„Nagyon sok volt az Arsenalból, és nagyon kevés a Portóból…”

Vágólapra másolva!
2008.10.01. 12:37
BL-története legsúlyosabb vereségét szenvedte el az Emirates Stadionban a portugál bajnok FC Porto, amely a mérkőzés képe alapján igazából még egész jól megúszta annyival, hogy az Arsenal egy négyest „gurított” neki. A „sárkányoknak” nagyon gyorsan össze kell szedniük magukat a Sporting elleni csúcsrangadóra, de a keddi találkozó felvételeitől alighanem még egy ideig rémálmaik lehetnek… A diadalmas „ágyúsoknál” Arsene Wenger elégedetten nyugtázta, hogy nem hiába kritizálta játékosait a Hull elleni meccs után – fiatal csapata remek futballal „szántotta be” a Portót.
Lucho González szerint ez a pillanat döntött: Van Persie lábát már elhagyta a labda a harmadik Arsenal-gól előtt
Fotó: Reuters
Lucho González szerint ez a pillanat döntött: Van Persie lábát már elhagyta a labda a harmadik Arsenal-gól előtt
Lucho González szerint ez a pillanat döntött: Van Persie lábát már elhagyta a labda a harmadik Arsenal-gól előtt
Fotó: Reuters
Lucho González szerint ez a pillanat döntött: Van Persie lábát már elhagyta a labda a harmadik Arsenal-gól előtt

ARAGONÉS SZERINT A SZERENCSE HIÁNYZOTT

Fotó: Reuters
Isztambulból értékes ponttal távozott a Fener elleni 0–0-nak köszönhetően a Dinamo Kijev, de sem az ukránok, sem a törökök nem voltak teljesen elégedettek.

„Nem tetszett a csapat első félidei produkciója, ám a szünet után feljavultunk és sok helyzetet ki tudtunk dolgozni, viszont nem volt szerencsénk. Megérdemeltük volna a győzelmet, ezt mindenki láthatta, a Dinamo csak védekezni jött. Nem vagyok elégedett az eredménnyel” – nyilatkozta Luis Aragonés.

Jurij Szjomin, a kijeviek trénere a megszerzett pontnak örült ugyan, de csapata játéka neki sem igazán tetszett.

„Nagy nehézségeink voltak az első félidőben, ezért változtatásokat kellett végrehajtanom a csapat felpörgetéséhez. Az utolsó húsz percre rettenetesen elfáradtunk, és úgy érzem, egy pontot szereztünk, nem pedig kettőt vesztettünk. A védőim remek teljesítményt nyújtottak, de köszönettel tartozom az egész együttesnek” – mondta.
Érthető módon nagyon maga alatt volt a Londonban súlyos, 4–0-s vereséget szenvedő FC Porto küldöttsége a keddi BL-mérkőzés után: Jesualdo Ferreira csapatát lefutballozta az Arsenal, és ha Wenger gárdája jobban koncentrál (ezzel továbbra is bajok vannak...), akár még súlyosabb is lehetett volna a portugálok kudarca.

Nem csoda, hogy a portóiak célja csak egy lehet: minél hamarabb elfelejteni a meccset a hét végi, Sporting elleni rangadó előtt – és ott már berúgni az „ágyúsok" ellen 0–0-nál elrontott helyzetekhez hasonlókat.

„Nagyon sok volt az Arsenalból, és nagyon kevés a Portóból…” – kezdte értékelését a portugálok mestere, Jesualdo Ferreira.

„Pocsék eredmény ez, ráadásul az Arsenal sokkal erősebb volt. A mérkőzés egyes időszakaiban megmutattuk, hogy fejlődőképesek vagyunk, de taktikailag még sokat kell tanulnunk. Nem történt tragédia, odalett három pont, és végtére is mindegy, hogy ez 4–0-s vagy kisebb különbségű vereség következménye” – tette hozzá.

Lucho González, a Porto középpályása szerint a második félidő elején esett harmadik Arsenal-gól volt a sorsdöntő.

„Meg kell beszélnünk ezt a meccset az edzővel, és ki kell javítanunk a hibáinkat. Amikor a szünetben becseréltek, azt éreztem, van még tűz és hit a csapatban, de Van Persie gólja kiütött minket. El kell felejtenünk ezt a találkozót, és a Sporting elleni clásicóra koncentrálnunk. Rajtuk veszünk majd revánsot” – mondta.

A főleg a második félidőben nagyon lazán, egyben ellenállhatatlanul játszó Arsenalnál mindenki jóval elégedettebb volt, különösen Arsene Wenger.

A francia menedzser elég keményen megszólta játékosait a Hull elleni zakó után, és csapata kész volt a válasszal – persze még a hétvégén, a Sunderland ellen is bizonyítani kell a mesternek.

„Ezt a reakciót vártam a csapattól, hisz talán a legjobb játékunkat nyújtottuk a szezonban. Többet is rúghattunk volna, de a legfontosabb a meggyőző siker volt. Azért nem forgattam fel a Hull elleni együttest, mert nem akartam, hogy egyes játékosok azt érezzék: őket keményebben büntetem” – nyilatkozta Wenger, aki ígéretével ellentétben csak egy helyen változtatott a „tigrisek" elleni kezdőcsapaton.

„Kicsit feszültek voltunk a meccs elején, de most jól koncentráltunk. Ez a leglényegesebb, mind a BL-ben, mind a bajnokságban. A keddi találkozó viszont csak a fele volt az e heti teendőknek: futballistáimnak Sunderlandben újra bizonyítaniuk kell” – tette hozzá.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Arsenal 2 1 1 0 5–1 +4 4
2. Porto 2 1 0 1 3–5 –2 3
3. Dinamo Kijev 2 0 2 0 1–1 0 2
4. Fenerbahce 2 0 1 1 1–3 –2 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik