MTI 2019.09.30 13:02 Frissítve: 2019.09.30 13:34

Atlétikai vb: Krizsán Xénia korábbi sérülése kiújult, nem indul hétpróbában

Sérülés miatt nem indul a dohai atlétikai világbajnokságon Krizsán Xénia országos csúcstartó hétpróbázó.

 

Az MTK Budapest tokiói olimpiai kvótás sportolójának – a magyar szövetség honlapja szerint – kiújult korábbi combhajlító-sérülése, és a az orvosi stábbal, illetve a szövetség vezetésével közösen úgy döntött, nem kockáztatja meg, hogy rásérüljön és veszélyeztesse felkészülését a jövő évi nyári játékokra.

Kámán Bálint sportszakmai igazgató az MTI-nek elmondta, két-három héttel a vb előtt panaszkodott a versenyző a sérülésre, de az akkor nem tűnt komolynak és a vizsgálatok sem mutattak ki súlyosabb problémát. A helyzet azonban nem javult.

„Ma reggel hívott Szabó Dezső, hogy voltak Berkes doktornál egy újbóli vizsgálaton, amelyen kiderült mi a baj. Ezután döntöttek a visszalépés mellett” – nyilatkozott Kámán Bálint.

Hozzátette, a többi atléta közül a két kalapácsvető, Halász Bence és Pars Krisztián, valamint a súlylökő Márton Anita megérkezett Dohába, velük minden rendben.

Az Eb-negyedik Krizsán az idén kitűnő formában versenyzett, előbb májusban Götzisben 6469 pontra javította egyéni csúcsát, majd júniusban 6619 pontos új magyar rekorddal - mellyel negyedik az idei világranglistán - második lett a franciaországi Talence-ben rendezett többpróbaversenyen. A magyar csapat tagjai közül ő állt a legelőkelőbb helyen a nevezési listán, 6619 pontjával negyedik volt, pontszerzésre, de akár éremre esélyesként indulhatott volna a vb-n.

A magyar válogatott szereplését eddig nem kísérte szerencse a vb-n, a kalapácsvető Gyurátz Réka és a diszkoszvető Huszák János kiesett a selejtezőben, Wagner-Gyürkés Viktória bukott a 3000 m akadály előfutamában és búcsúzott, 50 kilométeres gyaloglásban Helebrandt Máté kimerült és elvesztette az eszméletét, Venyercsán Bence a 26. helyen ért célba, Madarász Viktória pedig 39. lett 20 kilométeres gyaloglásban.

Hétfőn a gerelyhajító Szilágyi Réka a selejtező második csoportjában lesz érdekelt – magyar idő szerint – 17 órától, Szűcs Valdó pedig 110 m gáton áll rajthoz az előfutamban este hét után nem sokkal.

2020.10.30 17:28:38

Atlétika VINCZE SZABOLCS

A huszonkilenc éve magyar csúcstartó vb-ezüstérmesnek mindig az járt a fejében, hogy feljebb jusson. sosem tartotta magát különösebben bátornak.

2020.10.21 18:31:06

Atlétika LÁNDORI BALÁZS

Wladyslaw Kozakiewicz világcsúccsal nyert a moszkvai játékokon – aztán csinált még valamit.

2020.10.21 22:32:44

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Meddig lehet az emberi agyat és akaratot folyamatosan halogató üzemmódban tartani? Meddig lehet abban a tudatállapotban tervezgetni felkészülést és formaidőzítést, amelyet a korábbi évtizedek alakítottak, illetve építették köré a versenynaptárt?

2020.10.06 23:56:56

Atlétika MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Senki sem tilt meg most szigorúbb házirendet a sportklubokban, egyetlen sportembernek sincs ott a kés a nyakán, hogy márpedig bulizni kell menni – és a sor folytatható. Pusztán az a kérdés, mennyit vagy hajlandó áldozni azért, hogy a legnagyobb célod elérd?

2020.09.18 23:32:24

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Kármentésbe fordult a szabadtéri szezon, mégis elképesztő eredmények jöttek ki belőle.