Martin Ödegaard: Izgatottan várjuk a meccset, az ilyen pillanatokért élünk!

S. N.S. N.
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 10:14
Ödegaard és csapata is kiváló formában (Fotó: AFP)
Az Arsenal a Porto ellen, idegenben kezdi meg szerdán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét.

 

Átok ült az Arsenalon az elmúlt 15 évben a Bajnokok Ligájában. Az „ágyúsok” a 2009–2010-es kiírásban jutottak legutóbb a negyeddöntőbe, éppen a Porto kárára (az idegenbeli 2–1-es vereség után Londonban 5–0-ra győzedelmeskedett Arsene Wenger csapata), amellyel ismét összehozta a sors. Az akkori és a mostani Arsenal között sok párhuzamot nem vonhatunk, egy hasonlóság azonban mégis akad: a 2010-es és a 2024-es gárdának is egy agilis, intelligens és végtelenül precíz középpályás volt az „agya” és a „szíve”. 

Cesc Fabregas a 21. század egyik legkiválóbb középpályása volt, legendás karrierje során klub- és nemzeti színekben is megnyert mindent, amiről futballista csak álmodozhat, azonban az utána maradó űrt – habár Mesut Özilnek voltak briliáns időszakai – mostanra sikerült csak betölteni az Emirates Stadionban. Sőt talán kijelenthetjük, Martin Ödegaard képes lehet túlszárnyalni elődeit, ugyanis amit a vezérletével művel mostanában az Arsenal támadószekciója, arra lassan elfogynak a jelzők: öt győzelem a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésen 21 gólt szerezve (ebből 11-et egymás utáni idegenbeli mérkőzéseken, ez példátlan a csapat gazdag történelmében). A 25 éves norvég csapatkapitány az „ágyúsok” 58 bajnoki találatából 12-ből vette ki a részét (5 gól, 7 gólpassz), és a Porto elleni összecsapást is bizakodva várja. 

„Most kitűnő formában vagyunk, ki kell használnunk a lendületet és ebből kell a továbbiakban is építkeznünk – vélekedett Martin Ödegaard csapata Instagram-oldalán megjelenő interjújában. – Az elmúlt néhány meccsen briliánsak voltunk a kapu előtt, sokan helyezkedünk a tizenhatoson belül, rengeteg helyzetet alakítunk ki, igen, zseniális mérkőzések vannak mögöttünk. Természetesen a Bajnokok Ligája hatalmas kihívás, úgyhogy izgatottan várjuk, az ilyen élményekért élünk. Csak magunkra akarunk koncentrálni minden meccsen, folyamatosan fejlődni, aztán meglátjuk, hogyan alakul az idény.” 

Megtöri-e végre a BL-átkot, vagy folytatódik az Arsenal európai vesszőfutása? Szerda este közelebb kerülünk a válaszhoz.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
21.00: Porto (portugál)–Arsenal (angol) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
21.00: Napoli (olasz)–Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik