Ronald Koeman szerint innen nagyon nehezen áll fel a Valencia

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 13:04
A Bajnokok Ligájában a csoportkör negyedik fordulóját rendezik a héten. A B csoportban a Valencia kispadján kínos hazai vereséggel mutatkozott be az új szakvezető, a holland Ronald Koeman, aki ennek ellenére bízik még a továbbjutásban, míg a győztes Rosenborgnál teljes joggal érzik úgy, hogy nagy lépést tettek a nyolcaddöntő irányába. A Schalke nem akart megnyílni hazai pályán a Chelsea ellen, a német játékosok betartották edzőjük kérését, míg Avram Grant elégedett az egy ponttal és állítja, több jó meccs után becsúszhat egy-egy gyengébb is.
Jermaine Jones (Schalke, felül) védekezik keményen Didier Drogba (Chelsea, alul) ellen
Reuters
Jermaine Jones (Schalke, felül) védekezik keményen Didier Drogba (Chelsea, alul) ellen
Jermaine Jones (Schalke, felül) védekezik keményen Didier Drogba (Chelsea, alul) ellen
Reuters
Jermaine Jones (Schalke, felül) védekezik keményen Didier Drogba (Chelsea, alul) ellen

Az „állandó” BL-résztvevő, de a csoportbeli továbbjutást illetően általában lesajnált norvég Rosenborg oda-vissza 2-0-ra verte a Valenciát, amelyből főként a keddi spanyolországi siker a meglepő. A vendégektől Iversen duplázott, a 31., majd az 58. percben is betalált, miközben a hazaiak - soraikban olyan, amúgy gólerős játékosokkal, mint David Villa, Morientes, Joaquín, David Silva vagy éppen Vicente - eredménytelennek bizonyultak.

„Ez a vereség számunkra nagyon nehézzé teszi a továbbjutást, de még maradt esélyünk, semmi sem lehetetlen - tört ki a kincstári optimizmus a minden bizonnyal szebb premierről álmodó Ronald Koemanból. - A találkozó első 20-25 percében egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, de a bekapott gól után morálisan szétestünk. Ez a vereség egyértelműen mutatja, nincs jó formában a Valencia. A Rosenborg idegenbeli csapatként megmutatta már erejét korábban, amikor a Chelsea ellen játszottak döntetlent, nagyon nehéz ellenük játszani. Ez egy nagyon nehéz időszak játékosaim számára. Amikor ilyen „károkat szenved” egy csapat, soha nem egyszerű folytatni a munkát.”

„Nem a Valencia játszott rosszul, a Rosenborg volt jó - mondta Trond Henriksen, fölértékelve egyébként is megsüvegelendő idegenbeli győzelmüket -, a három pont nagyon fontos számunkra, hogy a BL-folytathassuk nemzetközi kupaszereplésünket. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arról tettem említést, hogy a győzelmet sem tartom elképzelhetetlenek. Nem akartam dicsekedni, hiszen valójában már a döntetlent is jó eredménynek tartottam volna. A hazaiak egy kicsit gyáván játszottak. Steffen Iversent sokat kritizáltam, de ha úgy játszik majd az elkövetkezendőkben, mint tette azt Valenciában, akkor elégedett lehetek vele.”

Megőrizte veretlenségét és a csoport élén maradt a Chelsea, amely a Schalke otthonában játszott gólnélküli döntetlent.

„Szenvedéllyel küzdöttünk - próbálta feledtetni a hétvégi, Cottbus elleni bajnokin elszenvedett vereséget a Schalke, mindenekelőtt edzője, Mirko Slomka -, de arra a kérdésre, hogy miért nem támadtunk intenzívebben, azt kell felelnem, mert ellenfelünk nagyon veszélyes kontrázó, mi pedig nem akartunk megnyílni.”

„Nem rossz az eredmény, bár nem játszottunk a legjobban - nyilatkozta Avram Grant. - Rövid idő alatt több jó mérkőzésen vagyunk túl, de van az úgy, hogy egyszer-egyszer nem tud egy csapat folyamatosan ugyanazon a szinten teljesíteni. Velünk ez most idegenben történt meg, egy olyan vendéglátó csapat ellen, amely hazai pályán nagyon jó játékra képes. Cech vádlisérülést szenvedett, kérdeztem a doktor, tudja-e folytatni a játékost, de nemleges választ kaptam. De helyettese, Cudicini beállt és jól játszott.”

EMLÉKEZTETŐ - BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT, 4. FORDULÓ


Helyszín: Valencia, Mestella Stadion
Játékvezető: Alon Yefet (izraeli)
Asszisztensek: Shmuel Shteif, Danny Krassikow (izraeliek)

VALENCIA ROSENBORG
13 Hildebrand 13 Hirschfeld
23 Miguel 4 Stoor
12 M. Caneira 26 Kvarme
15 Helguera 10 Riseth
24 Moretti 33 Dorsin
17 Joaquín 15 Skjelbred
6 Albelda 27 Sapara
3 M. Fernades 19 Tettey
21 D. Silva 14 Iversen
7 Villa 20 A. Traoré
9 Morientes 7 Y. Koné
Vezetőedző: Vezetőedző:
Ronald Koeman Trond Henriksen

Gólszerző: Iversen (31., 58.)
Csere: Morientes helyett Vicente (46.), Jouaquin helyett Zsigics (63.), Moretti helyett Angulo (63.) ill. Skjelbred helyett Storflor (80.), Sapara helyett Ya (84.)
Sárga lap: Angulo (72.)

EMLÉKEZTETŐ - BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT, 4. FORDULÓ


Helyszín: Gelsenkirchen, Veltins Arena
Játékvezető: Massimo Busacca (svájci)
Asszisztensek: Francesco Buragina, Stéphane Cuhat (svájciak)

SCHALKE CHELSEA
1 Neuer 1 P. Cech
18 Rafinha 35 Belletti
5 Bordon 6 Ricardo Carvalho
20 Krsztajics 33 Alex
2 Westermann 18 Bridge
13 Jones 5 Essien
25 Bajramovics 4 Makelele
14 Asamoah 8 Lampard
10 Rakitic 10 J. Cole
17 Özil 15 Malouda
9 Larsen 11 Drogba
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mirko Slomka Avram Grant

Csere: Özil helyett Lövenkrands (60.) ill. Cech helyett Cudicini (46.), Bellettii helyett Mikel (64.), Malouda helyett Wright-Phillips (78.)
Sárga lap: Essien (84.), Rakitic (85.)

AZ ÁLLÁS:
1. Chelsea 4 2 2 0 5-2 +3 8
2. Rosenborg 4 2 1 1 5-3 +2 7
3. Schalke 04 4 1 1 2 2-3 -1 4
4. Valencia 4 1 0 3 2-6 -4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik