Női BL: megszorongatta a Real Madrid a Barcát, de kikapott tőle

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.03.22. 23:32
null
Alexia Putellas higgadtan értékesített büntetőjével egyenlített a Barca a Real Madrid valdebebasi edzőközpontjában (Fotó: Getty Images)
A címvédő FC Barcelona 3–1-es győzelmet aratott a Real Madrid vendégeként, míg a Paris Saint-Germain 2–1-re nyert a Bayern München otthonában a női labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

 

A Barcelona kilenc nappal ezelőtt a Real Madrid 5–0-s hazai legyőzésével tette biztossá bajnoki címét a spanyol élvonalban. A katalán hölgyek ezúttal is vitathatatlan favoritként léptek pályára a fővárosi együttes ellen, ám az első félidőben rengeteg hibával futballoztak, az egyik eladott labdából gólt is kaptak, így a szünetben a nagyon harcias hazaiak vezettek 1–0-ra.

PUTELLASNAK ÉS A BARCÁNAK IS JÓL MEGY
A Barcelona a jelenlegi idényben mind a 35 eddigi tétmérkőzését megnyerte, gólkülönbsége 177–9.
Alexia Putellas hét találattal a második helyen áll a Bajnokok Ligája góllövőlistáján a mostani idényben, a rangsort Tabea Wassmuth (8) vezeti.

A második játékrész elején a Barcelona a videobíró közreműködésével tizenegyeshez jutott, amelyet az aranylabdás Alexia Putellas magabiztosan értékesített. A büntető után „új meccs” kezdődött, a vendégek átvették az irányítást, és több ígéretes helyzetük közül az egyiket a 81. percben ki is használták, a szünetben becserélt Claudia Pina talált be. Aztán a hosszabbításban egy nagyszerű támadás végén Putellas másodszor is eredményes volt (VIDEÓ ITT!), így a Barca voltaképpen eldöntötte a párharcot, melynek visszavágójára jövő szerdán (március 30-án) a telt házas Camp Nouban kerül sor.

Marie-Antoinette Katoto újabb két találattal növelte előnyét a PSG örök góllövőlistájának élén (Fotó: AFP)
Marie-Antoinette Katoto újabb két találattal növelte előnyét a PSG örök góllövőlistájának élén (Fotó: AFP)

A játéknap kora esti mérkőzésén a Bundesligában második helyezett Bayern München a francia bajnokságban második Paris Saint-Germant fogadta az Allianz Arénában, 13 ezer néző előtt – a férficsapat hazai meccseinek otthont adó létesítményben a bajor egyesület női együttese korábban sosem játszott.

A PSG a klubtörténet legeredményesebb játékosa, Marie-Antoinette Katoto két, szöglet után szerzett találatával már 2–0-ra is vezetett, de a hazaiak a hajrában Klara Bühl szabadrúgásgóljával szépítettek – s erre a játék képe alapján rá is szolgáltak… –, ezzel véget vetettek a francia csapat 623 percig tartó kapott gól nélküli sorozatának a BL-ben. De ez csak szépségtapaszt jelentett a Bayernnek, az elitsorozat mostani kiírásában még hibátlan, az eddigi hét meccséből hetet nyerő párizsiak lépéselőnyből várhatják a hazai visszavágót.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Bayern München (német)–PSG (francia) 1–2
(Bühl 84., ill. Katoto 20., 71.)
Real Madrid (spanyol)–FC Barcelona (spanyol) 1–3 (Olga Carmona 8., ill. Putellas 53., 90+4. – az elsőt 11-esből, Pina 81.)

SZERDÁN JÁTSSZÁK
18.45:
Juventus (olasz)–Lyon (francia)
21.00: Arsenal (angol)–Wolfsburg (német)

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Real Madrid (spanyol)/Barcelona (spanyol)–Arsenal (angol)/Wolfsburg (német)
Juventus (olasz)/Lyon (francia)–Bayern München (német)/PSG (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik