A CSZKA Szófia anyagi gondjainak a Levszki Szófia lehet a nyertese

Vágólapra másolva!
2008.06.04. 17:27
A bolgár bajnoki ezüstérmes Levszki Szófia indulhat a Bajnokok Ligájában abban az esetben, ha a CSZKA Szófia nem kapna indulási engedélyt az Európai Labdarúgó-szövetségtől. Az UEFA sajtóosztályán a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítették: a korábban az olasz sajtóban megjelent találgatások, mely szerint az AC Milan töltené be a megüresedett helyet, teljesen alaptalanok.
A Levszki Szófia rajongói reménykedhetnek, a csapatuk lehet, hogy elindul a BL-ben
Fotó: Action Images
A Levszki Szófia rajongói reménykedhetnek, a csapatuk lehet, hogy elindul a BL-ben
A Levszki Szófia rajongói reménykedhetnek, a csapatuk lehet, hogy elindul a BL-ben
Fotó: Action Images
A Levszki Szófia rajongói reménykedhetnek, a csapatuk lehet, hogy elindul a BL-ben

Kedden a Bolgár Labdarúgó-szövetség arról számolt be, hogy a bajnok CSZKA Szófia nem kapta meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) klublicencét, így a következő szezonban nem indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, sőt bolgár bajnoki részvétele is veszélybe került.

A találgatások beindultak, s mint azt már korábban megírtuk, olasz források az AC Milant is esélyesnek tartották arra, hogy a bolgár csapat kálváriáját kihasználva végül ötödik olasz csapatként indulhasson a BL következő kiírásában.

Ezzel kapcsolatban több internetes forrás is arról számolt be, hogy a legjobb UEFA-együtthatóval rendelkező együttes – amely jelen esetben ugye az AC Milan – indulhat a Bajnkok Ligájában.

Megkeresésünkre az európai szövetség sajtóosztályán elmondták: hozzájuk is eljutottak az ezzel kapcsolatos írások, ezeknek azonban semmilyen jogalapjuk nincsen, ugyanis az UEFA szabályzata egyértelmű: ha a bajnokság győztese nem indulhat a BL-ben, a második helyen végzett csapat szerzi meg a jogot, hogy szerepelhessen a sorozatban (feltéve persze, hogy a második megfelel a követelményeknek).

„Morális és sportszakmai szempontból még nem állunk készen arra, hogy a Bajnokok Ligájában induljunk. De mindenképpen meg kell fontolnunk a helyzetünket, mert akár még meg is büntethetnek minket, ha nem élünk a lehetőséggel” – nyilatkozta a Nova TV-nek Todor Batkov, a Levszki elnöke.

„De így, vagy úgy, Bulgáriának van egy kvótája a Bajnokok Ligájára. És ezt természetesen ki kell használnunk” – tette hozzá a sportvezető.

A hazája bajnokságát 16 pontos előnnyel megnyerő CSZKA a versenyengedély anyagi feltételeinek nem felelt meg, s így nem indulhat hazája bajnokságában. Az UEFA-hoz szerdán kerültek a dokumentumok, így az európai szövetség még nem döntött az ügyben.

A fővárosi gárda közben már jelezte, tárgyalásokat kezd a szövetséggel a döntés felülvizsgálatáról, illetve fizetési kötelezettségei átütemezéséről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik