Női BL: a Ferencváros kedd este megkezdi a szereplését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.11. 10:56
Kedd este megkezdi szereplését a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencváros, amely Hollandiában a házigazda Twente mellett az izraeli ASA Tel-Avivval és a luxemburgi Jeunesse Junglinsterrel küzd meg a főtáblára jutásért. A magyar bajnok az első mérkőzését a csoport legerősebbnek tartott csapatával, a belga-holland közös bajnokság ezüstérmesével, a Twentével vívja.

„A legtöbbet a Twentével foglalkoztunk. Sok információt szereztünk róluk, alaposan ki tudtuk elemezni őket. Ha ehhez a tudáshoz hozzátesszük az elmúlt hónapokban, években végzett munkát, akkor nagyon jó mérkőzést játszhatunk velük. Teljesen egyértelmű, hogy a hollandok a csoportunk favoritjai. Az ASA Tel-Aviv néhány kivételtől eltekintve megegyezik az izraeli válogatottal. Nagyon masszív, jó mentalitású csapat, angol ellenfelekkel szemben értek el jó eredményeket a felkészülés során. Harmadik ellenfelünk egy luxemburgi amatőr csapat. Nyilván ők más szintet képviselnek, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ők is hazájuk bajnokai, tehát nem véletlenül vannak itt” – mondta a fradi.hu-nak Dörnyei Balázs, a Ferencváros vezetőedzője.fradi.hu-nak Dörnyei Balázs, a Ferencváros vezetőedzője.

A Fradiban a nyári szerzemények közül a montenegrói Szladjana Bulatovics és a ghánai Elizabeth Addo pályára léphet a hollandiai selejtezők során, Vidovenyecz Anna azonban nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.

„Játékengedély híján egyelőre nem léphet pályára, ugyanis a korábbi, németországi klubja finoman szólva sem volt partner. Ő mindenképpen hiányzik majd, hiszen nemzetközi szinten is rendkívül gyors játékosnak számít” – vélekedett Dörnyei.

„Elégedett azzal lennék, ha továbbjutnánk. Ha már egyszer eljutottunk ide, akkor nyilván az a célunk, hogy megnyerjük a csoportot. Azt szeretném, hogy a harmadik meccs előtt a saját kezünkben legyen a sorsunk, ehhez viszont két bravúros eredmény kell. Továbbra is tartom: jó, hogy a Twentével kezdünk, ez a legjobb időpont velük játszani” – tette hozzá a szakember.

A Ferencváros számára jó előjel a keddi meccs előtt, hogy a nyári felkészülési időszakban 2–1-re legyőzte a Standard Liege-t, amely a Twentét megelőzve nyerte meg a belga-holland közös bajnokságot.

A Fradi a Twente elleni mérkőzést követően csütörtökön az ASA Tel-Avivval, míg vasárnap a Jeunesse Junglinsterrel játszik, mindhárom meccs 19 órakor kezdődik. A selejtezőcsoport győztese feljut a harminckét csapatos főtáblára.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 4. CSOPORT
1. FORDULÓ
Augusztus 11., kedd
19.00:
Twente (holland)–FERENCVÁROS
19.00: ASA Tel-Aviv (izraeli)–Jeunesse Junglinster (luxemburgi)

Augusztus 13., csütörtök
19.00:
FERENCVÁROS–ASA Tel-Aviv (izraeli)
19.00: Twente (holland)–Jeunesse Junglinster (luxemburgi)

Augusztus 16., vasárnap
19.00:
Jeunesse Junglinster (luxemburgi)–FERENCVÁROS
19.00: ASA Tel-Aviv (izraeli)–Twente (holland)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik