Tizenhatodik magyar légiósként játszott Nagy Zoltán a BL-ben

Vágólapra másolva!
2008.11.27. 12:34
Dzsudzsák Balázson kívül még egy magyar pályára lépett a Bajnokok Ligája csoportkörében az 5. fordulóban: Nagy Zoltán a sérült Arjan Beqajt helyettesítette a ciprusi Anorthoszisz kapujában. A német és görög lapok tudósításai alapján a volt debreceni és diósgyőri kapus átlagos teljesítményt nyújtott – számára viszont alighanem örökre emlékezetes marad a nicosiai este.
A tizenhatodik magyar légiós a BL csoportmeccsein: Nagy Zoltán döntetlennel mutatkozott be
Fotó: Imago
A tizenhatodik magyar légiós a BL csoportmeccsein: Nagy Zoltán döntetlennel mutatkozott be
A tizenhatodik magyar légiós a BL csoportmeccsein: Nagy Zoltán döntetlennel mutatkozott be
Fotó: Imago
A tizenhatodik magyar légiós a BL csoportmeccsein: Nagy Zoltán döntetlennel mutatkozott be
„Bárkit is küldünk pályára, az a végsőkig harcol a győzelemért – erre akár én is példa lehetek. Arjan sérülése miatt kerülök a csapatba, de mindent megteszek a sikerért. A legnagyobb erőnk a csapategység. Örülök, hogy lehetőséget kaptam, és be akarom bizonyítani az edzőmnek: méltó vagyok a bizalmára.”

Ezek Nagy Zoltán szavai voltak az Anorthoszisz–Werder Bremen BL-mérkőzés előtt. A magyar kapussal a ciprusi klub hivatalos oldala készített hosszú interjút, tudván, hogy Nagyra kulcsszerep várhat a németek elleni találkozón.

Nos, munkanélküliségre nem panaszkodhatott a Diósgyőr és a Loki volt kapusa: az első félidőben végig nyomasztó fölényben játszó Werder 28 lövést zúdított kapura, Nagynak pedig 7 ízben akadt védenivalója.

A kapus két magabiztos védéssel mutatkozott be, majd a 23. percben Diego lövését tolta ki bravúrral. A második félidőben egy óriási hibáját kis híján kihasználta Pizarro (Nagy épp elé ütötte ki a labdát egy beadásnál), a góloknál tehetetlen volt, viszont két perccel a vége előtt hárította Almeida tiszta ziccerben leadott lövését – igaz, ebben az esetben az egyedül kilépő Werder-csatárnak illett volna a kapus helyett a kapuba találnia…

A goal.com szavazói (tízes listán) hatosra értékelték Nagy teljesítményét, a Bildtől „elégséges” (4), a görög lapoktól „jó” minősítést kapott. Naggyal egyébként még veretlen a 2008–2009-es szezonban az Anorthoszisz: 6 mérkőzésen 4–2–0 a mérlege, persze a kék-fehérek szökőévenként kapnak ki a ciprusi élvonalban…

A kapus mindössze tizenhatodik magyar légiósként lépett pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében – külföldön játszó kapustársai közül csupán Király Gábor játszott BL-meccset rajta kívül (no meg Hajdu Attila, hatot is, de a Ferencváros játékosaként).

A magyar BL-csúcstartó meccsek számában a jelenleg az Austria Wien amatőrcsapatának csapatkapitánya, Korsós György 22 mérkőzéssel. A tizenhat magyar összesen 111 meccset játszott, gólt viszont csupán ketten jegyeztek: Szabics Imre (2) és Juhász Roland.

LÉGIÓSCSAPAT A JÁTSZOTT BL-CSOPORTMECCSEK ALAPJÁN

Király (Hertha BSC, 10/–) – Bodnár (Dinamo Kijev, 9/–), Juhász (Anderlecht, 8/1), Hrutka (Kaiserslautern, 4/–), Disztl L. (Club Brugge, 4/–) – Fehér Cs. (PSV, 6/–), Korsós Gy. (Sturm Graz, Rapid Wien, 22/–), Dárdai (Hertha BSC, 5/–), Tőzsér (AEK, 6/–) – Szabics (Sturm Graz, VfB Stuttgart, 15/2), Fehér M. (FC Porto, 3/–)
Cs.: Nagy Z. (Anorthoszisz, 1/–), Telek (1. FC Kosice, 4/–), Lipcsei (FC Porto, 1/–), Dzsudzsák (PSV, 4/–), Torghelle (Panathinaikosz, 5/–)

(A listában nem szerepelnek a Ferencvárossal BL-ben szerepelt labdarúgók, a meccs/gól mutatóknál kizárólag a légiósként vívott találkozók találhatók meg)

ANORTHOSZISZ–WERDER 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik