, akinek viszont megszakadt a gólszerző sorozata, 79. percben leadott lövése után ugyanis a lécről pattant ki a labda.

A Bayern sorozatban nyolc győzelemnél jár, a BL-ben pedig zsinórban hat győzelmet számlál idegenben, amivel beállította eddigi, 1995–1996-ban íródott rekordját. A müncheni alakulat – amely már az előző körben kiharcolta a 16 közé jutást – a tizedik mérkőzésén diadalmaskodott egyhuzamban a legrangosabb európai kupasorozatban, erre korábban még nem volt példa.

MANCHESTER CITY–VIKTORIA PLZEN 4–2

A Manchester Citynek 33. percig tartott megtörnie a patthelyzetet, Sergio Agüero büntetőből talált be – a támadó minden tétmérkőzést számítva szezonbeli 16. gólját szerezte meg. A szünet előtt Tomás Horava meglepte Joe Hartot távolról, így a Plzen döntetlennel vonulhatott pihenni, és a második félidőben sem adta könnyen magát.

Samir Nasri 65. percben szerzett góljára a 69.-ben felelt Stanislav Tecl, de 2–2 után már csak a Citynek maradt éles lőszere: a 78. percben Jesús Navas beadását a csereként beálló Álvaro Negredo értékesítette, a 89.-ben pedig Edin Dzeko fejjel beállította a végeredményt. Az utolsó fordulóban a Manchester Citynek legalább három góllal (esetleg két góllal, de négy vagy több gólt szerezve) kellene nyernie a címvédő Bayern otthonában, hogy csoportelső legyen.

Az összefoglaló ide kattintva nézhető meg!

BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ, D-CSOPORT
CSZKA Moszkva (orosz)–Bayern München (német) 1–3 (Honda 62. – 11-esből, ill. Robben 17., Götze 56., T. Müller 65. – 11-esből)
Manchester City (angol)–Viktoria Plzen (cseh) 4–2 (Agüero 33. – 11-esből, Nasri 65., Negredo 78., Dzeko 89., ill. Horava 43., Tecl 69.)

A 6. FORDULÓBAN
Viktoria Plzen–CSZKA Moszkva
Bayern München–Manchester City

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 5 5 0 0 15–2 +13 15
2. Manchester City 5 4 0 1 15–8 +7 12
3. CSZKA Moszkva 5 1 0 4 7–15 –8 3
4. Viktoria Plzen 5 0 0 5 4–16 –12 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik