Luis Figo századszor játszik az első számú európai kupasorozatban

Vágólapra másolva!
2007.10.23. 13:06
Legutóbbi kilenc idegenbeli mérkőzéséből csak egyet sikerült megnyernie a labdarúgó Bajnokok Ligájában az olasz bajnok Internazionalénak, amely kedden, magyar idő szerint 18:30-kor Moszkvában, a CSZKA otthonában javíthat a mérlegén a G csoport 3. fordulójában. A két együttes először találkozik egymással. A milánóiaknál a 100. BL-meccsén léphet pályára a portugál Luis Figo. A másik mérkőzésen a holland PSV az éllovas, török Fenerbahcét fogadja.
Luis Figo (balra) bizonyára szeretné győzelemmel megünnepelni a 100. BL-fellépését
Luis Figo (balra) bizonyára szeretné győzelemmel megünnepelni a 100. BL-fellépését
Luis Figo (balra) bizonyára szeretné győzelemmel megünnepelni a 100. BL-fellépését
Luis Figo (balra) bizonyára szeretné győzelemmel megünnepelni a 100. BL-fellépését

Jubilálhat Luis Figo a Bajnokok Ligájában: az Internazionale kiváló portugál szélsője a moszkvai Dinamo Stadionban 100. alkalommal játszhat a legrangosabb kontinentális kupasorozatban.

„Azt hiszem, ez lesz labdarúgó-pályafutásom utolsó éve – mondta a meccs előtt a 2000. év aranylabdása. – Úgy gondolom, a karrierem utolsó pillanatait ki kell élveznem, amennyire csak lehet.”

Figónál csak három korábbi csapattársa, Raúl Gonzalez (110), Roberto Carlos (109) és David Beckham (103), valamint Paolo Maldini (105) és Oliver Kahn (103) lépett pályára többször a BL-ben (BEK-ben).

Roberto Mancini, a kék-feketék vezetőedző nem számít könnyű mérkőzésre a G csoport sereghajtójának otthonában.

„Nagyon nehéz ellenféllel játszunk, igen kemény meccs lesz – fogalmazott a szakember. – Riválisunknak van két kivételes képességű hátvédje, akikkel a csatárainknak sok gondja lesz. Nagyon óvatosnak kell lennünk.”

„Ez a találkozó alapvetően fontos nekünk, de így van ez minden Bajnokok Ligája-mérkőzéssel, hiszen ezek – ellentétben a bajnoki öszecsapásokkal – kivétel nélkül döntő jelentőségűek lehetnek. Remélem, hogy kedden azt az Intert láthatjuk, amelyet a legutóbbi néhány meccsen is láthattunk.”

A CSZKA edzője, Valerij Gazzajev kijelentette: a győzelem az orosz csapat célja.

A féléves kihagyás után a moszkvaiak soraiba visszatérő brazil Daniel Carvalho szintén bátran nyilatkozott.

„Persze, hogy erős csapat az Inter. De az Arsenal, amely ellen a legutóbbi idényben hatból négy pontot megszereztünk, talán gyengébb?” – kérdezett vissza a hétvégén gólpasszt adó középpályás.

Az Internazionaléban még nem játszhat Marco Materazzi, míg a lázból felépülő Zlatan Ibrahimovic visszatérhet Hernan Crespo mellé a kezdő tizenegybe.

Letöltötte az előző szezonból áthozott eltiltását Ivan Cordoba is, míg Nicolas Burdissónak még négy meccset kell kihagynia, miután hat találkozóra tiltották el az emlékezetes, Valencia elleni verekedés után.

Az Inter tavaly egyszer járt Moszkvában, akkor 1-0-ra győzött a Szpartak ellen. Összességében az olasz bajnok az orosz csapatok elleni legutóbbi tíz mérkőzése közül csak egyet veszített el.

Az eindhoveni Philips-stadionban a PSV a csoport élén álló Fenerbahcét fogadja.

A két együttes eddigi négy összecsapása közül kettőt a holland, kettőt a török gárda nyert meg. Ugyanakkor a PSV mind a hat korábbi, török együttesek elleni hazai meccsét megnyerte, méghozzá 18-3-as gólkülönbséggel.

Ronald Koeman, a hazai vezetőedzője ennek ellenére érthetően tart a törököktől, akikről így nyilatkozott:

„Jobb csapat, mint a Galatasaray, amellyel a legutóbbi idényben találkoztunk. Az Inter ellen láthatták, hogy nagyszerű együttesről van szó. Ugyanakkor tudjuk, mit kell tennünk, hogy elfogadható eredményt érjünk el ellene.”

A Fenernek érzékeny veszteséget jelent, hogy a korábbi PSV-játékosra, a szeb Mateja Kezsmanra nem számíthat. Visszatérhet viszont a gárda ghánia középpályása, Stephen Appiah.

A törökök edzője, a brazil Zico elmondta, csapata képes arra, hogy elhozza a három pontot Eindhoven.

„Tiszteljük a PSV-t, de egyetlen célunk van, hogy megnyerjüük ezt a mérkőzést. Győzelemmel akarunk visszatérni Törökországba.”

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA, G CSOPORT, 3. FORDULÓ


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
CSZKA MOSZKVA INTERNAZIONALE
1 Mandrikin 12 Julio Cesar
24 V. Berezuckij 4 J. Zanetti
4 Ignasevics 2 Cordoba
6 A. Berezuckij 25 Samuel
7 Daniel Carvalho 6 Maxwell
25 Rahimic 5 Sztankovics
17 Krasic 14 Vieira
20 Dudu 19 Cambiasso
18 Zsirkov 7 Figo
9 Vagner Love 8 Crespo
10 Jo 8 Ibrahimovic
Vezetőedző: Vezetőedző:
Valerij Gazzajev Roberto Mancini


A KEZDŐCSAPATOK
PSV EINDHOVEN FENERBAHCE
1 Gomes 1 Volkan
2 Kromkamp 19 Onder
18 Addo 36 Edu
3 Salcido 2 Lugano
5 Zonneveld 3 Roberto Carlos
8 Mendez 99 Deivid
6 Simons 15 M. Aurelio
28 Bakkal 24 Deniz
11 Perez 6 Vederson
17 Farfan 20 Alex
9 Lazovics 23 Semith
Vezetőedző: Vezetőedző:
Ronald Koeman Zico
---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik