Cristiano Ronaldo a pokol után a mennyországban érezte magát

Vágólapra másolva!
2008.05.22. 02:43
Tizenegyesekkel nyerte meg a szerda esti Bajnokok Ligája-döntőt a Manchester United a Chelsea ellen, a "vörös ördögök" ezzel harmadik BEK/BL-sikerüket ünnepelhették. Sir Alex Fergusonnak a trófea elhódítása mellett nagy elégtétel volt az is, hogy végre tizenegyespárbajt nyert a csapata, míg Avram Grant már inkább a jövőn gondolkodik.
Cristiano Ronaldo és a kétfülű BL-trófea
Fotó: Reuters/Eddie Keogh
Cristiano Ronaldo és a kétfülű BL-trófea
Cristiano Ronaldo és a kétfülű BL-trófea
Fotó: Reuters/Eddie Keogh
Cristiano Ronaldo és a kétfülű BL-trófea

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere érthetően boldogan nyilatkozott a tizenegyesekkel megnyert BL-döntő után.

"Az első tizenegyespárbaj, amit megnyertem nagy meccsen" – kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a "vörös ördögök" skót mestere.

"Majdnem beleszaladtunk a végzetünkbe. Nagyszerűen játszottunk az első félidőben, és hárommal is mehettünk volna, de végül egy szerencsés góllal kiegyenlítettek. Jobbak voltak a második félidőben. Elégedett vagyok mindenkivel, nagy fegyvertényt vittünk véghez. Megérdemeltük a győzelmet!"

A másik oldalon izgalmas csatában vált vesztes hadvezérré Avram Grant, a Chelsea menedzsere. Az izraeli szakember éreztette a meccs utáni sajtótájékoztatón, hogy csapata igencsak peches volt, és nem sózza John Terry nyakába a vereséget, de már előre tekint.

"Mit is mondhatnék ilyenkor? Az elején uraltuk a játékot, két kapufát lőttünk, és aztán tizenegyesekkel kikaptunk" – értékelt röviden Avram Grant.

"Nem bánthatja senki John Terryt, hiszen ő az egyik fő letéteményese annak, hogy idáig jutottunk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, és úgy gondolom, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a Chelsea bejutott a döntőbe."

A „kékek” egyetlen „rendes” góljának szerzője, Frank Lampard viszont finoman jelezte, hogy nem feltétlenül a jobban teljesítő csapathoz került a trófea.

"Úgy gondolom, mi irányítottuk a játékot. Le a kalappal a United előtt, az első félidőben ők voltak aktívabbak, de amikor feljöttünk, úgy látszott, hogy mi vagyunk az erősebb csapat" – mondta a londoniak középpályása.

Majd régi cimborájáról, John Terryről is beszélt az angol válogatott labdarúgó. "John elcsúszott, kegyetlen dolog ez. De ő a Chelsea megtestesítője, ő mindenkinél jobban akarta a sikert. Nem hiszem, hogy sok középhátvéd elvállalta volna az utolsó büntetőt."

Lampard még azt is hozzátette a tizenegyesekkel zárult meccs után, hogy teljesen kifacsartnak érzi magát az elmúlt hetek őrült hajtása után.

Még szerencse, hogy nem kell mennie az Európa-bajnokságra...

Cristiano Ronaldónak viszont annál inkább, azaz az Aranylabda-várományos portugál szélsőnek nem lesz sok ideje a pihenésre. De vélhetően a siker extra motivációt jelent majd neki a kontinenstornára való felkészülés során.

A tizenegyespárbajban hibázó Ronaldo egyébként kizárólag John Terrynek „köszönheti”, hogy nem ő lett a meccs negatív hőse, elvégre ha a londoniak csapatkapitánya bevágja a tizenegyest, a Chelsea lenne a 2007–08-as szezon BL-győztese. A portugál meg is járta a poklot és a mennyet is a meccs során.

„Már teljesen úgy voltam vele, hogy kikapunk – kezdte Cristiano Ronaldo. – Jól játszottam, gólt is lőttem, de kihagytam a büntetőt, és úgy éreztem, hogy ez életem legrosszabb napja. De a srácok remekül tették a dolgukat, nagyon büszke is vagyok mindenkire. Ez a győzelem nagyon sokat jelent nekem, és ez életem legszebb napja.”

EMLÉKEZTETŐ




VIDEÓ – CRISTIANO RONALDO GÓLJA



FRANK LAMPARD GÓLJA



A MINDENT ELDÖNTŐ TIZENEGYESEK



MANCHESTERI ÖRÖM, LONDONI BÁNAT


EMLÉKEZTETŐ – BAJNOKOK LIGÁJA

DÖNTŐ
MANCHESTER UNITED–CHELSEA 1–1 (1–1, 1–1, 1–1) -tizenegyesekkel 6–5

Helyszín: Moszkva, Luzsnyiki Stadion
Nézőszám: 65 000
Játékvezető: Lubos Michel
Asszisztensek: Roman Slysko, Martin Balko (mindhárman szlovákok)

A KEZDŐCSAPATOK
MANCHESTER UNITED CHELSEA
1 Van der Sar 1 P. Cech
6 W. Brown 5 Essien
5 R. Ferdinand 6 Ricardo Carvalho
15 Vidics 26 Terry
3 Evra 3 A. Cole
13 Hargreaves 4 Makelele
18 Scholes 13 Ballack
16 Carrick 8 Lampard
7 Cristiano Ronaldo 10 J. Cole
32 Tévez 15 Malouda
10 Rooney 11 Drogba
Menedzser: Menedzser:
Sir Alex Ferguson Avram Grant

Gólszerző(k): Cristiano Ronaldo (27.), ill. Lampard (44.)
Csere: Scholes helyett Giggs (87.), Rooney helyett Nani (102.), W. Brown helyett Anderson (120+3.), ill. Malouda helyett S. Kalou (93.), J. Cole helyett Anelka (99.), Makelele helyett Belletti (120+3.)
Sárga lap: Scholes (22.), Ferdinand (43.), Vidics (111.), Tévez (116.), ill. Makelele (22.), Ricardo Carvalho (45+1.), Ballack (116.), Essien (119.)
Kiállítva: Drogba (116.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik