Aragonés tiszteli az MTK-t, de biztos török továbbjutásra számít

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.07.29. 21:25
A szerdai, Fenerbahce elleni BL-selejtezőre készülő magyar bajnok MTK vendégeként a csapattal utazott Mészöly Kálmán is, aki a nyolcvanas években a dolgozott a félholdasoknál: éppen a Fener edzője volt és a török válogatott szövetségi kapitányi teendőit is ellátta. A két csapat szakvezetője röviddel ezelőtt sajtótájékoztatót tartott a szerda esti mérkőzésről.
Aragones (középen) nem beszélt mellé
Fotó: Imago
Aragones (középen) nem beszélt mellé
Aragones (középen) nem beszélt mellé
Fotó: Imago
Aragones (középen) nem beszélt mellé

Ahogy a magyar bajnokot fogadták a reptéren, az jelzi: a két kontinensen fekvő országban azért még mindig van elismertsége a magyar labdarúgásnak. A csapatot érkezéskor tévéstábok és vagy három tucat újságíró fogadta, mindenki már a reptéren átvehette névre szóló szállodai kártyáját.

Mészöly Kálmánnak külön fogadtatás járt: a repülőtérre sereglett hívek és újságírók gyűrűje fogadta. A szurkolók hosszan tartó üdvrivalgás közepette nyakába akasztották a klub sálját, fejére nyomták a klub sapkáját, és külön gépkocsival vitték a szállodába.

A megérkezés és a szállodai szobák elfoglalása után a csapat megvacsorázott, majd a 31 fős küldöttség tagjai közül négyen, Garami József vezetőedző, a középpályás Zsidai László, a rutinos kapus Végh Zoltán és Mészöly Kálmán elindultak az esti sajtótájékoztatóra. A csapat többi tagja fél órával később indult az „előfutárok” után, Garami mester ugyanis este 20.00-tól – vagyis a szerdai mérkőzés időpontjában és helyszínén – edzést vezényelt játékosainak.

Az esti sajtótájékoztatón Garami József visszautasította azt a - kérdésbe foglalt - feltételezést, hogy az MTK reményt vesztve lép szerdán pályára. Kérdésre válaszolva Zsidai László elismeréssel beszélt a Fenerbahce világsztárjairól, de - mint mondta - az MTK mégsem feltartott kézzel lép szerdán pályára.
Ugyanakkor a törökök friss Európa-bajnok edzője, Luis Aragonés kihangsúlyozta, tiszteli a magyar bajnokot és az általa mutatott játékot, de kétsége sincs afelől, hogy csapata lép majd tovább a következő körbe.

„Minden tiszteletem az MTK-é és az általuk produkált játéké, de elég erősek vagyunk a győzelemhez és ahhoz, hogy továbbmehessünk a Bajnokok Ligájában. Szeretnénk sikerrel venni ezt a fordulót, és remélem, hogy játékosaim már a szerdai meccset is megnyerik” – fogalmazott a nyáron, Spanyolország szövetségi kapitányaként Európa-bajnoki címet szerző 70 éves szakember.

Az esti sajtótájékoztatón a Mészöly Kálmán is szót kapott és Törökországban töltött éveire emlékezett, a szerdai találkozóval kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy a Fenerbahce minden szempontból Európa vezető klubjai közé tartozik. A magyar futball, s így az MTK is nehezebb helyzetben van, de meglepetést szeretne szerezni.

Végül elmondta: azon fáradozik, hogy idén őszre "összehozzon" egy barátságos mérkőzést Magyarország és Törökország válogatottjai között. Mészöly az MTI-nek elmondta, hogy tanácsaival, tapasztalataival szívesen segíti a kék-fehérek sikeres szereplését.

Hozzátette, hogy bár a szerdai találkozó egyértelmű esélyese a török gárda, hisz a futballban néha bekövetkező csodákban. Ilyen éppen az MTK-val és éppen Isztambulban a Fenerbahce ellen kilenc éve már megesett. Akkor a budapesti gól nélküli döntetlen után az isztambuli visszavágón az MTK 2-0-ás győzelemmel harcolta ki a továbbjutást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik