BL: Lenyűgöz a Benfica, de mi vagyunk a Bayern – Guardiola

Vágólapra másolva!
2016.04.04. 20:58
null
Guardiola tudja: a Bayern-drukkereknek most már kell a BL-trófea is (Fotó: Reuters)
Josep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője nem győzte dicsérni a Benfica csapatát a keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt – a portugálok kedd este az Allianz Arenában lépnek pályára.

„Tényleg nem gondolom, hogy mi lennénk a párharc favoritjai. A Benfica remekül futballozik mostanában, és el kell ismernem, lenyűgöz a játékuk. A statisztikáik is nagyon jók. Pontosan tudják, mit csináljanak a pályán, tudják olvasni a játéktéren történteket. De mi vagyunk a Bayern, és a Bayernt mindig favoritnak tekintik. Értem és elfogadom, hogy a müncheni szurkolóknak kizárólag a triplázás lesz elég jó. Ha nem nyerünk meg mindent, akkor tudom, hogy az sokaknak csalódást jelent. De itt sok minőségi ellenfél van – a legfontosabb, hogy mindent megpróbáljunk a siker érdekében” – vélekedett Guardiola.

A Bayern-tréner óvatossága nem véletlen: a Benfica legutóbbi húsz tétmérkőzéséből tizenkilencet megnyert, egyedül az ősi rivális Porto tudta megtréfálni. A német rekordbajnok elleni negyeddöntőre nyolcas győzelmi szériával érkeznek a portugálok.

„Taktikai szempontból a Bayern más szinten áll, mint mi. Minden játékhelyzethez alkalmazkodni tudnak. Jól kell koncentrálnunk, amennyire lehet, csapatként játszanunk – a Bajnokok Ligájában mindig csak egymeccsnyire tekintünk előre. Lépésről lépésre haladunk, így tudtunk idáig eljutni. Nincs bennünk félelem. Minden mérkőzést meg akarok nyerni, ez sem kivétel, de tisztában vagyok vele, mennyire nehéz lesz. Lelkesen, tűzzel, akarattal lépünk pályára, és élvezni akarjuk a pillanatot” – így Rui Vitória, a Benfica trénere.

BL-NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN (német)–BENFICA (portugál)
Április 5., kedd, 20.45
. München, Allianz Arena. (Tv: Sport1).
Az uefa.com szerint a várható kezdőcsapatok:
BAYERN: Neuer – Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat – Xabi Alonso – Coman, Vidal, Müller, Ribéry (Douglas Costa) – Lewandowski
BENFICA: Ederson – André Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu – Fejsza, Renato Sanches, Gaitán, Pizzi – Jonas, Mitroglu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik