Az UEFA elutasította a franciák óvását, magyarázkodhat a Lille

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.02.23. 19:49
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította a Lille óvását. A franciák az angol Manchester United elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzését szerették volna újrajátszani, mondván: Ryan Giggs a 83. percben érvénytelen körülmények között talált szabadrúgásból a hálójukba.
A franciák hiába óvtak, most majd ők magyarázkodhatnak
Reuters
A franciák hiába óvtak, most majd ők magyarázkodhatnak
A franciák hiába óvtak, most majd ők magyarázkodhatnak
Reuters
A franciák hiába óvtak, most majd ők magyarázkodhatnak

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Miközben a hazai kapus, Sylva még a sorfalat rendezgette, a rutinos Giggs gyorsan elvégezte a szabadrúgást, amely egyben el is döntötte a találkozót.

A franciák azért reklamáltak, mert szerintük a játékvezető előtte jelezte, hogy a szabadrúgást csak sípszót követően lehet elvégezni. Az angolok walesi sztárja azonban a sípszó előtt rúgta el a labdát.

A Lille csapata, sérelmezve a játékvezetői döntést, egy rövid időre testületileg le is vonult a pályáról, de aztán visszajöttek és befejezték a mérkőzést.

Michel Seydoux, a Lille elnöke még azt is kilátásba helyezte, hogy egyenesen Michel Platinihez fordul, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség nemrég megválasztott főnöke védje meg a „gyönyörű játékot”, s a kis klubokat.

„A televíziós felvételeket megnézve és a hivatalos játékvezetői jelentést tanulmányozva megállapítást nyert – áll az UEFA által kiadott hivatalos közleményben -, hogy a játékvezető (a holland Eric Bramhaar) a szabályoknak megfelelően járt el, nem követett el technikai hibát. A gól tehát szabályos körülmények között született. A fegyelmi bizottság ezúttal hivatalból kezdeményez vizsgálatot annak kapcsán, hogy a Lille játékosai a gólt követően rövid időre levonultak a pályáról.”

A Manchester az idegenbeli 1-0-s győzelemnek köszönhetően szinte már a negyeddöntőben érezheti magát.

A mérkőzésnek kellemetlen visszhangot adott - a fentebb taglalt Lille óváson túl -, hogy rendezői figyelmetlenség miatt a vendégszurkolók szektora túlzsúfolt lett. Több angol drukker sérülést szenvedett a tömegben, illetve a kerítést átmászva a pályán keresett menedéket, ott viszont a mérkőzés biztosításával foglalkozó rendőrökkel találták szembe magukat, akik nem bántak velük kesztyűs kézzel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik