Drogba és Cole összehozott két gólt, ezekkel fordított a Chelsea

Vágólapra másolva!
2007.10.03. 22:37
Bravúros győzelmet aratott a Chelsea a Valencia otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. fordulójában, a B csoport rangadóján. A londoni kékeknek az edzőváltás, a gyenge bajnoki szereplés és a Rosenborg elleni, hazai döntetlen után nagyon nagy szükségük volt erre a 2-1-es sikerre. A Valencia már a 9. percben megszerezte a vezetést David Villa révén, de Joe Cole a 21. percben egyenlített, majd a 71. percben Didier Drogba megszerezte a győzelmet jelentő gólt is. A Schalke Jones és Kevin Kuranyi találatával elhozta a három pontot a Rosenborg otthonából (0-2).
Nagy a küzdelem a Valencia védői és a Chelsea csatárai között. A legmagasabbra itt Helguera ugrott, balra Drogba, majd Raul Albiol és Malouda
REUTERS/Heino Kalis
Nagy a küzdelem a Valencia védői és a Chelsea csatárai között. A legmagasabbra itt Helguera ugrott, balra Drogba, majd Raul Albiol és Malouda
Nagy a küzdelem a Valencia védői és a Chelsea csatárai között. A legmagasabbra itt Helguera ugrott, balra Drogba, majd Raul Albiol és Malouda
REUTERS/Heino Kalis
Nagy a küzdelem a Valencia védői és a Chelsea csatárai között. A legmagasabbra itt Helguera ugrott, balra Drogba, majd Raul Albiol és Malouda

A kvartett rangadóját a valenciai Mestalla-stadionban játszották: a találkozó elején a hazaiak agresszív letámadással próbáltak zavart okozni, és a taktika gyorsan eredményt hozott. Igaz, ehhez kellett a Chelsea védelem hatalmas hibája: Varvalho felszabadítása Essienről éppen Villa elé került, a villámgyors csatár pedig biztosan lőtt a kimozduló Cech alatt a kapuba.

Néhány percig úgy tűnt, a Valencia „meglovagolhatja” a gól- és lélektani előnyt, de a hazai szurkolóknak csalatkozniuk kellett. A spanyol gárda ugyanis kissé érthetetlenül visszavett a tempóból, a londoniak pedig fokozatosan magukhoz tértek. Az egyenlítés azonban így is meglepetésként hatott: Malouda a bal oldalról az alapvonal közeléből passzolt középre, Hildebrand nem érte el a labdát, amely végül Morettiról került a hálóba.

Reméltük, a gól felpörgeti a játékot, de éppen az ellenkezője történt. A két csapat a mezőnyben hadakozott, de a sok hiba miatt egyik kapu sem forgott veszélyben. A hajrában Drogba kétszer is kisebb sérülést szenvedett, de a pályán maradt.

A második játékrész sokáig helyzet nélkül zajlott, igaz a harcos mezőnyjátékot kedvelő drukkerek elégedettek lehettek…A 69. percben azonban fordult a kocka: J. Cole szerzett labdát, majd remek keresztlabdával ugratta ki Drogbát, aki könnyedén lefutotta Albiolt és 13 méterről a hálóba talált.

Ezután a Valenciának ki kellett támadnia, hiszen hazai pályán nem akarhatott vereséget szenvedni. A hazaiak neki is rugaszkodtak a feladatnak, de sok elképzelést nem láthattunk játékukban. Becsülettel mentek előre, ívelgettek a hórihorgas Zsigics irányába, de különösebb veszély nélkül.

A végén már idegesen játszottak a valenciaiak, de nem tudták ledolgozni hátrányukat. A Chelsea megérdemelten szereztek három pontot.

A csoport másik találkozóján a Londonban Jose Mourinho bukását okozó 1-1-es döntetlent elérő Rosenborg fogadta a nyitó körben hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedő Schalkét. A német csapat számított esélyesebbnek, ennek megfelelően többet is veszélyeztetett a szünetig, de eredménytelenül.

A fordulás után a 62. percben Jermaine Jones betalált, biztosan értékesítette Rakitic remek emelését, vezetett a vendéggárda. A norvég együttes egyenlíteni próbált, de a nagyobb tudású Schalke megőrizte előnyét a hajráig, majd Kuranyi be is biztosította a győzelmet.

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT


A KEZDŐCSAPATOK:
13 Hildebrand 1 Cech
23 Miguel 20 Ferreira
4 Albiol 26 Terry
15 Helguera 6 Carvalho
24 Moretti 3 A. Cole
6 Albelda 4 Makelele
5 Marchena 12 Mikel
17 Joaquin 5 Essien
21 Silva 10 J. Cole
9 Morientes 15 Malouda
7 Villa 11 Drogba
Vezetőedző: Vezetőedző:
Quique Sanchez Flores Avram Grant

Gólszerző(k): Villa (9.), J. Cole (22.), Drogba (71.)
Cserék: Morientes helyett Zsigics (69.), Albelda helyett Baraja (74.), Essien helyett Sidwell (84.), Malouda helyett Kalou (85.), Joaquin helyett Arizmendi (89.), Mikel helyett Alex (89.)
Sárga lap: Marchena (79.), Alex (88.)


A KEZDŐCSAPATOK:
13 Hirschfeld 1 Neuer
2 Koppinen 18 Rafinha
5 Basma 2 Westermann
6 Strand 5 Bordon
10 Riseth 23 Höwedes
14 Iversen 8 Ernst
15 Skjellbred 13 Jones
19 Tettey 25 Bajramovic
20 Traoré 10 Rakitic
27 Sapara 22 Kuranyi
33 Dorsin 11 Lövenkrands
Vezetőedző: Vezetőedző:
Knut Torum Mirko Slomka

Gólszerző(k): Jones (62.), Kuranyi (89.)
Cserék: Lövenkarnds helyett Asamoah (64.), Rakitic helyett Grossmüller (75.), Dorsin helyenn Ya (79.), Jones helyett Varela (84.)
Sárga lap:Rafinha (17.), Sapara (41.), Riseth (43.), Jones (69.)

A B CSOPORT ÁLLÁSA

1. Chelsea 2 1 1 0 3-2 +1 4
2. Schalke 04 2 1 0 1 2-1 +1 3
3. Valencia 2 1 0 1 2-2 0 3
4. Rosenborg 2 0 1 1 1-3 -2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik