Mourinho: „A közönségnek igaza volt, ha kifütyült minket”

Vágólapra másolva!
2008.10.02. 08:48
Megtörtént, amire alighanem még a legelvakultabb ciprusi drukker sem fogadott volna: két forduló után a Bajnokok Ligája B-csoportját holtversenyben az Anorthoszisz Famaguszta vezeti, olyan „apróságok” előtt, mint az Internazionale, a Werder Bremen és a Panathinaikosz. A szerelem szigete eufóriában úszik, Milánó kék-fekete fele már kevésbé: José Mourinho csapata nem tudta hazai pályán legyőzni a Werdert, és az újabb szenvedést nehezen megemésztő fanatikusok füttyel búcsúztatták az Intert.
Lassan már hozzászokhat Európa: újabb szép sikert aratott a fehér mezes Anorthoszisz
Fotó: Reuters
Lassan már hozzászokhat Európa: újabb szép sikert aratott a fehér mezes Anorthoszisz
Lassan már hozzászokhat Európa: újabb szép sikert aratott a fehér mezes Anorthoszisz
Fotó: Reuters
Lassan már hozzászokhat Európa: újabb szép sikert aratott a fehér mezes Anorthoszisz

INTER–WERDER BREMEN 1–1

Egy jó félidő, egy rossz, 1–1-es eredmény: az Inter szemszögéből így foglalható össze röviden a Werder elleni BL-mérkőzés. Az elégedetlen drukkerek füttykoncerttel jelezték a csapatnak a véleményüket – José Mourinho szerint ezzel nem lehet vitatkozni…

„Nem idegesített a füttyszó. A szurkolóknak mindig igaza van, akkor is, ha kifütyülnek, hiszen ők a legfontosabbak a futballban. Az évek alatt megtanultam tisztelni a véleményüket” – kezdte elemzését a portugál tréner.

„Néha nehéz elemezni a futballmeccseket… Néztem az Arsenal–Porto meccset, és hiába lett 4–0 a végeredmény, a portugálok az első fél órában több góllal is elmehettek volna. Az első félidőben jól játszottunk, ki tudja, mi lett volna, ha 2–0-val megyünk az öltözőbe? Tudtuk, hogy kemény küzdelem lesz, és mindent megtettünk, hogy az első gól után ismét betaláljunk, de nem sikerült, és a Werder egyenlített. Jó csapat, amely ugyanazzal az edzővel, ugyanazt a rendszert játssza már évek óta. Nem aggódom a továbbjutás miatt” – mondta Mourinho.

Thomas Schaaf az Anorthoszisz elleni 0–0 után már jóval elégedettebb lehetett az Inter elleni döntetlennel.

„Összességében jó teljesítményt nyújtottunk. Az első félidőben az Inter fölénk tudott kerekedni, de a második játékrészben már jobban játszottunk. A végén még volt egy nagy lehetőségünk, de Claudio Pizarro nem találta el jól a labdát – így még a győzelem is benne lehetett volna a meccsben” – mondta.

Javier Zanetti szerint az Internek elsősorban a védekezésen kell javítania.

„Jól játszottunk, de nincs eredmény. Sok helyzetet hagytunk ki, ráadásul finomítanunk kell még a védekezésen. Sokkal jobban kell koncentrálnunk” – nyilatkozta a „capitano”.

MAICON VEZETŐ GÓLJA


PIZARRO EGYENLÍT



ANORTHOSZISZ–PANATHINAIKOSZ 3–1

Fordítsuk a figyelmünket a másik mérkőzésre, elsősorban azért, mert a ciprusi bajnokcsapat megérdemli a reflektorfényt. Az eddig is csodaszámba menő BL-menetelés után az Anorthoszisz a Panathinaikoszt is legyőzte, a görög labdarúgással foglalkozó egyik blog szerint a fociéletben sokáig a „görögök lábtörlőiként” kezelt ciprusiak pedig újabban nagyon rossz tréfát űznek a hellén csapatokkal…

„Csodálatos, történelmi nap ez, egész Európa rólunk beszél majd. A játékosaim mindent kiadtak magukból a meccsen. Volt egy kis szerencsénk is, főleg az első gólnál, de összességében szinte helyzetekig sem engedtük a Panát. Nem érdekel, mit mondanak a játékunkról: amíg mi szerezzük meg a pontokat, mindenki azt mond, amit akar” – örvendezett Timuri Kecbaja, az egykori kitűnő játékos, az Anorthoszisz vezetőedzője.

A kék-fehérek gyors két gólja után Trajanosz Dellasz vezérletével szinte minden kísérletet visszavert a ciprusi védelem, Henk ten Cate pedig magyarázkodhat a nagyon kínos kudarc után.

„Az első gól nagyon rosszul jött, mert az Anorthoszisz így kedvére kontrázhatott. Még magunkhoz sem tértünk a sokkból, bekaptuk a másodikat. Az első félidőben jobbak voltunk, de a másodikban hiányoztak a helyzetek. Egyéni hibák miatt vesztettünk” – elemzett a holland tréner.

Mindenesetre a görög nagycsapatoknak elege lehet már a ciprusi látogatásokból: az Olympiakosz és a Panathinaikosz egyaránt az Anorthoszisz ellen vérzett el, a harmadik athéni óriásklub, az AEK pedig az UEFA-kupában maradt alul az Omonia Nicosiával szemben.

Így néz ki, amikor a tanítvány oktatja a mestert…

CIPRUSI CSODA, SOKADIK FELVONÁS


A B-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Anorthoszisz 2 1 1 0 3–1 +2 4
1. Inter 2 1 1 0 3–1 +2 4
3. Werder Bremen 2 0 2 0 1–1 0 2
4. Panathinaikosz 2 0 0 2 1–5 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik