Rosenborg és fagyos idő – két komoly ellenfele van a Chelsea-nek

Vágólapra másolva!
2007.11.28. 15:59
Megjósolható, hogy kutya nehéz dolga lesz a Chelsea-nek a Rosenborg otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjának 5. fordulójában. Amellett, hogy a norvég csapat angol ellenféltől még nem kapott ki a saját pályáján, a londoniak dolgát az is nehezíti majd, hogy Trondheimben az utóbbi napokban erősen havazott, és lehet, hogy ez szerda este is így lesz. A Chelsea csak akkor lehet biztos a továbbjutásban, ha megveri a Rosenborgot.
Rossz emlékű jelenet a Chelsea számára szeptember 18-ról: Miika Koppinen Petr Cech kapujába fejel
Imago
Rossz emlékű jelenet a Chelsea számára szeptember 18-ról: Miika Koppinen Petr Cech kapujába fejel
Rossz emlékű jelenet a Chelsea számára szeptember 18-ról: Miika Koppinen Petr Cech kapujába fejel
Imago
Rossz emlékű jelenet a Chelsea számára szeptember 18-ról: Miika Koppinen Petr Cech kapujába fejel

A Chelsea még a Bajnokok Ligája első fordulójában blamálta magát azzal, hogy nem tudta legyőzni a Stamford Bridge-en a Rosenborgot.

A szeptember 18-i mérkőzés Jose Mourinho vezetőedző hattyúdala volt, a portugál szakember az 1-1-es döntetlent követően távozott.

A Rosenborg akkor Koppinen találatával szerezte meg a vezetést a 24. percben, az egyenlítő gólt Andrij Sevcsenko fejelte az 53. percben.

A két együttesnek eleddig ez volt az egyetlen mérkőzése a nemzetközi kupaporondon.

Amennyiben a Chelsea győzni tudna Tronheimben, akkor a Valencia–Schalke 04 összecsapás eredményétől függetlenül biztosítaná a helyét a nyolcaddöntőben. A döntetlen akkor lenne elég a „kékeknek”, ha a Mestallában is döntetlen születik.

A múlt nem sok jót ígér Avram Grant vezetőedző együttesének, amely legutóbbi három norvégiai vendégszereplése közül kétszer vesztesen hagyta el a pályát, és kilenc gólt kapott.

Ugyanakkor ha a Chelsea képes lesz két gólt szerezni a Lerkendal stadionban, akkor a 67. BEK- és BL-meccsén eléri a 100 gólos határt.

A Chelsea-ben Petr Cech még sérült, helyette Carlo Cudicini véd majd. Avram Grantnek azt is el kell majd döntenie, ki legyen John Terry párja a védelem tengelyében a hátsérüléssel bajlódó Ricardo Carvalho távollétében.

Elutazott viszont Norvégiába a térdsérüléséből felépülő Didier Drogba, és az utóbbi kilenc mérkőzésen öt gólt szerző Salomon Kalou-val együtt rohamozhatja majd a Rosenborg kapuját.

Továbbra sem lehet ott a pályán a hosszabb ideje sérült Michale Ballack, illetve a térdét fájlaló Florent Malouda, valamint a bokájával kínlódó Paulo Ferreira.

A Rosenborg szintén szeretne a 16 közé kerülni, így aztán hatalmas csatára van kilátás.

„A célunk, hogy ugyanúgy kontrolláljuk a mérkőzést, ahogyan a Valencia ellen” – mondta Trond Henriksen, a hazaiak vezetőedzője.

„Büszkék vagyunk arra, amit eddig elértünk a Bajnokok Ligájában, de most még többet szeretnék, és még jobban akarjuk tenni a dolgunkat.”

A Valenciának valószínűleg az lenne a legjobb, ha a Chelsea kikapna most, mert akkor a spanyol együttes sorsa csak a saját kezében lenne.

Chelsea-vereség és Valencia-győzelem esetén ugyanis a Rosenborg 10 ponttal biztosítaná a helyét a nyolcaddöntőben, és az utolsó fordulóban a hispánoknak nyerniük kellene a Stamford Bridge-en, hogy ők masírozzanak be a 16 közé.

Persze van más variáció is, de akkor már bonyolultabb a helyzet Ronald Koeman csapata szemszögéből.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
ROSENBORG CHELSEA
26 Hirschfeld 23 Cudicini
4 Stoor 35 Belletti
10 Riseth 26 Terry
26 Kvarme 33 Alex
33 Dorsin 3 Ashley Cole
15 Skjelbred 12 Obi Mikel
27 Sapara 8 Lampard
19 Tettey 5 Essien
14 Iversen 24 Wright-Phillips
20 A. Traore 11 Drogba
7 Y. Kone 21 Kalou
Vezetőedző: Vezetőedző:
Trond Henriksen Avram Grant


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
VALENCIA SCHALKE
1 Canizares 1 Neuer
12 Caneira 18 Rafinha
15 Helguera 5 Bordon
23 Miguel 20 Krsztajics
24 Moretti 2 Westermann
17 Joaquin 25 Bajramovic
6 Albelda 8 Ernst
3 M. Fernandes 13 Jones
21 D. Silva 17 Özli
10 Angulo 14 Asamoah
7 Villa 22 Kuranyi
Vezetőedző: Vezetőedző:
Ronald Koeman Mirko Slomka

A B CSOPORT ÁLLÁSA

1. Chelsea 4 2 2 0 5-2 +3 8
2. Rosenborg 4 2 1 1 5-3 +2 7
3. Schalke 04 4 1 1 2 2-3 -1 4
4. Valencia 4 1 0 3 2-6 -4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik