BL: óvott a Schalke, jövő héten dönt az UEFA

Vágólapra másolva!
2013.02.22. 15:41
A Schalke 04 labdarúgócsapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy megóvta a Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt (1–1). Az UEFA megkapta a gelsenkircheni klub levelét, s a jövő héten pont kerül az ügy végére.

A Schalke szerint Didier Drogba jogosulatlanul lépett pályára a gelsenkircheniek elleni nyolcaddöntőn, ezért a klub megóvta a mérkőzést. Az UEFA megkapta a német csapat levelét, a Galatának február 26-ig kell választ adnia a vádakra, a tárgyalásra pedig egy nappal később kerül sor.

„A nyolcaddöntőig egy klub legfeljebb három játékost nevezhet be utólag a BL-be a hátralévő mérkőzésekre. A regisztráció határideje február elseje, amit nem lehet meghosszabbítani” – olvasható a Schalke óvásának indoklásában. Ami igazán érdekes, az az utolsó mondat, hiszen Drogba játékengedélyéről február 12-én számolt be hivatalos honlapján a Galatasaray.

Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábban a Sanghaj Senhua tiltakozása ellenére hagyta jóvá Drogba klubváltását az isztambuliakhoz, az elefántcsontpartit tavaly nyártól télig foglalkoztató sanghaji egylet vezetői viszont jelezték: értelmezésük szerint minden fizetési kötelezettségüknek eleget tettek, Drogba ezért továbbra is az ő játékosuk, és kezdeményezni fogják a kínai szövetségnél, hogy ne adja ki a futballista nemzetközi játékengedélyét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik