A Steffen Iversen elrontotta Ronald Koeman bemutatkozását

Vágólapra másolva!
2007.11.06. 23:01
Spanyolországban is legyőzte a Rosenborg labdarúgócsapata a Valencia együttesét a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, a B csoportban. A norvég együttes mindkét találatát Steffen Iversen szerezte, a csatár ezzel elrontotta Ronald Koeman bemutatkozását a valenciai kispadon. A Chelsea gólnélküli döntetlent játszott a Schalke otthonában, azonban ez az egy pont is elegendő volt a londoniaknak, hogy továbbra is a kvartett élén maradjanak.
Steffen Iversen (jobbra) elrontotta Roland Koeman bemutatkozását
Reuters
Steffen Iversen (jobbra) elrontotta Roland Koeman bemutatkozását
Steffen Iversen (jobbra) elrontotta Roland Koeman bemutatkozását
Reuters
Steffen Iversen (jobbra) elrontotta Roland Koeman bemutatkozását

VALENCIA - ROSENBORG
A Rosenborg elleni mérkőzésen mutatkozott be Ronald Koeman, a Valencia új vezetőedzője a spanyol együttes kispadján. A holland trénert a múlt héten szerződtette a hazai csapat. A valenciai játékosoknak volt mit törleszteniük a norvégokkal szemben, hiszen két héttel ezelőtt a Rosenborg 2-0-ra legyőzte a La Liga előző szezonjának negyedik helyezettjét.

Az első félórában egyik csapat sem talált a másik kapujába. A harmincegyedik percben viszont megtört a gólcsend, de meglepetésre nem a hazaiak szerezték meg a vezetést. Ekkor Sapara passzolt Iversenhez, aki a lefordult őrzőjéről és laposan úgy lőtt Hildebrand kapujába, hogy a labda a jobb kapufáról pattant a hálóba.

A szünet után nemhogy beállt volna védekezni a norvég együttes, ellenkezőleg tett. A második játékrész tizenharmadik percében Dorsin jobb oldali szöglete után újra Iversen vált újra főszereplővé, és négy méterről fejelt a spanyolok kapujába.

A továbbiakban hiába próbálkozott a Valencia, még szépíteni sem tudott, így egyre távolabb kerül a továbbjutástól, a Rosenborg pedig két hét alatt a B csoport egyik esélyesévé lépett elő.

SCHALKE - CHELSEA

Gelsenkirchenben az első játékrészben nem találtak a hálóba a csapatok. Igaz a labdabirtoklás aránya közel egyenlő volt, azonban a német csapat aktívabbnak tűnt a szünetig.

Mirko Slomka csapata az első játékrészben tízszer próbálta bevenni az angolok kapuját, valamint öt szögletet rúghatott, igaz a londoniak sem játszottak alárendelt szerepet, hiszen hatszor lőttek Neuer kapuja felé.

A szünetben cserélnie kellett Avram Grantnak, a Chelsea trénerének, hiszen Petr Cech, a vendégek kapusa megsérült, így őt Carlo Cudicini váltotta.

A szünet után is a hazaiak tűntek aktívabbnak, sőt a hetvenharmadik percben Rafinha majdnem megszerezte a három pontot jelentő találatot is a Schalkénak, ekkor a középpályás a jobb oldalról adott volna középre, azonban a labda lecsúszott a lábáról, majd a felső lécen csattant.

Gól azonban a továbbiakban sem született azonban ez is bőven elegendő volt az angol csapatnak, hogy továbbra is megtartsa a vezető helyét a B csoportban.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 4. FORDULÓ, B CSOPORT


A KEZDŐCSAPATOK
VALENCIA ROSENBORG
13 Hildebrand 13 Hirschfeld
23 Miguel 4 Stoor
12 M. Caneira 26 Kvarme
15 Helguera 10 Riseth
24 Moretti 33 Dorsin
17 Joaquín 15 Skjelbred
6 Albelda 27 Sapara
3 M. Fernades 19 Tettey
21 D. Silva 14 Iversen
7 Villa 20 A. Traoré
9 Morientes 7 Y. Koné
Vezetőedző: Vezetőedző:
Ronald Koeman Trond Henriksen

Gólszerző(k): Iversen (31., 58.)
Csere: Morientes helyett Vicente (46.), Jouaquin helyett Zsigics (63.), Moretti helyett Angulo (63.) ill. Skjelbred helyett Storflor (80.), Sapara helyett Ya (84.)
Sárga lap: Angulo (72.)


A KEZDŐCSAPATOK
SCHALKE CHELSEA
1 Neuer 1 P. Cech
18 Rafinha 35 Belletti
5 Bordon 6 Ricardo Carvalho
20 Krsztajics 33 Alex
2 Westermann 18 Bridge
13 Jones 5 Essien
25 Bajramovics 4 Makelele
14 Asamoah 8 Lampard
10 Rakitic 10 J. Cole
17 Özil 15 Malouda
9 Larsen 11 Drogba
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mirko Slomka Avram Grant

Csere: Özil helyett Lövenkrands (60.) ill. Cech helyett Cudicini (46.), Bellettii helyett Mikel (64.), Malouda helyett Wright-Phillips (78.)
Sárga lap: Essien (84.), Rakitic (85.)

A B CSOPORT

1. Chelsea 4 2 2 0 5-2 +3 8
2. Rosenborg 4 2 1 1 5-3 +2 7
3. Schalke 04 4 1 1 2 2-3 -1 4
4. Valencia 4 1 0 3 2-6 -4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik