A Valenciának a Rosenborg továbbjutásáért kell szorítania

Vágólapra másolva!
2007.12.11. 12:07
Érdekes helyzet állt elő a csoportban: a Valenciának az UEFA-kupa szereplést jelentő harmadik hely eléréséhez a Rosenborg pontszerzésére van szüksége. Így a norvég gárda amellett, hogy ebben az esetben kvalifikálná magát a legjobb tizenhat közé a Bajnokok Ligájában, vigasztalhatná a spanyolokat azért, hogy otthon és idegenben is legyőzte őket, és gyakorlatilag ezzel aláírta Ronald Koeman együttesének „halálos ítéletét” - már ami a sorozatot illeti.
Ronald Koeman és csapata mosolyogva készül a londoni összecsapásra, azonban tudják, hogy sok múlik a meccsen
Reuters
Ronald Koeman és csapata mosolyogva készül a londoni összecsapásra, azonban tudják, hogy sok múlik a meccsen
Ronald Koeman és csapata mosolyogva készül a londoni összecsapásra, azonban tudják, hogy sok múlik a meccsen
Reuters
Ronald Koeman és csapata mosolyogva készül a londoni összecsapásra, azonban tudják, hogy sok múlik a meccsen

Újabb bravúrra készül a Rosenborg együttese, hiszen a norvég gárda a Valencia elleni kettős győzelemmel (a trondheimiek mindkétszer 2-0-ra verték a spanyolokat) hatalmas meglepetésre az utolsó forduló előtt reális esélye van a továbbjutásra.

Trond Henriksen csapata jelenleg a második helyen áll a Bajnokok Ligája B csoporjában hét szerzett ponttal, és kettővel előzi meg a német Schalkét. Azonban a pontelőny ellenére a sorozat eddigi legnagyobb meglepetéscsapatának újabb „hangos” eredményre van szüksége ahhoz, hogy kvalifikálja magát a legjobb tizenhat közé, hiszen Gelsenkirchenben legalább egy döntetlent kell elérnie kedden este.

A Valencia elleni nyert meccsek ellenére azonban a papírforma nem a norvégok mellett szól, hiszen hazai pályán október 3-án 2-0-s vereséget szenvedtek Mirko Slomka tanítványaitól, akik újabb diadalra készülnek, ellenkező esetben ugyanis el kell búcsúzniuk a BL-től.

Nincs könnyű helyzetben a Valencia együttese sem, hiszen az előbb már említett két szégyenteljes találkozó után már biztos kiesőnek számítanak, és az a furcsa helyzet állt elő, hogy a spanyoloknak szorítaniuk kell a norvég pontszerzésért.

Mégpedig azért, mert Ronald Koeman gárdájának csupán az UEFA-kupát érő harmadik hely megszerzésére van csupán esélyük, és ez is csak abban az esetben lenne elérhető, ha a németek nem nyernek hazai pályán. Ráadásul nem elég a Schalke pontvesztése a Valenciának, hanem emellett Londonban kellene legyőznie a már biztos csoportelső Chelsea-t.

KÉNYSZERŰ KERETSZŰKÍTÉS A SCHALKÉNÉL

A kedd esti, Rosenborg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt kizárták a Schalke 04 labdarúgócsapatának keretéből Mladen Krstajicot és Ivan Rakiticot. A szerb és a svájci játékos - a sárgalapos eltiltása miatt egyébként is pihenő Jermaine Jonesszal együtt - egy duisburgi szórakozóhelyen töltötte a szombat éjszakát. A Bild keddi, fényképekkel illusztrált beszámolója szerint a futballisták nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak és dohányoztak, majd hajnali fél öt körül hagyták el a bárt. "Mélységesen csalódott és keserű vagyok. Hogy mi lesz a három renitens sorsa, arról csak a meccs után döntünk" - mondta a gelsenkircheni klub menedzsere, Andreas Müller. MTI



BAJNOKOK LIGÁJA 2007-2008

A B CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 5 3 2 0 9-2 +7 11 pont
2. Rosenborg 5 2 1 2 5-7 -2 7 pont
3. Schalke 04 5 1 2 2 2-3 -1 5 pont
4. Valencia 5 1 1 3 2-6 -4 4 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik