Gyulai Memorial: a sztárok már összemérték erejüket

Vágólapra másolva!
2022.08.07. 20:07
null
A valódi versenyek hétfőn 12.45-kor kezdődnek (Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség)
Szokatlan sajtótájékoztató nyitotta meg a hétfői Gyulai István Memorialt, ahol a világsztár atléták nemcsak kedélyesen beszélgettek a sajtó képviselői előtt, hanem már össze is csaptak, igaz, egyelőre nem az atlétikapályán.


A kosárlabda és a darts is szerepet kapott a 12. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj nyitó sajtótájékoztatóján, melyet hivatalosan Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke és Spririev Attila sportigazgató nyitott meg.

A versenyt sorozatban kilencedik alkalommal rendezik Székesfehérváron, de jövőre a budapesti atlétikai központba költözik, ahol a hazai rendezésű világbajnokság tesztversenye lesz. Spiriev Attila szerint most az is céljuk volt, hogy olyan sztárokat hívjanak, akik a 2023-as vb arcai is lesznek, a magyar atléták pedig a szokásoshoz képest kétszer annyian indulnak a versenyen.

A programot ezután beszélgetések követték a legnagyobb sztárokkal, első körben a 100 gátas Jasmine Camacho-Quinnel, a kétszázas futó Erriyon Knightonnal, a 110 gátas Grant Holloway-jel és a magasugró Gianmarco Tamberivel, aki a koronvírus-fertőzéséből kigyógyulva érkezett Fehérvárra, mert nem akarta lemondani ezt a versenyt. De nem csak ő ragaszkodik ennyire a a helyszínhez.

„Ez város olyan nekem, mint a második otthonom, szeretek itt lenni, nagyon fontos helyszín a karrieremben – mondta Holloway, aki 2019-ben itt debütált profiként, és legutóbb hazai pályán, Eugene-ben védte meg világbajnoki címét. – Ott volt velem a családom, a barátaim, és jövőre Budapesten újra meg akarom védeni a világbajnoki címemet.”

Arra a kérdésre, hogy mi volt a legnagyobb kihívás az életében, Holloway azonnal azt felelte, hogy a tegnapi edzés. Az általános derültség után kifejtette, hogy mindig az előző napi edzés a legnehezebb, mert mindig az a célja, hogy az adott napot megnyerje. Erre Tamberi gyorsan közbevágott, hogy ez a srác nemcsak fiatal, de bölcs is.

Utána kosárlabdában mérték össze a tudásukat egy, a helyszínen felállított palánkon, amelyet Tamberi nyert meg, majd következtek a dobóatléták, a születésnapja miatt tortát kapó kalapácsvető Halász Bence, lengyel riválisai, Pawel Fajdek és Wojciech Nowicki, a súlylökő Tomas Walsh, és a két diszkoszvető, Daniel Stahl és Kristjan Ceh, akik a beszélgetés után darstoztak egy jót Gyulai Miklós MASZ-elnök felkonferálása után, amelyet Stahl nyert meg.

Az utolsó beszélgetésen a verseny három legnagyobb sztárja, a sprinter Shelly-Ann Fraser-Pryce, és két világcsúcstartó, a rúdugró Armand Duplantis és a 400 gátas Sydney McLaughlin osztotta meg gondolatait, utóbbi szintén kapott egy tortát és egy virágcsokrot a szervezőktől, mivel a sajtótájékoztató napján volt a 23. születésnapja.

A telt házas Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj hétfő délután 12.45-kor a női gerelyhajítással veszi kezdetét. Az eseményt az M4 Sport 15.30-tól élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik