BL: A Bayerntől elvárják a sikert, a BVB máris nyert - Hitzfeld

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 21:02
null
Ottmar Hitzfeld 12 éve, a Bayern München BL-győzelme után (Fotó: Reuters, archív)
A Borussia Dortmund és a Bayern München eddigi egyetlen Bajnokok Ligája-győzelmét edzőként jegyző Ottmar Hitzfeld szerint a két csapat május 25-ei formája dönti el, melyik csapat nyeri meg a BL londoni döntőjét. A Bayernt tartja esélyesebbnek, de a Dortmund javára dönthet, hogy nincs vesztenivalója.

„A német futball meséje ez a finálé, akárcsak az enyém, hiszen a két korábbi klubomról van szó – mondta Hitzfeld, aki a Dortmunddal 1997-ben, a Bayernnel 2001-ben nyerte meg a bajnokok Ligáját edzőként. – A Bayern valamivel esélyesebb, de a Dortmund az elmúlt években megmutatta, hogy tud nyerni a müncheniek ellen. A napi forma fog dönteni."

„A Dortmundról kevesen hitték, hogy a döntőig jut, ez szenzációs eredmény tőle, teljesen felszabadultan játszhat, nincs vesztenivalója. A Bayernnél más a helyzet, a legutóbbi három fináléból kettőn szintén ott volt. Philipp Lahm és Bastian Schweinsteiger már rászolgált arra, hogy nemzetközi kupát nyerjen, csak egy ilyen horderejű sikerrel válhatnak legendává. Hiába a rekordokkal teli bajnoki szezon, a BL-serleg nélkül keserű lesz a játékosok szájíze" – mondta Hitzfeld.

A 2008 óta Svájc szövetségi kapitányaként dolgozó 64 éves szakember szerint a Bayern Josep Guardiolával a kispadon még eredményesebb futballt játszhat, mint Jupp Heynckesszel.

„Biztosan nagyon várja már, hogy megkapja ezt a csapatot. Nagyon jól felépített társaság, amely az elkövetkező években trófeák sorát nyerheti. Nem sok idő kell ahhoz, hogy a Bayern a Barcelona fölé nőjön, és uralja az európai klubfutballt" – fogalmazott Hitzfeld.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik