Jose Mourinho elégedett, Seva csúcsközelben

Vágólapra másolva!
2006.12.06. 11:45
Jose Mourinho vezetőedző a tőle már megszokott, önbizalomtól duzzadó értékelést adott a Chelsea kedd esti Bajnokok Ligája-mérkőzéséről, s külön dicsérte a második találatot szerző Shaun-Wright Phillips játékát. Az első gólt rúgó Andrij Sevcsenko először volt eredményes európai kupamérkőzésen új klubja színeiben, s ezzel még jobban megközelítette az örökranglistát vezető Gerd Müllert.
Andrij Sevcsenko betalált, öt gólra jár a csúcsbeállítástól
Reuters
Andrij Sevcsenko betalált, öt gólra jár a csúcsbeállítástól
Andrij Sevcsenko betalált, öt gólra jár a csúcsbeállítástól
Reuters
Andrij Sevcsenko betalált, öt gólra jár a csúcsbeállítástól

„Rendben volt a Levszki játéka, mert küzdelemre késztetett bennünket. Így olyan játékosokat is kipróbálhattam, akiknek mérkőzéshiányuk van” – mondta a portugál tréner a 2-0-s hazai győzelemmel zárult találkozót követően.

Jose Mourinho kijelentette, örül annak, hogy csoportelső lett a csapata.

„Némi segítséget jelent majd, hogy a következő fordulóban hazai pályán játszhatjuk a visszavágót. Kemény lesz, még ha nem is találhatunk a Barcelonával vagy az angol csapatokkal. De ellenfelünk lehet a Real Madrid, a Roma vagy az Internazionale” – jegyezte meg a sikeredző.

A Kékek portugál szakmai főnöke a bolgárok elleni összecsapásra visszatérve azt is elmondta, magabiztos sikert aratott az angol bajnok.

„Már a kezdés előtt tudtuk, hogy egy győzelemre vagyunk a csoportelsőségtől, majd a szünetben jött a hír, hogy a Barcelona 2-0-ra vezet. Ekkor már az egy pont is elegendő volt. Ekkor 1-0-ra vezettünk, s emiatt játékosaim nem adtak ki mindent magukból, hiszen fontos és nagy hónap áll előttünk. Én sem kértem, hogy nyújtsák a maximumot. A mérkőzés amúgy is könnyű volt, mintha barátságos találkozót játszottunk volna” – jelentette ki Mourinho.

Shaun-Wright Phillips beállt és betalált
Reuters
Shaun-Wright Phillips beállt és betalált
A tréner kitért Shaun-Wright Phillips személyére is: a 25 éves angol válogatott középpályás a 68. percben váltotta Arjen Robbent, majd negyedórával később megadásra késztette a Levszki kapusát.

„Azt akarom, hogy a klubnál maradjon. Tudom, hogy a keretünket minőségi futballisták alkotják, de számszerűleg kevesen vagyunk. Nem veszíthetünk el senkit, hiszen 19 bevethető mezőnyjátékossal rendelkezünk négy sorozatra. Mindenkire szükségem van” – mondta a Kékek vezetőedzője, utalva arra, hogy a kevés játéklehetőség miatt Wright-Phillips a távozás gondolatával foglalkozik, s kérője is akad, a West Ham United tárk karokkal fogadná.

A Chelsea első gólját Andrij Sevcsenko rúgta, így először ünnepelhet BL-találatot nyári átigazolása óta. Az ukrán fenomén 57. találatát szerezte európai kupameccsen, így már „csak” ötször eredményesnek lennie ahhoz, hogy beérje Gerd Müllert.

EMLÉKEZTETŐ
LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 6. FORDULÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik