Cristiano Ronaldo pazar fejesével megszelidítette a római Farkasokat

Vágólapra másolva!
2008.04.01. 22:41
Francesco Totti hiányát nem tudta megfelelően pótolni a Roma. Cristiano Ronaldo megszerezte idénybeli 36. gólját, a második félidőben Rooney használta ki a szerencsétlenkedő római védelmet, így karnyújtásnyi távolságra csak a Bajnokok Ligája elődöntőjétől a Manchester United.
Cristiano Ronaldo (fehér mezben) mindenkinél magasabbra ugrott, és be is fejelte a labdát Doni kapujába
Fotó: Reuters
Cristiano Ronaldo (fehér mezben) mindenkinél magasabbra ugrott, és be is fejelte a labdát Doni kapujába
Cristiano Ronaldo (fehér mezben) mindenkinél magasabbra ugrott, és be is fejelte a labdát Doni kapujába
Fotó: Reuters
Cristiano Ronaldo (fehér mezben) mindenkinél magasabbra ugrott, és be is fejelte a labdát Doni kapujába

Luciano Spalletti mester csapatából a hétvégén megsérült Francesco Totti volt a legnagyobb hiányzó, a vendégeknél ezzel szemben „csak” Ryan Giggs és Carlos Tévez maradt ki a kezdőből, ráadásul a kispadon azért helyet foglaltak.

A Roma kezdte valamivel aktívabban a mérkőzést, igaz, ez helyzetekben nem, csak labdabirtoklásban mutatkozott meg. Nemzetközi kupameccshez képest merőben szokatlannak mondható, hogy az első valamire való kapura lövésig a 16. percig kellett várni.

Unatkozni persze addig sem kellett a játék változatos volt, csak éppen a középpályán folyt sok pontatlan átadással. A Roma hiába igyekezett a vendégek mögé kerülni, akiknek a játékán érződött, Sir Alex Ferguson elsősorban a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Ezen a téren azonban komoly hátrányba került a United, amikor fél óra után Vidics megsérült, és kivált az addig biztos lábakon álló védelemből.

A már-már unalomba hajló első félidő aztán igencsak élénk játékkal zárult, amikor Cristiano Ronaldo pazar fejessel megszerezte a vezetést a vendégeknek. Ilyen a futball: az első 45 percből 38-at a hazaiak játszottak fölényben, mégis a United mehetett előnnyel a szünetre.

Luciano Spalletti a szünetben alapos fejmosást tarthatott a római öltözőben, mert a második félidőre egy teljesen másik római csapat érkezett. Manciniék minden támadása gólveszélyt hordozott magában, az első félidőben szinte munka nélkül tengődő Van der Sarnak 10 perc alatt több bravúrt is be kellett mutatnia.

Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is igazolódott a labdarúgás alaptörvénye. A United a második valamire való akciójából megszerezte a második gólját – igaz, a római védelem szerencsétlenkedése nélkül Rooney aligha talált volna be Doni kapujába.

Ezzel a mérkőzés gyakorlatilag eldőlt, a hazaiak feladták a mérkőzést, az angolok viszont könnyen további gólokat is lőhettek volna.

A Totti nélkül szárnyaszegetten erőlködő Roma hiába szegezte a Manchestert saját tizenhatosa elé bő 60 percen keresztül a vendégek tulajdonképpen simán nyerték meg a mérkőzést, és tettek nagy lépést az elődöntő felé.

Végleges döntés egy hét múlva az Old Traffordon.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Róma, Stadio Olimpico
Nézőszám: 74 000
Vezeti: De Bleeckere
Asszisztensek: Hermans, Verstraeten (mindhárom belga)

A KEZDŐCSAPATOK
ROMA MAN. UTD.
32 Doni 1 Van der Sar
77 Cassetti 6 W. Brown
5 Mexés 5 R. Ferdinand
2 Panucci 15 Vidics
22 Tonetto 3 Evra
16 De Rossi 18 Scholes
7 D. Pizarro 16 Carrick
11 Taddei 8 Anderson
8 Aquilani 7 C. Ronaldo
30 Mancini 13 Park
9 Vucsinics 10 Wayne Rooney
Vezetőedző: Luciano Spalletti Vezetőedző: Sir Alex Ferguson

Gólszerző(k): C. Ronaldo (39.), Rooney (66.)
Csere: Vidics helyett O'Shea (33.), Anderson helyett Hargreaves (55.), Taddei helyett Giuly (58.), Tonetto helyett Cicinho (70.), Aquilani helyett Esposito (76.), Rooney helyett Tévez (84.)
Sárga lap: Anderson (45+1.), D. Pizarro (45+2.), Mexes (54.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik