Visszavágott, és továbbjutott az Inter

Vágólapra másolva!
2006.11.22. 22:55
Az Internazionale 1-0-ra győzött a Sporting Lisszabon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája 5. fordulóján, a B csoportban, így a Bayern Münchennel együtt már biztosan bejutott a nyolcaddöntőbe. A milánói összecsapás egyetlen találatát Hernan Crespo szerezte a 36. percben. Az UEFA-kupás hely és a csoportelsőség sorsa ebben a négyesben még nyitott, előbbi a Sporting–Szpartak, utóbbi a Bayern München–Inter találkozón dől el a záró fordulóban.
Hernan Crespo (balra) szerezte a mérkőzés egyetlen gólját
Reuters
Hernan Crespo (balra) szerezte a mérkőzés egyetlen gólját
Hernan Crespo (balra) szerezte a mérkőzés egyetlen gólját
Reuters
Hernan Crespo (balra) szerezte a mérkőzés egyetlen gólját

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ


Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A Giuseppe Meazza Stadionban mindkét együttesnek létfontosságú volt a győzelem, hiszen az Inter a második helyen állva csak egy ponttal előzte meg lisszaboni riválisát a forduló előtt. A milánóiakat ráadásul a visszavágás vágya is fűtötte, hiszen a portugál fővárosban a Sporting 1-0-ra legyőzte őket.

A valamivel aktívabb Mancini-csapat a 36. percben szerezte meg a vezetést Hernan Crespo révén. Az argentin csatár Dejan Sztankovicstól kapott egy remek passzt, de az ő kapáslövése sem volt kutya, legalábbis Ricardo kapus nem tudott vele mit kezdeni (1-0).

A félidőből hátralévő időben az egyik oldalon Nani, a másikon Sztankovics veszélyeztetett. Érdekesség, hogy az Internél nem is Julio Cesar, hanem Marco Materazzi volt az, aki megmentette a góltól a csapatát.

A második játékrészben felváltva kerültek veszélybe a kapuk az egyik, illetve a másik oldalon, ám az Internazionale ebben a tekintetben is ellenfele fölé nőtt.

Míg ugyanis a kék-feketék összesen tízszer találták el Ricardo kapuját, addig a Sporting játékosai csak négy alkalommal. Feltűnő volt, hogy a portugálok mennyire szét akarták tördelni az olasz csapat játékát: nem kevesebb, mint 27 szabálytalanságot követtek el, csoda, hogy megúszták kiállítás nélkül a kilencven percet.

Summa summarum, az Inter 1-0-ra győzött, és ezzel visszavágott a Sportingnak a Lisszabonban elszenvedett vereségért.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Bayern München 5 3 2 0 9-2 +7 11
2. Internazionale 5 3 0 2 4-4 0 9
3. Sporting Lisszabon 5 1 2 2 2-3 -1 5
4. Szpartak Moszkva 5 0 2 3 4-10 -6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik