BL: Fel kell készülnünk rá, hogy szenvedni fogunk – Guardiola

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 20:50
Guardiola szerint rendkívül kiélezett találkozóra számíthatunk Dániában (Fotó: Getty Images)
Kedden megkezdődnek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntői, a Manchester City Koppenhágába utazik, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön a címvédéshez. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a manchesteriek sztárvédője, Nathan Aké és a csapat menedzsere, Josep Guardiola is optimistán nyilatkozott a csapat állapotáról, ám kiemelték, nem számítanak könnyű találkozóra.

 

Nathan Aké elsősorban azt emelte ki, hogy annak ellenére is motivált a csapat, hogy tavaly már megnyerték a trófeát.

„Ez semmin sem változtat. Ugyanannyira éhezünk a sikerre, mint egy évvel ezelőtt. Az egyedüli különbség, hogy már van benne tapasztalatunk, hogyan tudunk igazán fontos mérkőzéseket is behúzni.”

„Emlékszem, amikor legutóbb léptünk pályára Koppenhágában, remek volt az egész stadion atmoszférája. Egy ilyen hangulatú meccs sokat tud kedvezni a hazai csapatnak, hisz ők is érzik, hogy mekkora szurkolótábor áll mögöttük. Azonban nekünk egyedül a mérkőzésre szabad fókuszálnunk, és ki kell élveznünk a pillanatot” – beszélt az ellenfélről a 28 éves védő.

Josep Guardiola szintén megemlítette, hogy a csapat minden erejével azon van, hogy megismételje az egy évvel korábbi BL-diadalt.

„Már nagyon vágynak a tétre a játékosok. Jó állapotban vannak fizikailag, és frissek mentálisan, volt elég idejük felkészülni a következő találkozóra.”

A pozitív hangnem ellenére a menedzser azt is elárulta, nem számít egyoldalú találkozóra Dániában.

„Nagyon szoros lesz az első meccs, ezt érzem, és a megérzéseim általában nem szoktak becsapni. Igencsak hangos a dán közönség, és a csapatuk is mindent bele fog adni, szóval fel kell készülnünk rá, hogy szenvedni fogunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Kedd
21.00: RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1)
Szerda
21.00: Lazio (olasz)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A további négy pár a jövő héten kezdi meg a nyolcaddöntőt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik