Ancelotti: Elértük a célt, most csak ez számít

Vágólapra másolva!
2006.11.22. 14:51
Hiába jutott tovább vereséggel is csoportelsőként az AC Milan a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé – köszönhetően a Lille–Anderlecht találkozón született 2-2-es döntetlennek – a milánói együttes gyenge eredményei egyre aggasztóbbak. Carlo Ancelotti ugyanakkor egy vállrándítással elintézte az athéni 1-0-s kudarcot.
Tőzsér Dániel (az 1-es képkockán balra) nem bánta meg, hogy átengedte a szabadrúgást Júlio Cesarnak (2-es képkocka)
Reuters
Tőzsér Dániel (az 1-es képkockán balra) nem bánta meg, hogy átengedte a szabadrúgást Júlio Cesarnak (2-es képkocka)
Tőzsér Dániel (az 1-es képkockán balra) nem bánta meg, hogy átengedte a szabadrúgást Júlio Cesarnak (2-es képkocka)
Reuters
Tőzsér Dániel (az 1-es képkockán balra) nem bánta meg, hogy átengedte a szabadrúgást Júlio Cesarnak (2-es képkocka)

TŐZSÉR MEGBESZÉLTE JÚLIO CESARRAL

Eredetileg Tőzsér Dániel dolga lett volna elvégezni azt a szabadrúgást, amelyből Júlio Cesar a győztes gólt szerezte a Milan ellen Athénban. A válogatott magyar játékos a Nemzeti Sportnak adott interjújában így emlékezett vissza:
"A szögleteket és szabadrúgásokat általában én szoktam elvégezni, de a mérkőzés előtt megbeszéltük Júlio Césarral, hogy ha az ellenfél kapujával szemben adódik lehetőség a lövésre, akkor a leállított labda mögé ő áll. Mindez nem véletlen, a csapattársam az elmúlt hetekben már két ilyen szituációból talált be, nem túlzás, hogy nagyon érzi a kaput."
Az AEK sorozatban másodszor győzött, és megszerezheti a továbbjutást jelentő második helyet a H csoportban.
"Nem szeretünk különösebben számolgatni, de ahhoz, hogy most a második helyen állunk, és sorsunk a saját kezünkben van, kellett a franciák Anderlecht elleni döntetlenje is" – értékelte a helyzetet Tőzsér.
(A teljes interjút a Nemzeti Sport csütörtöki számában olvashatják.)
"A Bajnokok Ligája majd csak február végén kel újra életre – idézte Ancelottit a La Gazzetta dello Sport című olasz napilap szerdai száma. – Az volt a célunk, hogy a csoport élén végezzünk, és ezt elértük. Ez minden, ami számít ebben a pillanatban, a többi pedig várhat."

A legrangosabb kontinentális sorozatot már hatszor megnyerő AC Milan egyébiránt jól játszott az AEK ellen – amelynek kezdőcsapatában ott volt Tőzsér Dániel is –, azonban a 32. percben a brazil Júlio Cesar szabadrúgásból bevette honfitársa, Dida kapuját, és a göögök kihúzták 1-0-val a lefújásig.

"Sok helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtunk betalálni – folytatta Ancelotti mester. – Inzaghi elkövetett néhány hibát, de ezt meg lehet érteni. Ha az ember nem játszik sokat és rendszeresen, nagy nyomást kell ilyenkor elviselnie."

A mostani vereség azonban annak tükrében tűnik különösen aggasztónak, amit a Milan a hazai bajnokságban produkál. A piros-feketék a Serie A-ban a legutóbbi kilenc mérkőzésük közül csak egyet nyertek meg, és 22 ponttal vannak lemaradva az éllovas, városi rivális Inter mögött.

Ugyanakkor tény, hogy páratlan pechsorozat nehezíti a lombardiaiak dolgát: az utóbbi két mérkőzésükön négyszer találtak kapufát, ezek közül bármelyik meccset eldöntő gól lehetett volna.

"Minden játékosomnak fel kell emelnie a fejét, és továbbra is keményen kell dolgozniuk – fogalmazott Ancelotti. – Az eredmények jönni fognak."

EMLÉKEZTETŐ

LILLE (FRANCIA)-ANDERLECHT (BELGA) 2-2 (1-1)
Lens, vezette: Tom Henning Övrebo (norvég)
LILLE: Sylva- Chalmé, Plestan, Rafael, Tafforeau- Makoun, Bodmer- Keita, Fauvergue (Bastos a 71.), M. Robail (Debuchy az 55.)- Odemwingie (Mirellas a 75.). Vezetőedző: Claude Puel.
ANDERLECHT: Schollen- Vanden Borre, De Man, Van Damme, Deschacht- Pareja, Biglia (Juhász a 90+3.), Goor- Ahmed Hasszan (Vanderhaeghe a 83.)- Tchite, Mbo Mpenza (Boussoufa a 66.). Vezetőedző: Frank Vercauteren.
Gólszerző: Odemwingie (28.), Fauvergue (47.) ill. Mpenza (38., 48.)
Sárga lap: Tafforeau (42.) ill. Van Damme (29.), Ahmed Hasszan (42.), Pareja (50.)
Kiállítás: Van Damme (88.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik