BL: maradt-e még bravúr a Köbenhavnban? Jön a Man. City elleni nyolcaddöntő

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.13. 11:18
Scott McKennon az angol élvonalból kölcsönbe érkezett a koppenhágaiakhoz, így pontosan tudja, mire számíthat (Fotó: Imago Images)
Az FC Köbenhavn ragyogó teljesítményt nyújtva jutott tovább a BL-csoportkörből, ám december óta nem játszott tétmérkőzést − kedden pedig a címvédő Manchester Cityt fogadja.

 

A csoportkör legnagyobb meglepetését szolgáltatta az FC Köbenhavn azzal, hogy a Bayern München mögött, de a Galatasarayt és a Manchester Unitedet megelőzve a második helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Előzetesen a harmadik hely megszerzésére sem volt sok esély, ehhez képest a dánok úgy mentek tovább, hogy hazai pályán 4–3-ra legyőzték a Unitedet, és gól nélküli döntetlent játszottak a Bayern otthonában. Ám ha a csoportból továbbjutás bravúr, a negyeddöntő elérése földöntúli szenzáció lenne. A sorozat legnagyobb esélyese, a címvédő Manchester City lesz az ellenfél, amely a legutóbbi tíz tétmérkőzését megnyerte, a hétvégén Erling Haaland duplájával győzte le 2–0-ra az Evertont, és toronymagas esélyese a párharcnak.

És akkor még nem említettük, hogy a dán bajnokság december eleje óta szünetel, azaz az FC Köbenhavn hetek óta nem játszott tétmérkőzést. Igaz, részt vett a hagyományos Atlanti-kupa felkészülési tornán, amelyen két győzelemmel és egy vereséggel zárt. A sok kapott gól azonban nem épp biztató: az Elfsborg ellen 5–4-re nyertek a dánok, a Bröndby ellen 2–1-es vereséget szenvedtek, a Moldét 3–1-re legyőzték.

„A pontrúgásoknál rosszul védekeztünk, ebben mindenképpen javulnunk kell – idézte az Ekstra Bladet a Nottin­gham Foresttől januárban kölcsönvett skót Scott McKennát, aki a nyári Eb-n a magyar válogatott ellen is pályára léphet. – Az Elfsborg elleni meccs nem nézett ki jól, sokkal szervezettebben kell védekeznünk. Örülök, hogy a Molde ellen már sokkal stabilabbak voltunk hátul, simán nyertünk. Remélem, a City ellen is olyan jól teljesít a csapat, mint a csoportkörben, amikor viszonylag kevés gólt kapott.”

És hogy mit mond a BL-nyolcaddöntőről és csapata esélyéről Jacob Neestrup vezetőedző?

„Magabiztos vagyok, bízom a futballistáimban” – idézte a The Guardian a 35 éves szakvezetőt. – „Nincs rosszabb annál, amikor egy edző előre leírja csapatát, hogy ezzel próbálja védeni a játékosait és persze saját magát. A csoportkörben is végig úgy nyilatkoztunk, hogy érezni lehessen, meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek, és nem csupán a létszám kiegészítéseként vagyunk ott a mezőnyben.”

A két csapat egyébként az előző kiírásban a csoportkörben találkozott, akkor Dániában 0–0 lett, Angliában 5–0-ra nyert a City.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Kedd
21.00: RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Szerda
21.00: Lazio (olasz)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A további négy pár a jövő héten kezdi meg a nyolcaddöntő

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik