Volkan Demirel hőssé vált Sevillában – a Fenerbahce nyolc között

Vágólapra másolva!
2008.03.05. 11:55
A párharc első mérkőzésén a Fenerbahce 3–2-re megverte a Sevillát, de mivel a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban a spanyol gárda is ugyanilyen arányú győzelmet aratott, így előbb hosszabbításra, majd végül büntetőrúgásokra került sor. A tizenegyespárbajban pedig Volkan Demirel őrületbe kergette a hazaiakat…
Volkan Demirel nevét sokáig nem felejtik el Sevillában
Fotó: Reuters/ Javier Barbancho
Volkan Demirel nevét sokáig nem felejtik el Sevillában
Volkan Demirel nevét sokáig nem felejtik el Sevillában
Fotó: Reuters/ Javier Barbancho
Volkan Demirel nevét sokáig nem felejtik el Sevillában

Pedig a találkozó elején még senki sem hitte volna, hogy a török kapus hőssé válhat. A meccs 9. percében ugyanis már másodszor kellett kihalásznia a labdát hálójából, az 5. percben Daniel Alves, majd négy perccel később Seydou Keita talált a kapuba.

Erre válaszolt a 20. percben Deivid, de Frédéric Kanouté szünet előtti találatával úgy tűnt, hogy eldől a mérkőzés.

A 79. percben viszont ismét érkezett Deivid, és 3–2-re, összesítésben pedig 5–5 -re alakította az eredményt. A brazil csatárt gyenge őszi teljesítménye után már száműzni akarták a törökök, de a Sevillában mutatott játékával egy „életre” bejátszotta magát a Fener kezdőjébe.

A hosszabbításban már egyik gárda sem szerzett gól, így jöhettek a büntetők.

Kanouté és Vederson mindkét oldalon értékesítette az első 11-est, majd Escudé és Edu is hibázott. A harmadik körben Dragutinovics és Aurelio eredményes volt, viszont ezt követően Maresca és Daniel Alves büntetőjét is hárította Volkan Demirel, és mivel Kezsman nem hibázott, így továbbjutott a Fenerbahce.

A diadalittas török csapatból elsőként a Alex nyilatkozott a meccs után. „Minimális előnnyel érkeztünk Sevillába, így tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Az elején bekapott két gól megtörte a csapatot, de a második félidőben bebizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek” – mondta a középpályás.

A játékosként zseniális brazil Zico most edzőként is nagyot alkotott. Irányításával a Fenerbahce, történetének legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy Európa legjobb nyolc csapata közé jutott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik