BL: kérdőjelek a Dinamo Zagrebnél az FTC elleni párharc előtt

POLGÁR LÁSZLÓ (Csáktornya)POLGÁR LÁSZLÓ (Csáktornya)
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 16:17
null
Dani Olmo játéka vagy hiánya döntő lehet a Ferencváros elleni párharcban (Fotó: Twitter)
A Dinamo Zagreb labdarúgócsapatának továbbjutását követően elemzések, találgatások láttak napvilágot arról, miként juthat tovább a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréből, amelyben a horvát bajnok a Ferencvárossal mérkőzik meg – a jövő keddi, zágrábi találkozón 20 órától.

 

A dnevnik.hr sportrovatának hasábjain Ivica Medo, a Dinamo belső viszonyait kiválóan ismerő sportújságíró arról ír, egyértelmű, hogy a csapat legnagyobb értékét, a Spanyolországgal bő egy hónapja U21-es Európa-bajnokságot nyerő Dani Olmót az FTC ellen mindenképpen be kell vetniük, hiszen vele jól érzékelhetően hatékonyabb és intenzívebb Nenad Bjelica legénységének játéka – ez a grúz Szaburtalóval szemben is látható volt a Maksimir Stadionban. Az elemzés rávilágít továbbá, hogy Bruno Petkovicék jóval élesebbek, gyorsabbak voltak, a kombinatív játékban és a labdatartásban kimondottan jók, amikor csúcsformában vannak. A cél egyértelmű: a spanyol futballistát legalább a selejtezőciklus végéig a horvát fővárosban szeretnék tartani.

Persze más játékosok megtartása is fontos a „kékeknek”: jól megkomponált körítéssel jelentették be sajtótájékoztatójukon, hogy a 25 esztendős védővel, Dino Periccsel 2024-ig, a 27 éves szélsővel Mario Sitummal pedig 2023-ig hosszabbítottak szerződést. Utóbbi hosszú éveken át más csapatoknál játszott kölcsönben, de Nenad Bjelica bízik benne. S ha már a vezetőedző szóba került: a szakember határozottan kiállt amellett, hogy Dani Olmo, illetve a horvát nemzeti tizenegyben már jó néhányszor szereplő kapus, Dominik Livakovic is jobb szerződést érdemel. Utóbbi értékesítése ugyanakkor sokat jelentene a klub számára, hiszen még egy olyan klub, mint a Montpellier is 7-8 millió eurót áldozna rá, illetve ezáltal eggyel kevesebben lennének a legalább 600 ezer eurós fizetéssel bíró futballisták a zágrábiaknál. Szakértők szerint azonban a kapus egyelőre marad, már csak azért is, mert poszttársa, Danijel Zagorac sérüléssel bajlódik.

A klub legjobban fizetett játékosai közé tartozik még az északmacedón szűrő, Arijan Ademi, a frissen érkező svájci válogatott védő, Francois Moubandje és a szintén svájci válogatott csatár, Mario Gavranovic.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉS
AUGUSZTUS 6., KEDD
20.00:
Dinamo Zagreb (horvát)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Zágráb, Maksimir Stadion

VISSZAVÁGÓ
AUGUSZTUS 13., KEDD
20.00:
Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik