Beállíthatja a United a Bayern és az Ajax veretlenségi csúcsát

Vágólapra másolva!
2008.12.10. 15:30
Legfeljebb statisztikai izgalmakkal szolgálhat a Bajnokok Ligája E-csoportjának utolsó játéknapja: a Manchester United beállíthatja a Bayern München és az Ajax BL-veretlenségi csúcsát, ha nem kap ki az Aalborgtól – valljuk meg, a dán sikerre vajmi kevés esély van. A továbbjutók és az UEFA-kupában részt vevő csapat is megvan, a csoportelsőséget az MU és a Villarreal dönti el egymás között. Az F-csoportban szintén az első helyezésért „száll ringbe” a Bayern és a Lyon, míg a Steaua–Fiorentina mérkőzésen a harmadik hely a tét.
Zsinórban tizenkilencedik veretlen meccsére készül az MU
Fotó: Reuters
Zsinórban tizenkilencedik veretlen meccsére készül az MU
Zsinórban tizenkilencedik veretlen meccsére készül az MU
Fotó: Reuters
Zsinórban tizenkilencedik veretlen meccsére készül az MU

Tizenkilenc veretlenül megvívott mérkőzés: ez idáig még csak két csapatnak sikerült a Bajnokok Ligája történetében, a Van Gaal-féle Ajaxnak és a Bayern Münchennek. Mindkét említett csapat egy lépésnyire botlott meg a húszmeccses „álomhatártól”: az Ajax hatalmas meglepetésre kikapott otthon a Panathinaikosztól BL-elődöntőn (majd idegenben lemosta a görögöket), a Bayern pedig a Realtól kapott ki 2–0-ra, és ezzel lett oda a sorozata.

Az AaB játékosai már akkor is büszkék lehetnének magukra, ha megzörgetnék a United hálóját: ez 2007. november 27-e óta nem sikerült senkinek a Bajnokok Ligájában az Old Traffordon, az utolsó találat a Sporting játékosához, Abelhez kötődik.

A Unitedben minden bizonnyal a kezdőben kap helyet Gary Neville – a jobbhátvéd egyre inkább háttérbe szorul az ifjú, és sokkal lendületesebb Rafael mögött, és maga is tisztában van azzal, hogy „napjai meg vannak számlálva”.

„Rafael fantasztikus formában játszik, én pedig nagyon sok problémával küzdöttem az utóbbi időben. Nem tudtam megbízhatóan jó teljesítményt nyújtani, és nagyon sokat voltam sérült. Ez van…” – nyilatkozta Neville, aki 1995-ben maga is nagyon fiatalon került a kezdőbe, kiszorítva Paul Parkert.

A „vörös ördögöknél” csereként pályára léphet a térdműtétje után visszatérő Paul Scholes is. A vendég dánok „csak” egy jó meccset akarnak játszani.

„Nincs bennünk félelem, és mindent beleadunk az Old Traffordon. Meg kell próbálnunk tartani a labdát, és az első 15 percet meg kell úsznunk – a kapusunknak pedig bravúrokkal is elő kell rukkolnia” – nyilatkozta az AaB mestere, Allan Kuhn, akinek ez az utolsó meccse az aalborgi kispadon, hisz a jövőben a svéd Magnus Pehrsson segítője lesz a csapatnál.

FANZONE-TIPPJÁTÉK


A Fanzone és a Nemzeti Sport közös tippjátékában a hazai NB I és öt kiemelt európai labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek, valamint a Bajnokok Ligája összecsapásainak megtippelésével bebizonyíthatja, hogy otthonosan mozog a foci világában. Mutassa meg Ön is, hogy mennyire ért a labdarúgáshoz!
Az F-csoportban a Fiorentina már döntetlennel is kvalifikálja magát az UEFA-kupába, ráadásul a Steauának nem jó előjel, hogy győznie kell: a bukaresti csapat erre 2006 szeptembere óta képtelen. Ez a BL-történet harmadik leghosszabb nyeretlenségi szériája, megtörése viszont csoportharmadik helyet érne.

A másik meccsen az egyetlen tét a csoportelsőség: a Lyonhoz látogat a Bayern München. Az OL megközelítőleg sem a legjobb csapatával lép pályára: Crist és Juninhót eltiltottál, Clerc, Reveillére, Mensah és Bodmer pedig sérült. Claude Puelnek főleg a védelem összeállításával lehetnek gondjai, az ifjú Gassama például még teljesen tapasztalatlan ezen a szinten.

A bajorok a Hoffenheim legyőzése után jó hangulatban és magabiztosan készülhetnek, ráadásul egy gólokat hozó döntetlen vagy győzelem egyaránt nekik „juttathatja” a csoport első helyét.

„Ribéry visszatérése hatalmasat lendített a csapat játékán, és ez nem véletlen: mindig győzni akar, és ez a többiekre is átragad. A statisztikák azt mutatják, hogy jobb csoportgyőztesként továbblépnünk, és ez is a célunk. Épp ezért a lehető legjobb csapatot küldöm pályára, és minden játékosomtól tökéletes koncentrációt várok” – nyilatkozta Jürgen Klinsmann, a müncheniek trénere.

A SZERDAI PROGRAM

E-CSOPORT
MANCHESTER UNITED (angol)–AALBORG (dán)
Manchester, 20.45
V: Duhamel (francia)
A várható kezdőcsapatok
MU: Foster – G. Neville, R. Ferdinand, Vidics, Evra – Nani, Fletcher, Carrick, Pak Dzsi Szung – Rooney, Tévez
AAB: Zaza – Bögelund, Olfers, M. Jakobsen, M. Pedersen – Caca, Augustinussen, A. Johansson, Risgard, Enevoldsen – Curth

CELTIC (skót)–VILLARREAL (spanyol)
CELTIC: Boruc – Hinkel, G. Caldwell, McManus, Wilson – Nakamura, S. Brown, Hartley, Maloney – Szamarasz, McDonald
VILLARREAL: Diego López – Angel, Gonzalo, Fuentes, Cygan – Cazorla, Senna, Eguren, Ibagaza – Pires – Rossi

F-CSOPORT
STEAUA BUCURESTI (román)–FIORENTINA (olasz)
Bukarest, 20.45. V: Medina Cantalejo (spanyol)
STEAUA: Zapata – Golanski, M. Radoi, Ghionea, P. Marin – Tiago, Ov. Petre – Nicolita, D. Moreno, Toja – Kapetanosz
FIORENTINA: Frey – Zauri, Gamberini, Kröldrup, Vargas – Kuzmanovics, Felipe Melo, Montolivo – Santana – Gilardino, Mutu

LYON (francia)–BAYERN MÜNCHEN (német)
Lyon, 20.45. (tv: m1) V: Webb (angol)
LYON: Lloris – Gassama, Mensah, Boumsong, Grosso – Makoun, Toulalan, Källström – K. Keita, Fred, Éderson
BAYERN: Rensing – Oddo, Demichelis, Van Buyten, Lahm – Borowski, Van Bommel, Ottl, Ribéry – Toni, Klose

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik