Magyar kapussal léphet tovább csoportjából az Anorthoszisz

Vágólapra másolva!
2008.11.26. 13:56
Hosszú idő, 2000 márciusa óta léphet újra magyar kapus pályára a Bajnokok Ligájában: ha az Anorthoszisz albán kapusának, Arjan Beqajnak nem jön rendbe a sérülése, a volt debreceni Nagy Zoltán állhat a gólvonal elé – méghozzá kulcsfontosságú mérkőzésen. A két, hazai pályán játszó csapat lezárhatja a továbbjutás kérdését egy-egy győzelemmel: ha nyer az Anorthoszisz és az Inter, a Werder és a Panathinaikosz csak az UEFA-kupa-helyért játszhat a 6. fordulóban.
Brémában döntetlent harcolt ki a kék mezes Anorthoszisz, hazai pályán győzelemmel továbbjuthat
Fotó: Imago
Brémában döntetlent harcolt ki a kék mezes Anorthoszisz, hazai pályán győzelemmel továbbjuthat
Brémában döntetlent harcolt ki a kék mezes Anorthoszisz, hazai pályán győzelemmel továbbjuthat
Fotó: Imago
Brémában döntetlent harcolt ki a kék mezes Anorthoszisz, hazai pályán győzelemmel továbbjuthat

Nicosiában valódi erőpróba vár a Bajnokok Ligája talán legkellemesebb meglepetését nyújtó ciprusi Anorthosziszra: a kék-fehérek továbbjutással koronázhatják meg elképesztő menetelésüket, ha megverik otthon a Werder Brement.

Timuri Kecbaja csapata szenzációs hangulatot teremtő drukkerei előtt félelmetes ellenfél. Az Anorthoszisz a BL-selejtezőkben, illetve a csoportkörben a két görög óriást (Panathinaikosz, Olympiakosz) és az osztrák bajnokot (Rapid) egyaránt legázolta, nem úszta meg vereség nélkül az örmény Pjunik sem, egyedül az Internazionale tudott pontot szerezni a „szerelem szigetén”.

A házigazdáknál kulcsszerep várhat Nagy Zoltánra: a ciprusiak első számú kapusa, az albán Arjan Beqaj ugyanis sérült, így valószínűleg a Loki volt hálóőre nézhet szembe Diegóékkal. Nagy lehet az első magyar kapus, aki 2000 óta pályára lép a Bajnokok Ligája csoportkörében – ezt legutóbb Király Gábor tette meg a Hertha színeiben.

Nagy Zoltán először kaphat lehetőséget a 2008–09-es BL csoportmérkőzésein
Fotó: Imago
Nagy Zoltán először kaphat lehetőséget a 2008–09-es BL csoportmérkőzésein
A több kulcsemberét is nélkülöző Anorthoszisz-tréner, a grúz Kecbaja magabiztosan nyilatkozott a meccs előtt.

„A ciprusi futball egyik legfontosabb meccse lesz a mai. Nagy a nyomás a csapaton, de ezt nem is bánom, legalább mindenki a szívét-lelkét kiteszi a pályára. Már a BL-be kerülés is nagy szó volt, most egy lépcsővel tovább juthatunk. A játékosok bíznak magukban, és ez nagyon fontos. Mindent megteszünk a győzelemért” – nyilatkozta.

A vasárnapi északi derbit a HSV ellen elvesztő brémaiaknál sem sokat kertelt Thomas Schaaf vezetőedző.

„Egyszerű a képlet: ha üres kézzel távozunk, kiestünk. Sokat kell javulnunk csapatjátékban a hétvégihez képest. Megemelem a kalapom a ciprusiak előtt eredményeikért, de három ponttal akarunk hazatérni” – mondta.

Milánóban az Internek a győzelem továbbjutást ér a legutóbb Brémában győző Panathinaikosz ellen. José Mourinho, az olasz bajnokcsapat trénere jobban tart saját csapatától, mint az ellenféltől.

„A Panathinaikosztól nem félek, saját magunktól igen. A Juventus ellen az idény legjobb teljesítményét nyújtottuk, és tartok a visszaeséstől, amely a futball természetes velejárója. El kell felejtenünk a Juve-meccset, és a Panára kell koncentrálnunk. Ha kikapunk, óriási bajba kerülünk, ezért tökéletesen kell összpontosítanunk” – mondta.

A Werder elleni siker öt év után az első volt az athéni zöld-fehéreknek a BL csoportkörében, és Henk ten Cate szerint Milánóban is van esélyük a három pont begyűjtésére.

„Olyan meccset várok, mint Athénban, csak jobb eredménnyel. Otthon jobbak voltunk az Internél, de nem használtuk ki a helyzeteinket, míg ők igen. Ma este kimegyünk a San Siróba, és úgy harcolunk, mint az őrültek” – nyilatkozta a holland szakember.

MAGYAROK LÉGIÓSKÉNT A BL CSOPORTKÖRBEN

(A listában nem szerepelnek a Ferencvárossal BL-ben szerepelt labdarúgók, a meccs/gól mutatóknál kizárólag a légiósként vívott találkozók találhatók meg)

  • Bodnár László 9/–
  • Dárdai Pál 5/–
  • Disztl László 4/–
  • Dzsudzsák Balázs 3/–
  • Fehér Csaba 6/–
  • Fehér Miklós 3/–
  • Hrutka János 4/–
  • Juhász Roland 8/1
  • Király Gábor 10/–
  • Korsós György 22/–
  • Lipcsei Péter 1/–
  • Szabics Imre 15/2
  • Telek András 4/–
  • Torghelle Sándor 5/–
  • Tőzsér Dániel 6/–

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

ANORTHOSZISZ (ciprusi)–WERDER (német)
Nicosia, 20.45. V: Mejuto González (spanyol)
A várható kezdőcsapatok
ANORTHOSZISZ: Nagy – A. Konsztantinu, Kacavakisz, Dellasz, Leiwakabessy – Szkopelitisz, Dobraszinovics, Laban – Zebari, Sávio – Sosin
WERDER: Wiese – C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen – Baumann, Frings, Özil – Diego – C. Pizarro, Hugo Almeida

INTERNAZIONALE (olasz)–PANATHINAIKOSZ (görög)
Milánó, 20.45, V: Övrebö (norvég)
A várható kezdőcsapatok
INTERNAZIONALE: Júlio César – Maicon, I. Córdoba, Materazzi, Maxwell – J. Zanetti, Cambiasso, Muntari – Mancini, Adriano, Ibrahimovic
PANATHINAIKOSZ: Galinovic – M. Nilsson, Vintra, Sarriegi, Szpiropulosz – Ciolisz, Gilberto Silva, Simao – Gabriel, Manciosz, Karagunisz

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Internazionale 4 2 2 0 7–4 +3 8
2. Anorthoszisz 4 1 2 1 6–5 +1 5
3. Panathinaikosz 4 1 1 2 6–7 –1 4
4. Werder Bremen 4 0 3 1 3–6 –3 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik