Mourinho és Terim „baráti” összecsapásra készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.03. 11:41
null
Terim és Mourinho régi barátságot ápol
José Mourinho a szerdai, Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőt felvezető sajtótájékoztatón elmondta, nagy motivációt jelent a négy közé jutás, ugyanakkor nem becsülik le az ellenfelet, amelyből Didier Drogba, Wesley Sneijder és Burak Yilmaz bármelyik csapatba beférne a világon. Fatih Terim, a török együttes vezetőedzője szerint régi barátságot ápolnak Mourinhóval.

„Megvannak a céljaink a szerdai meccsre, de ugyanúgy az ellenfélnek is, a Galatasaray is nyerni szeretne. Sneijder és Drogba fontos játékosaim voltak a múltban, most is barátomnak mondhatom őket. Olyan edzőjük van, aki sok hasonló nagy csatát megélt, nem tart az itteni találkozótól. Játékosai a legjobb klubokban szerepeltek, így nyugodtan várják a negyeddöntőt. Drogba, Sneijder és Burak Yilmaz bármelyik csapatba beférne a világon” – nyilatkozta José Mourinho.

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a Real Madrid–Galatasaray BL-negyeddöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Fontos, hogy gólt szerezzünk, és megnyerjük a meccset, az viszont nem érdekel, ki talál be. Amikor kiváló játékosaid vannak, mindig nagy dolgokra számíthatsz tőlük. Ha megnézzük az MU elleni találkozót, Higuaín nem talált be, de jó meccset játszott, és ez a fontos nekem, hogy összességében megfelelően teljesítsenek a labdarúgóim” – tette hozzá a Real Madrid vezetőedzője.

„Nincs nagyobb motiváció az elődöntőbe jutásnál, egyetlen szárnyalhatja túl, ez pedig a döntő. Ismerjük a Madrid történelmét a BL-ben, az utóbbi időben nem volt túl sikeres. Nem gondolom, hogy ebben az évadban jobb a csapatom. Nagyon kis dolgokban volt előrelépni valónk egy évvel ezelőtthöz képest. Nincs sérült játékosom, mindenki egészségesen várja a párharcot. Nem szeretek favoritról beszélni a BL-nek ebben a szakaszában. Amikor ideáig elértem a Portóval és az Interrel, egyik csapat sem volt az, mégis nyert” – mondta Mourinho, aki újságírói kérdésre annyit tett hozzá, hogy bár valóban készített a Barcáról videót a PSG-nek, végül elfelejtette azt elküldeni.

„Nyílt, kiegyensúlyozott összecsapásra számítok – mondta Cristiano Ronaldo, aki dicsérő hangon szólt a törökök csatáráról, a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn is gólt jegyző Burak Yilmazról, akivel – Messi társaságában – holtversenyben (nyolc góllal) vezeti a BL góllistáját. – Ragyogóan teljesít, nem könnyű nyolc gólt szerezni a BL-ben. A védőknek oda kell rá figyelniük.”

MOURINHO A HELYSZÍNEN IS MEGNÉZTE A GALATÁT

Fatih Terim elmondta, ha ő választhatott volna bármely más nyolc közé jutott csapat helyett, szintén a Galatát szerette volna ellenfélnek.

„A legnehezebb ellenfelet kaptuk a negyeddöntőre, ez persze nem lehet kifogás. Ha én lennék bármelyik másik csapat edzője a nyolc között, szintén a Galatát szerettem volna ellenfélnek. Mourinhóval régi barátságot ápolunk. Olyan dolgokról is el tudunk beszélgetni, amiről a barátok szoktak. Olyan csapattal nézünk szembe, amelynek célja a végső győzelem. A Madridnál játszik a világ több meghatározó játékosa, és ott dolgozik talán a világ legjobb edzője. A spanyolok nagyon hatékonyak hazai pályán, sok nagy győzelmet arattak már a stadionjukban” – mondta a felvezető sajtótájékoztatón Terim.

Arda Turan és Fatih Terim találkozása
Arda Turan és Fatih Terim találkozása

Kellemes meglepetés érte előző este a madridi hotelben a török együttest, az Atlético támadója, a magyar válogatottnak a vb-selejtezőn sok problémát okozó Arda Turan látogatta meg korábbi csapattársait és edzőjét.

„A Galata az otthonom, Terim pedig olyan, mintha az apám lenne. Olyan az egész klub, mint egy nagy család. Alig várom már a szerdai meccset, ez történelmi pillanat, hogy negyeddöntőt játszhat a csapat a BL-ben, nagyon büszke vagyok az együttesre” – nyilatkozta a török középpályás.

Kapcsolódási pontot jelent a két csapat között Hamit Altintop, a harmincéves középpályás a 2011–2012-es idényben a Real Madridban játszott (igaz, a legkevésbé sem meghatározó szerepet), tavaly nyáron 3.5 millió euróért megvette a Galatasaray.

„Nincsenek ellenséges érzéseim a Reallal szemben – így a 79-szeres török válogatott futballista. – Csak jót tudok mondani a klubról, pozitív gondolkodású ember lévén a nehézségek helyett inkább azt emelem ki, hogy azon kevesek közé tartozom, akik a Real Madridban futballoztak.”

Az isztambuli klub elefántcsontparti csatára, Didier Drogba nem futballozott a Real Madridban, a Real Madrid ellen viszont igen, sőt 2003-ban a Santiago Bernabéu Stadionban vívta első mérkőzését a BL-ben.

„Sohasem felejtem azt a napot – emlékezett vissza a Marseille akkori támadója a gólja ellenére 4–2-es madridi győzelemmel végződő ütközetre. – Pályafutásom egyik meghatározó pillanata volt. Hogy a Kínában töltött fél évem után miért kötöttem ki a télen a Galatasaraynál? Európa legmagasabb szintjén akartam játszani, anélkül, hogy gondolkodnom kellene a helyzetemről.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–GALATASARAY (török)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 20.45 (tv: Digi Sport1). Vezeti: Svein Oddvar Moen (norvég)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID:
D. López – Arbeloa, S. Ramos, Varane, F. Coentrao – Khedira, Xabi Alonso – Di María, Özil, C. Ronaldo – Benzema. Vezetőedző: José Mourinho
GALATASARAY:
Muslera – Eboué, Semih Kaya, Nounkeu, Riera – Selcuk Inan, Felipe Melo, Hamit Altintop – Sneijder – Drogba, Burak Yilmaz. Vezetőedző: Fatih Terim

A mérkőzésről folyamatosan frissülő cikkben és hagyományos, online tudósítás formájában is beszámolunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik