BL: „Megmutattuk, hogy azonos szinten vagyunk a PSG-vel”

Vágólapra másolva!
2016.04.11. 21:48
null
Pellegrini a négy közé vezetheti a Man. Cityt (Fotó: Action Images)
Remek mérkőzésre van kilátás kedd este Manchesterben, ahol a City a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsén Párizsban elért 2–2-es döntetlen után fogadja a Paris Saint-Germaint. A hazaiak menedzsere, Manuel Pellegrini szerint a francia fővárosban bizonyították, hogy van olyan jó csapatuk, mint a PSG. A párizsiakat irányító Laurent Blanc szerint pedig így legalább egyszerű a képlet: egy góllal többet kell lőniük, mint az angolok.

 

„Olyan csapatunk van, amely készen áll arra, hogy gólt szerezzen és arra is, hogy játssza a futballt. Ha úgy állnánk a mérkőzéshez, hogy jó a gól nélküli döntetlen is, veszítenénk. Az nem az a stílus lenne, amit normális esetben bemutatunk” – kezdte Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere.

Az angol csapat történelmi sikert ért el már azzal is, hogy idáig eljutott, de egyáltalán nem biztos, hogy a negyeddöntő lesz a végállomás.

„Persze minden mérkőzés más és más. Nem számít, hogy egy másik sorozat hogyan alakul itt Angliában (a bajnokságban a top4-be kerülésért még kaparnia kell a Citynek – a szerl.), az a fontos, hogy visszavágóra készülünk a BL-ben a PSG ellen. Nagyon kiegyenlített meccset játszottunk Párizsban, most meg kell mutatnunk, hogy továbbra is képesek vagyunk hasonló teljesítményre. A média nem hitte volna, hogy van valami esélyünk a párharcban, de Párizsban megmutattuk, hogy azon a szinten vagyunk, mint a PSG.”

A Manchester City végső győzelme amúgy elég jól fizet. Talán érdemes is megfogadni.

Az biztos, hogy a klasszikusan „újgazdag" klubok közül az egyik elődöntőt játszhat majd a BL-ben. Laurent Blanc természetesen szeretné, ha a párizsi csapat lenne az.

„Néhány hibát elkövettünk az első mérkőzésen, védekezésben nem voltunk elég egységesek. Túl nagy helyet hagytunk a Manchester Citynek, olyan játékosokkal pedig, amilyenek nekik vannak, folyamatosan problémát tudtak okozni. A lehető legmagasabb szinten kell teljesítenünk. Nem játszottunk jól egy hete, mert bár rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, nem voltunk elég hatékonyak. Ha most is ennyi helyzetünk lesz, biztos vagyok benne, hogy több gólt szerzünk” – mondta a párizsiakat irányító Blanc.

„Sajnos a kettő kettes eredmény tulajdonképpen azt jelenti, hogy a City előnyben van, de így legalább egyszerű a dolgunk: eggyel több gólt kell szereznünk, mint ők.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK – a keddi program

20.45: Manchester City–Paris SG (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 2–2
20.45: Real Madrid–Wolfsburg (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik