Ferguson szerint a mázlival ikszelő Celtic elkaphatja a Villarrealt

Vágólapra másolva!
2008.11.06. 12:26
„Papíron” még semmi sem dőlt el a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjában a szerdai döntetlenekkel, de alighanem hatalmas meglepetés lenne, ha a Manchester United nem tudna továbbjutni a kvartettből. Sir Alex Ferguson csapata végigtámadta a meccset a Celtic ellen, de a helyzetkihasználás borzasztó volt, így a manchesteriek csak a 84. percben tudták kiegyenlíteni McDonald gólját. A másik meccsen 2–2-t játszott az AaB és a Villarreal, ez pedig azt jelenti, hogy még mind a négy csapat továbbjuthat. Az MU és a Villarreal hatpontos előnyből várja az utolsó két fordulót, de Ferguson véleménye szerint a spanyolokat elkaphatja még a Celtic.
Hősiesen védekezett a Celtic a mérkőzés nagy részében, és életben tartotta továbbjutási reményeit
Fotó: Reuters
Hősiesen védekezett a Celtic a mérkőzés nagy részében, és életben tartotta továbbjutási reményeit
Hősiesen védekezett a Celtic a mérkőzés nagy részében, és életben tartotta továbbjutási reményeit
Fotó: Reuters
Hősiesen védekezett a Celtic a mérkőzés nagy részében, és életben tartotta továbbjutási reményeit

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA

1. MU 4 2 2 7–1 +6 8
2. Villarreal 4 2 2 9–5 +4 8
3. Celtic 4 2 2 1–5 –4 2
4. Aalborg 4 2 2 5–11 –6 2
Csapata játékával elégedett, a helyzetkihasználással elégedetlen volt a Celtic elleni idegenbeli, 1–1-s döntetlen után Sir Alex Ferguson. A Manchester United menedzserének volt is oka kritizálni a csatárokat: a „vörös ördögök” körbelőtték a skótok kapuját, és hiába voltak végig nyomasztó fölényben, csak a 84. percben tudtak egyenlíteni.

„A végén már azon gondolkodtam, hogy hiába játszunk jól, pont nélkül távozunk, de egyenlíteni tudtunk, és ezzel gyakorlatilag továbbmentünk. Egy pontot minimum megérdemeltünk, de percek voltak hátra, és azt éreztem, hogy ezen a meccsen semmi sem sikerült. A játékosok nem adták fel, végig rohamoztak, és ennek meglett az eredménye” – nyilatkozta Ferguson a meccs után.

„A második félidei teljesítményünk nagyon jó volt, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Még az utolsó percben is akadt ziccerünk, és azt vártam Berbatovtól, hogy be is lövi. Kár érte” – tette hozzá.

MEGBÜNTETHETIK A CELTICET

Ismét azért számíthat büntetésre a Celtic Glasgow labdarúgócsapata, mert Bajnokok Ligája-mérkőzésén a pályára futott egy szurkoló. A drukker a találkozó 35. percében rohant a játéktérre, amikor a skót gárda még 1-0-ra vezetett a Manchester United elleni 1-1-re végződött összecsapáson. Gordon Strachan, a hazaiak mestere nem zárta ki, hogy politikai indíttatásból történt a rendbontás, ugyanis a férfi egy piros és kék színű fejkendőt viselt, ami a tréner szerint az amerikai zászlóra hasonlított.

Tavaly októberben hasonló incidens történt a Celtic Parkban, akkor befutott a pályára egy drukker Didához, az AC Milan kapusához, aki az eset nyomán látványosan földre vetette magát. A skótok 20 ezer eurós pénzbüntetést kaptak, s további 20 ezres bírságot, amennyiben két éven belül megismétlődik az eset. Didát két meccsre eltiltották szimulálásért, majd a fellebbezést követően ezt egy meccsre csökkentették.
Ha a United egy pontot szerez hátralevő két meccséből (idegenben a Villarreal és otthon az AaB ellen), akkor mindenképpen továbbjut. Jól áll a Villarreal is, de a spanyolok még megbánhatják az aalborgi ikszet – ha az 5. fordulóban kikapnak otthon az MU-tól, a Celtic meg nyer Dániában, a továbbjutásuk Glasgow-ban dől el.

„Azt hiszem, a Celtic képes a továbbjutásra. Jó és keményen dolgozó csapat, szerintem elkaphatják a Villarrealt” – mondta Ferguson.

A Celtic szakvezetője, Gordon Strachan szintén elégedett volt az egy ponttal.

„Jó eredmény az 1–1, csak nagyon kevés hiányzott egy hatalmas meglepetéshez. Mindenesetre most megdolgoztattuk őket, nem úgy, mint Manchesterben. Paul Ince azt mondta az idegenbeli meccs után, hogy kisfiúk fociztak férfiak ellen, most bebizonyítottuk, hogy mi is férfiak vagyunk. Sok volt a sérült és fáradt játékos, a végén már a hetedik számú csatáromat kellett pályára küldenem. Felemelt fejjel hagyhattuk el a pályát” – mondta.

Aalborgban szórakoztató meccset játszott egymással az AaB és a Villarreal – szép gólokkal. A spanyolok kétszer is előnybe kerültek, de a nemrég edzőt váltó dánok mindkétszer egyenlíteni tudtak, Due parádés szabadrúgásgólja ráadásul az ellenfél edzőjének elismerését is kivívta.

„Remekül játszott az Aalborg, bár szerintem győzhettünk volna. A második góljuk káprázatos volt. Azért jöttünk ide, hogy biztosítsuk a továbbjutást, de ez nem sikerült, és most a Manchester United és a Celtic ellen pontot kell hoznunk” – mondta Manuel Pellegrini.

Az aalborgiak új trénere, Allan Kuhn nagyon elégedett volt csapatával.

„Büszke vagyok és boldog, remekül játszottunk. A második félidőben hosszú idő óta a legjobb teljesítményt nyújtotta a csapat, és még a győzelemre is esélyünk volt” – nyilatkozta.

Az 5. forduló rangadóján a Manchester United a Villarrealhoz látogat, az AaB pedig a Celticet fogadja. Ha bármelyik meccsen döntetlen születik, továbbjut az MU és a „sárga tengeralattjáró”.

A HÁTRALEVŐ MÉRKŐZÉSEK

5. FORDULÓ, NOVEMBER 25.
Villarreal–Manchester United
AaB–Celtic
6. FORDULÓ, DECEMBER 10.
Manchester United–AaB
Celtic–Villarreal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik