A Schalke és a Chelsea mestere is elégedett csapata játékával

Vágólapra másolva!
2007.12.12. 12:56
Gelsenkirchenben mindenki boldog. Mirko Slomka csapata 3-1-re verte a Rosenborgot a Bajnokok Ligája B csoportjának utolsó fordulójában, így a német alakulat története során először jutott tovább a kiesési szakaszba a legrangosabb európai kupasorozatban. A vezetőedző természetesen elégedett volt csapata teljesítményével. Trond Henriksen, a norvégok trénere a védelem hibájának tudja be mindhárom bekapott gólt. Londonban a Chelsea játszott gólnélküli döntetlent a Valenciával. A 0-0-s eredmény ellenére mindkét együttes mestere pozitívan látja a jövőt, és elégedett a csapat formáját illetően.
Lampard sem tudta megszerezni a vezetést a Chelsea-nek
Reuters
Lampard sem tudta megszerezni a vezetést a Chelsea-nek
Lampard sem tudta megszerezni a vezetést a Chelsea-nek
Reuters
Lampard sem tudta megszerezni a vezetést a Chelsea-nek

"Elégedett vagyok az eredménnyel, a mérkőzéssel és a csapat fejlődésével" - értékelt a történelmi sikert követően Mirko Slomka, a Schalke vezetőedzője.

A német alakulat harmadszor veselkedett neki a Bajnokok Ligája csoportkörének, ám most - a Rosenborg ellen aratott 3-1-es győzelemnek köszönhetően - először jutott tovább az egyenes kiesési szakaszba.

"Rendkívül meggyőzően teljesítettünk az első félidőben, szenzációs gólokat szereztünk és fantasztikus kombinációkat mutattunk be" - lelkendezett a tréner, aki kulcsfontosságúnak tartja, hogy csapata nem sokkal a vezetés megszerzése után, másodszor is betalált a Rosenborg kapujába.

Az norvégok természetesen a mérkőzés elején mutatott dekoncentráltságukban látják a kudarc okát. Trond Henriksen, a Rosenborg vezetőedzője szerint mindhárom bekapott gólnál hibázott csapata védelme.

"Kézben tartottuk a mérkőzést a Schalke ellen, egészen addig, amíg meg nem büntettek minket egy buta hibánkat követően. Ezután kaptunk egy másik hülye gólt, majd miután a gólunkkal visszajöttünk a mérkőzésbe, ismét elszenvedtünk egy könnyen bekapott találatot" - fogalmazott az UEFA-kupába "kibukó" csapat trénere.

A B csoport másik mérkőzésén a már csoportelső Chelsea a Valenciát fogadta. A találkozó előtt már biztossá vált, hogy a spanyol egyletnek maximum az UEFA-kupa-szereplést jelentő harmadik helyet tudja megkaparintani, azonban ehhez a Rosenborgnak nem lett volna szabad kikapnia Gelsenkirchenben.

Asamoah és Rafinha korai gelsenkircheni találatai gyakorlatilag tétnélkülivé tett a szigetországi összecsapást, ami végül gólnélküli döntetlennel végződött.

A Chelsea menedzsere, Avram Grant nem volt csalódott a találkozó után. Az izraeli szakvezető szerint csapata jó úton halad.

"Folytattuk a jó játékunkat, 5-0-ra kellett volna nyernünk. Petr Cech nagyon jól játszott, ugyan nem volt sok dolga, de ami feladat rá hárult, azt jól megoldotta" - hangzott Grant nyilatkozata a mérkőzés után.

Ronald Koeman elsősorban a gyenge támadójáték miatt volt bosszús. A nemrég kinevezett holland szakvezető ettől függetlenül elégedett volt a csapat, különösen David Villa teljesítményével.

"Voltak problémáink a támadásban, kevés akciót dolgoztunk ki, de ennek ellenére jól játszottunk. Voltak lehetőségeink, például Villának az első félidőben. Ez Villa nagy meccse volt és úgy gondolom a csapat is egyre jobban teljesít" - vázolt pozitív jövőképet az európai porond 2007-2008-as küzdelmeitől búcsúzó Valencia mestere.

BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT


A KEZDŐCSAPATOK:
SCHALKE ROSENBORG
1 Neuer 13 Hirschfeld
18 Rafinha 4 Stoor
5 Bordon 26 Kvarme
16 Rodríguez 10 Riseth
2 Westermann 5 Basma
21 Grossmüller 27 Sapara
8 Ernst 19 Tettey
25 Bajramovic 15 Skjelbred
17 Özil 6 Strand
14 Asamoah 14 Iversen
22 Kuranyi 7 Koné
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mirko Slomka Trond Henriksen

Gólszerző: Asamoah (12.), Rafinha (19.), Kurányi (36.) ill. Koné (23.)
Csere:Kuranyi helyett Altıntop (88.), Özil h. Kobiashvili (86.), Asamoah h. Höwedes (90+2.) ill. Strand helyett Traoré (61.) ill. Koné h. Ya (77.)
Sárga lap: Kuranyi (36.), Bordon (71.) ill. Sapara (47.)


A KEZDŐCSAPATOK:
CHELSEA VALENCIA
1 Cech 1 Canizares
20 Ferreira 23 Miguel
26 Terry 4 Albiol
22 Ben Haim 15 Helguera
18 Bridge 24 Moretti
24 Wright-Phillips 2 Sunny
5 Essien 5 Marchena
8 Lampard 21 Silva
21 Kalou 7 Villa
14 Pizarro 9 Morientes
7 Sevcsenko 14 Vicente
Vezetőedző: Vezetőedző:
Avram Grant Ronald Koeman

Csere: Sevcsenko helyett Makelele (46.), Lampard h. J. Cole (62.), (in) - Ferreira h. Belletti (72.) ill. Villa h. Arizmendi (50.), Miguel h. Manuel Fernandes (65.), Vicente h. Mata (75.)
Sárga lap: Canizares (90+1.)

A B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

1. Chelsea 6 3 3 0 9-2 +7 12
2. Schalke 04 6 2 2 2 5-4 +1 8
3. Rosenborg 6 2 1 3 6-10 -4 7
4. Valencia 6 1 2 3 2-6 -4 5
---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik