BL-selejtező: hét góllal nyert az FTC a helyosztón

Vágólapra másolva!
2023.09.09. 12:05
null
Simán nyert az FTC (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu" target="_blank">fradi.hu</a>)
Miután tizenegyesekkel kikapott a Ferencváros női labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében az izraeli Kirjat Gattól, az FTC a helyosztón folytatta, ahol viszont könnyedén, 7–0-ra verte szlovák ellenfelét, a Myjavát, ám így is csak harmadik lett a selejtező bajnoki ágának első fordulójában és nem jutott a következő körbe.

 

A Kirjat Gat elleni meccshez hasonlóan a mérkőzést szintén a gyulafehérvári Cetate Stadionban játszották a felek és a Fradi ismét nagyon jól kezdett. A játékos-edző, Vágó Fanny a 24. percig már kétszer is betalált, majd a 40. percben Pusztai Sára is gólt szerzett, így háromgólos előnnyel vonulhattak a fővárosiak az öltözőbe.

A fordulás után sem lassított a Ferencváros, a 66. percre ötgólosra növelte az előnyét, aztán az amerikai Alesia Garcia még kettőt vágott a szlovák csapatnak, hogy beállítsa a 7–0-s végeredményt.

Ezzel a győzelemmel harmadik lett a Fradi, ami nem elég a továbbjutáshoz, hiszen a csak az első helyezett játszhat a következő körben.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, HELYOSZTÓ
Ferencvárosi TC–
Myjava (Miava, szlovák) 7–0 (Vágó 12., 14., Pusztai 40., Szabó 56., Sztanovics 66., A. Garcia 79., 90+8. – az elsőt 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik