BL: Ha nekik nem kell Erling Haaland, küldjék hozzám! – Marco Rose

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.03.14. 11:02
null
Marco Rose Haalandot dicsérte (Fotó: Imago Images)
A Manchester City elleni keddi BL-mérkőzés előtt Marco Rose állt sajtótájékoztatón az újságírók rendelkezésére. Az RB Leipzig vezetőedzője korábban Erling Haalandot is edzette, a brit média munkatársai így elsősorban arra voltak kíváncsiak, mi a véleménye, mennyire illik a norvég csatár a Manchester City játékába.  


„Nem értem, mi a probléma Erling Haalanddal, számomra egyértelműen a világ legjobb csatárai közé tartozik – mondta Marco Rose. – Csak idő kell neki, hogy megszokja a City játékát, még egy év Guardiolával, és sokkal jobban megtanulja, hogy illeszkedjen a rendszerbe. De ha nem kell Haaland, nyugodtan küldjék hozzám!”

Szóba került még Dani Olmo is, aki január végén dőlt ki izomsérülés miatt, ám a hétvégén a Mönchengladbach elleni találkozón csereként már visszatérhetett a pályára.

„A keddi mérkőzésen sok múlik a védekezésen, nem szabad sok helyet hagynunk az ellenfélnek, és a kapunk elé sem húzódhatunk túlzottan vissza. Dani Olmo még nem nyerte vissza a formáját, legfeljebb húsz percet kaphat.”

PEP GUARDIOLA – MINI INTERJÚ
EZEN A MECCSEN IS SZENVEDNI KELL
– Milyen tanulságot vont le a Leipzig otthonában vívott mérkőzésből?

– Az a meccs régen volt, már nem foglalkozunk vele. Az első félidőben mi voltunk jobbak, a másodikban a lipcseiek. Azt szeretnénk elérni, hogy hazai pályán jobban futballozzunk, és végig a mi kezünkben legyen az irányítás. Ez persze nem kívánság kérdése, ellenfél is lesz a pályán, meglátjuk, mennyire sikerül megvalósítani a tervünket. Az biztos, hogy lesznek szakaszai a mérkőzésnek, amelyekben szenvedünk. A Leipzig nagyon jól támad le, és használja a széleket, oda kell figyelnünk, hogy ne lepjen meg minket.
– Milyen formában van Erling Haaland és Kevin De Bruyne?
– Haaland néha emészti magát, miután nagy helyzetben hibázik, de ez természetes. Amiben fejlődnie kell, hogy a tizenhatoson kívül is kivegye a részét az összjátékból. De Bruynének nehéz idénye van, de bízom a képességeiben. Kiválóan passzol, gólveszélyesen futballozik, csak bíznia kell önmagában, és a többi jön magától…
– A BL-trófeáig meg sem állna?
– Ez a tervünk, hiszen minden csapat ezért küzd – mi is.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Manchester City (angol)–RB Leipzig (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00:
FC Porto (portugál)–Internazionale (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik