Arsenal, Porto: kéz a kézben tovább

Vágólapra másolva!
2006.12.06. 23:23
Az eddig pont nélkül álló Hamburg csapata a második félidei jó hajrájának köszönhetően 3-2-re legyőzte a CSZKA Moszkvát a Bajnokok Ligája G csoportjának utolsó, 6. fordulójában, így az oroszok csak az UEFA-kupában folytathatják. Csoportelső lett az Arsenal, második a Porto, miután utóbbi két együttes 0-0-s döntetlent játszott a portugálok otthonában.
Arsene Wenger (jobbra), az Arsenal és Manuel Ferreira, a Porto szakvezetője nagyon szeretik egymást
Reuters
Arsene Wenger (jobbra), az Arsenal és Manuel Ferreira, a Porto szakvezetője nagyon szeretik egymást
Arsene Wenger (jobbra), az Arsenal és Manuel Ferreira, a Porto szakvezetője nagyon szeretik egymást
Reuters
Arsene Wenger (jobbra), az Arsenal és Manuel Ferreira, a Porto szakvezetője nagyon szeretik egymást

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 6. CSOPORT

G CSOPORT:
PORTO – ARSENAL 0-0
Porto, vezette: Markus Merk (német)
PORTO: Helton - Bosingwa, Pepe, Bruno Alves, Fucile - Lucho González, Paulo Assuncao, Raul Meireles (Ibson, 86.) - Lisandro Lopez, Quaresma - Hélder Postiga (Bruno Moraes, 81.).
ARSENAL: Lehmann - Eboue, Toure, Djourou, Clichy - Hleb, Gilberto Silva, Fabragas, Flamini, Ljungberg – Adebayor (Van Persie, 79.).
HAMBURG – CSZKA MOSZKVA 3-2 (1-1)
Hamburg, vezette: Stefano Farina (olasz)
HAMBURG: Wächter – Mahdavikia, Reinhardt, Mathijsen, Atouba (Feilhaber, 69.) – Jarolim (Sanogo, 83.), Laas, Van der Vaart, Trochowski – Ljuboja (Guerrero, 75.), Berisha.
CSZKA MOSZKVA: Akinfejev - V. Berezuckij, Semberas, A Berezuckij - Kraszics, Taranov (Odiah, 77., Kocsubej, 86.), Aldonyin, Zsirkov – Dudu (Grigorjev, 9.) - Olic, D. Carvalho.
Gólszerző: Berisha (28.), Van der Vaart (84.), Sanogo (89.), ill. Olic (23.), Zsirkov (65.)
Sárga lap: Dudu (31.- a kispadról), V. Berezuckij (82.) ill. Atouba (49.)
Kiállítás: Atouba (69. – a kispadról)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere ugyan azt nyilatkozta, hogy csapata nem döntetlenre akar játszani Portugáliában, ennek ellenére a kezdőben a védekező középpályás Flamini szerepelt a támadó van Persie helyett.

A Porto kezdett aktívabban, a 23. percben Helder Postiga lövését kellett védenie Lehmann-nak. A portugál támadónak nem ez volt az első próbálkozása, ám előző lövése elkerülte a kaput. Az első félidőben még egy Assuncao-lövést jegyezhettünk fel.

Négy perc telt el a második játékrészből, amikor Lisandro Lopez visszaadott labdája után Quaresma 11 méterről a bal kapufát találta el. Az Arsenal utána szabadrúgásból veszélyeztetett, de Fabregas lövését fogta Helton.

Quaresmának nem volt szerencséje a mérkőzésen: az 58. percben másodjára találta el a bal kapufát, ezúttal 16 méteres lövés után.

A kapufák után a portugál együttes előtt már nem alakult ki komolyabb helyzet, az Arsenalnak pedig jó volt az egy pont. Végül a másik mérkőzésen kialakult eredmény miatt mindkét félnek jó lett a döntetlen.

A Hamburgban a továbbjutásért küzdő CSZKA Moszkva keretéből hiányzott Rahimics és Vágner Love is, Carvalhóra és Olicra várt elsősorban a feladat, hogy bevegye Wächter hálóját.

Nagy lendülettel kezdett a Hamburg, ráadásul az orosz csapat elvesztette egyik alapemberét, Dudut a 9. percben Grigorjev váltotta (a lecserélt brazil játékos később még a kispadról is ki tudott magának „harcolni” egy sárga lapot).

A hamburgi támadások után a CSZKA szerezte meg a vezetést: Atouba buktatta Kraszicsot a tizenhatoson belül, Farina büntetőt ítélt. A labda mögé Olic állt, és magabiztosan a hálóba lőtt.

Nem sokáig volt hátrányban a német csapat, a 28. percben Trochowski szögletét megcsúsztatta Atouba, a hosszú oldalon pedig Berisha közelről Akinfejev hálójába lőtt. A nyáron igazolt albán csatárnak ez volt az első gólja a Hamburg színeiben.

A 43. percben Trochowski remek beadása után van der Vaart óriási helyzetbe került, de Akinfejev lábbal menteni tudott a holland játékos kapáslövése után.

A második játékrészben egy szép egyéni teljesítmény után újra a moszkvaiaknál volt az előny: Zsirkov megkapta a labdát a félpályánál, átszlalomozott a teljes hamburgi védelmen, majd a hálóba lőtt.

A 69. percben Thomas Doll lehívta Atoubát, aki a pályáról leérve összetűzésbe keveredett a nézőkkel. Farina kiszúrta ezt, és felmutatta a piros lapot a kameruni védőnek. Ezzel nem került emberhátrányba a Hamburg, ugyanis Feilhaber már beállt Atouba helyére, mikor az megkapta a lapot.

A 84. percben Vaszilij Berezuckij hibája után Rafael van der Vaart egyenlített, és ez a találat azt jelentette, hogy nem a Porto, hanem a CSZKA Moszkva folytatja az UEFA-kupában.

És még nem volt vége: az éppen van der Vaart gólja előtt becserélt Sanogo mellre vette a holland beadását, majd a hálóba lőtt, ezzel megszerezte csapata első győzelmét a BL-csoportkörben.

A G CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Arsenal 6 3 2 1 7-3 +4 11
2. FC Porto 6 3 2 1 9-4 +5 11
3. CSZKA Moszkva 6 2 2 2 4-5 -1 8
4. Hamburg 6 1 0 5 7-15 -8 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik