Videó: 7up – amikor a Bayern felmosta a padlót a Barcelonával a BL-ben

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.01. 17:24
null
A párharc, amiből legendás mémek születtek
Napra pontosan tíz éve történt, hogy a Bayern München 3–0-ra legyőzte a Barcelonát idegenben a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. A bajorok az Allianz Arénában 4–0-ra nyertek, így 7–0-s összesítéssel búcsúztatták Lionel Messiéket. Videó!

 

Napjainkban rengeteg mémet gyártanak arról, hogy a Barcelona legszívesebben jó messziről elkerülné a Bayern Münchent a Bajnokok Ligájában. Ez nem is lehet meglepő, hiszen a katalán klub az elmúlt tíz BL-meccséből csupán egyszer tudta legyőzni a német rekordbajnokot, nyolcszor kikapott. Ha ez nem lenne elég, a Barca óriási pofonokba szaladt bele az évek során – ki ne emlékezne el a 2020-as lisszaboni negyeddöntőre, amelyben Thomas Müllerék 8–2-vel küldték haza a katalánokat?

A Barcelona vesszőfutása tíz éve, a 2012–2013-as Bajnokok Ligája-idényben kezdődött a Bayernnel szemben. A felek az elődöntőben találkoztak egymással, Jupp Heynckes csapata az Allianz Arénában 4–0-ra győzedelmeskedett. A mérkőzésen Müller kétszer, Gomez és Robben egyszer-egyszer volt eredményes.

A visszavágót annyira elengedte a Barca, hogy Lionel Messi csak a kispadon kezdte a találkozót. A gól nélküli első félidő után rákapcsolt a müncheni alakulat, Robben meglőtte a szokásos, befelé cselezős találatát, majd Gerard Piqué karrierje egyik legikonikusabb öngólját szerezte – úgy bombázta a saját kapujába a labdát, hogy közben a Bundesliga-logóját is helyettesíthette volna.



A kegyelemdöfést – akárcsak az első meccsen – Müller vitte be, a fejesével alakult ki a 7–0-s összesítés s vele együtt a sok-sok 7up mém.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik