Real Madrid: az atomfutballhoz többre van szükség a középpályán

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 09:34
Vegyes érzésekkel emlékezhetnek a Real Madrid szurkolói a királyi gárda Werder Bremen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésére, mert a kötelező győzelem ellenére azért látszik, hogy még nem működik kifogástalanul a Bernd Schuster által kitalált, kétségtelenül modern és látványos játék. Ugyanakkor az, amivel a blancók próbálkoznak a pályán, szép reményekre jogosítja fel őket.
Raúl (jobbra) és Van Nistelrooy (középen) remek párost alkotott, érzik egymást a pályán
REUTERS/Victor Fraile
Raúl (jobbra) és Van Nistelrooy (középen) remek párost alkotott, érzik egymást a pályán
Raúl (jobbra) és Van Nistelrooy (középen) remek párost alkotott, érzik egymást a pályán
REUTERS/Victor Fraile
Raúl (jobbra) és Van Nistelrooy (középen) remek párost alkotott, érzik egymást a pályán

A játékrendszer, amelyet a Real Madrid új vezetőedzője, Bernd Schuster elképzelt, atomfutballt eredményezhet, amennyiben a szakvezető elképzeléseit a játékosai tökéletesen megvalósítják majd.

A villámgyors passzokkal, rengeteg mozgással operáló spanyol együttes stílusa ezt a lehetőséget éreztette a szemlélővel kedden este, a Werder Bremen ellen.

Remekelt a királyiak csatárkettőse, Raúl és Ruud van Nistelrooy, utóbbi a 74. percben lőtt góljával eldöntötte a meccset, és megszerezte önmaga 50. találatát a Bajnokok Ligájában. A Madrid első gólját fejelő Raúl 57. alkalommal volt eredményes, és megerősítette első helyét az örönrangsorban.

Ami Van Nistelrooyt illeti, a gólját megelőzően több ziccert hagyott ki azért, mert gólhelyzetben nem cselekedett elég gyorsan, de aztán rájött, hogy ha azonnal ellövi a labdát, azzal többre megy.

Egyébként érdekes, hogy Raúl góljánál a hollandé volt a passz, Van Nistelrooy találatánál pedig éppen fordítva működött az összjáték.

A Real 300. európai kupameccsén a csapat motorja, Guti ezúttal adós maradt az igazán jó játékkal. Voltak remek megoldásai, passzai többször gólt is eredményezhettek volna, összességében azonban tőle több kell, hogy a kilencszeres BL (BEK) -győztes együttes valódi atomfutballt játsszon.

Fejlődni fog, fejlődnie kell még Gagónak is, aki bár rengeteget futott, „előszűrő” létére sokszor csak díszkíséretet tudott adni a brémai középpályásoknak és csatároknak. Persze lehet, hogy Diarra ezt a feladatot jobban meg tudja oldani egyelőre.

Az, hogy a Madrid nem volt képes jobban rákényszeríteni akaratát a tartalékos Werderre, főként a középpályás-során múlott: a (Diarra) Gago, Guti, Higuaín (Robinho) és Sneijder alkotta alakzat lesz még ennél jobb is.

A kis brazil, Marcelo nagyszerűen játszott, Schuster máris megtalálta Roberto Carlos utódját. Sergio Ramos a tőle megszokott módon most is nagyon-nagyon hasznos volt, s egy-két hibája ellenére a támadásokból is kivette a részét.

Megbízhatóan működött a Cannavaro, Metzelder belső védő kettős is, bár az olasz még mindig nem ugyanaz, akit a tavalyi világbajnokságon láttunk.

A 69. percben becserélt Robinho friss lendületet hozott a jobb szélen, Drenthe és a Realban most bemutatkozó Robben azonban – talán időhiány miatt – nem tudta letenni a névjegyét.

„Keményen meg kellett dolgoznunk ezért a győzelemért – mondta a meccs után az Antena 3 televíziónak Raúl. – Jól játszottunk, helyzeteket teremtettünk, de azokat be is kell rúgnunk.”

„Voltak remek pillanataink, jó színvonalon tettük a dolgunkat, azonban úgy gondolom, megy ez majd még jobban is nekünk.”

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJ


REAL MADRID WERDER BREMEN
1 Casillas 1 Wiese
4 Sergio Ramos 2 Pasanen
5 Cannavaro 29 Mertesacker
21 Metzelder 4 Naldo
12 Marcelo 13 Tosics
8 Gago 7 Vranjes
20 Higuain 6 Baumann
14 Guti 20 D. Jensen
23 Sneijder 10 Diego
7 Raúl 18 Sanogo
17 Van Nistelrooy 9 Rosenberg
Vezetőedző: Vezetőedző:
Bernd Schuster Thomas Schaaf

Gólszerzők: Raúl (16.), Sanogo (17.), Van Nistelrooy (74.)
Csere: Rosenberg h. Hugo Almeida (69.), Higuain h. Robinho (69.), Guti h. Drenthe (77.), Raúl h. Robben (84.)
Sárga lap: Vranjes (72.), Van Nistelrooy (88.), Diego (90+2.)

OLIMPIAKOSZ LAZIO
71 Nikopolidisz 32 Ballotta
3 Domi 8 Zauri
14 Zewlakow 25 Cribari
18 Ancasz 2 Stendardo
2 Pacazoglu 29 De Silvestri
6 Sztoltidisz 68 Manfredini
28 Ledesma 24 Ledesma
35 Torosszidisz 26 Mudingayi
11 Djordjevics 11 Mauri
7 Galletti 18 Rocchi
32 Lua-Lua 19 Pandev
Vezetőedző: Vezetőedző:
Panagiotisz Lemonisz Delio Rossi

Gólszerző: Galletti (55.), Zauri (77.)
Csere: Mauri h. Mutarelli (61.), Manfredini h. Del Nero (70.), Pacazoglu h. Kovacsevics (80.), De Silvestri h. Scaloni (81.)
Sárga lap: Pacazoglu (6.), Stendardo (32.), Mutarelli (73.), Zauri (90.)

VIDEÓ – ÖSSZEFOGLALÓ A REAL MADRID ţ WERDER BREMEN MÉRKŐZÉSRŐL (2-1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik