Sportrádió: a BL-himnuszt a döntőn előadó György Ádám 11 évig készítette a feldolgozást

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 12:19
null
György Ádám saját feldolgozásában játszotta el a BL-himnuszt (Fotó: M4 Sport)
György Ádám Liszt Ferenc-díjas zongoraművész – aki különleges feldolgozásban játszotta el a labdarúgó Bajnokok Ligája ikonikus himnuszát a Manchester City–Inter döntő előtt – a Sportrádió reggeli műsorában Risztov Éva és Harsányi Levente vendége volt. A művész a fellépés előkészületeiről és az élményiről is mesélt.

 

„Ez az átírás tizenegy évig készült. 2020-ban már kész volt a show, ám a koronavírus-járvány miatt először el kellett tolnunk egy évvel. Mivel végül a 2021-es döntőt elvitték Isztambulból, így csak idén sikerült véglegesen összehozni” – mesélt a zongorista a különleges feldolgozás és a fellépés szervezéséről.

Arra a kérdésre, hogy megnyugodott-e, miután befejeződött az előadás, György Ádám különleges választ adott:

„Minél nagyobb feladatot old meg az ember, annál nagyobb üresség marad benne, miután teljesítette azt.”

A felkészüléssel kapcsolatban a művész azt is elmondta, komoly fizikai megterhelésnek van ilyenkor kitéve, így sokat sportol a mindennapokban.

„Óriási állóképesség és kondíció szükséges, hogy egy művész végig tudjon csinálni egy ehhez hasonló turnét. Fizikailag és mentálisan egyaránt nagyon sokat készülök. Reggelente futok, nagyon sokat jógázom és rengeteget kerékpározom is, néha száz-százhúsz kilométert egy nap.”

„Az öltözőm a csapatok öltözőjénél volt, így azt mondhatom, mindenkivel találkoztam. Látszott a játékosokon, hogy valóban egész életükben erre készültek. Életre szóló élmény volt!” – számolt be tapasztalatairól a művész.

A zongorista arról is beszélt, hogy ő nyitotta meg 2012-es Európa-bajnokságot is, amelyen elég kellemetlen szituációba került, amit idén a felkészült szervezésnek köszönhetően sikerült elkerülni.

„A fellépés előtt három perccel már a pálya szélén álltam és úgy döntöttem, bemegyek még az öltözőbe megmosni a kezem, de a fiatal asszisztens sajnos rám zárta az ajtót, de szerencsére végül sikerült pár másodperccel a kezdés előtt visszaérnem. Mivel idén ugyanazzal a csapattal dolgoztam, mint akkor, a szervezők ezt úgy küszöbölték ki, hogy mellém állítottak egy embert, akinek az az egy feladata volt, hogy engem kikísérjen a zongorához és onnan vissza az öltözőbe.”

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA TUDJÁK MEGHALLGATNI!

György Ádámmal kollégánk, Thury Gábor készített interjút 2012-ben:

A KÉP KATTINTVA TELJES MÉRETBEN IS ELÉRHETŐ!
A KÉP KATTINTVA TELJES MÉRETBEN IS ELÉRHETŐ!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik