A Madrid győzelemre készül a Calderon-féle forradalom jegyében

Vágólapra másolva!
2007.09.18. 10:51
Parádésan kezdte a spanyol bajnokságot a Real Madrid labdarúgócsapata, amelytől most a szurkolói azt várják, hogy a nemzetközi kupaporondon is hasonlóan lenyűgöző rajtot vegyen. A királyi gárda a Bajnokok Ligájában kedden este a Werder Brement fogadja a Bernabeu-stadionban a C csoport első fordulójában. A meccsen Ruud van Nistelrooy megszerezheti 50. gólját a BL-ben. A másik találkozón a görög Olympiakosz az olasz Laziót fogadja.
Ruud van Nistelrooy (elöl) mérföldkőhöz érkezhet a Werder ellen
Reuters (archív)
Ruud van Nistelrooy (elöl) mérföldkőhöz érkezhet a Werder ellen
Ruud van Nistelrooy (elöl) mérföldkőhöz érkezhet a Werder ellen
Reuters (archív)
Ruud van Nistelrooy (elöl) mérföldkőhöz érkezhet a Werder ellen

Bernd Schuster, a Real Madrid német vezetőedzője a Bild am Sonntagnak című lapnak adott interjújában elmondta: elsődleges céljuk, hogy mihamarabb összgyűjtsék a 16 közé jutáshoz szükséges pontokat.

Bár a Werder a hétvégén csúnya, 3-0-s vereséget szenvedett Dortmundban, Schuster szerint nem lesz sima ügy legyőzni a brémaiakat.

„Ilyet felelőtlenség lenne kijelenteni – szögezte le a szakember. – A sérült Torsten Frings, Tim Borowski vagy éppen Clemens Fritz hiányát szemmel láthatóan megérzi a Werder, de még véletlenül se gondolja senki, hogy félvállról vesszük ezt az összecsapást.”

Fabio Cannavaro, a spanyolok világbajnok, aranylabdás olasz védője a klub hivatalos weboldalán kijelentette: ugyanúgy akarják kezdeni a BL-idényt, mint a bajnokságot, azaz győzelemmel.

„A szezon rajtja előtt nagyon sok bírálatot kapott a Real Madrid, azt mondták, nem játszunk jól, nem vagyunk jó csapat. Úgy érzem, jó játékunkkal és a mostani sorozatunkkal megadtuk a választ a kritikusoknak.”

„Olyan csapat a miénk, amely nehéz pillanatokat okoz majd bárkinek, akivel szembe kerül” – tette hozzá Cannavaro.

A Real Madriddal kapcsolatos hír, hogy Ramon Calderon elnök kijelentette: a „galaktikus” korszaknak vége. (Ha még valaki nem vette volna észre.)

„A szemünkre vetettük, hogy most nem igazoltunk galaktikusokat – kezdte Calderon. – Nos, ezzel a kultusszal le akartunk számolni, mert nagy károkat okozott a klubnak. Néhány játékosnak privilégiumai voltak, és ez vitákat váltott ki.”

„Nem egyszerűen átalakítást hajtottunk végre, hanem forradalmat – folytatta. – Azzal is vádoltak, hogy túl sokat költünk, de megtehettünk, mert volt rá elég pénzünk. Amikor Zidane-t leigazolták (az előző vezetés), a keret 54 százalékát költötték el egy emberre. Mi a rendelkezésre álló összegnek a harminc százalékát huszonnégy éves és ennél fiatalabb játékosok vásárlására fordítottuk.”

Az elnök még hozzátette: Bernd Schuster szerződtetése nem csak edzőváltás volt, hanem egy projekt része.

„Jelenleg egy új Európa-verő együttest építünk, nem pedig nagy nevekből álló egyveleget.”

A Realnál várhatóan helyet kaphat a kezdőcsapatban a sérüléséből felépült Ruud van Nistelrooy, aki így megszerezheti az 50. gólját a Bajnokok Ligájában (most 49-nél jár).

A királyi gárda az előző két szezonban vereséggel kezdte a BL-idényt, de az új korszak kezdetének víziójához ezúttal csak a győzelem illene.

A csapatból Gabriel Heinze sérült, őt Royston Drenthe pótolhatja, a térdét fájlaló Arjen Robben bemutatkozása nem valószínű, és Pepe sem épült fel combhúzódásából.

Végül még egy érdekesség: a kedd esti lesz a Real Madrid 300. mérkőzése az európai kupákban.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik